Síla modliteb Modlitební procházky. Jako věřící jsem povolaní do vztahu s Otcem nebeským a tedy v neposlední řadě k modlitbám. Modlitbou rozumíme rozhovor.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2. Abrahám uslyšel, jak k němu mluví Hospodin
Advertisements

ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Boj o modlitbu I Centrum pro katechezi v Olomouci, 2014.
Chléb náš vezdejší dej nám dnes
Integrita bezúhonnost
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Otče náš Centrum pro katechezi, 2014.
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014.
... hojně se syťte Božím slovem (z poselství Benedikta XVI. k SDM)
Evangelium všem dětem ČR Co pro to udělat, aby se dostaly do nebe? Naše děti tak rychle rostou...
Celostátní setkání mládeže Žďár nad Sázavou.
Přijď Duchu svatý.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/5.
Buďme bdělí v modlitbách Pokud se nemodlíš, nejsi křesťan! Clendennen.
3. neděle adventní/část 2. Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
Symboly v obřadech křesťanské iniciace
Ve společenství s Matkou Boží
Měj pevný vztah s Bohem  Pokud ho nemáme, vzdalujeme se od Boha a neslyšíme Ho když nás volá zpátky.
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Otče náš nebeský Ref: Otče náš nebeský posvěť se jméno Tvé. Přijď Tvoje království, buď vůle Tvá. 1. Všude, kde lid Tvůj se probouzí, tam, kde roste Tvůj.
1. Otče náš nebeský, posvěť se jméno tvé. Přijď tvoje království, buď vůle tvá. Tam, kde lid tvůj se probouzí, tam, kde roste tvůj chrám, v srdcích všech.
Integrovaná duchovní péče ve zdravotnických službách Rev. George Cobb Vedoucí kaplanského týmu Nemocnice Mount Vernon North West London, UK.
naslouchání Bohu.  Je naslouchání Bohu. Ježíš často také při své modlitbě mlčí naslouchá Otci. – naslouchá Otci.
Ježíšova velekněžská modlitba I
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
„Máme tady jenom pět chlebů a dvě ryby." Ježíš řekl: „Přineste mi je sem." Společná modlitba Lidé, kterým jsi pomohl, ti možná nebudou vděční. Nevadí pomáhej.
 Daniel 6:11 Když se Daniel dověděl, že byl podepsán přípis, vešel do svého domu, kde měl v horní pokoji otevřená okna směrem k Jeruzalému. Třikrát za.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Vypráví se vtip: Katecheta se zeptá dětí v náboženství: „Děti je to chlupaté, má to dlouhý ocas a skáče to po stromě, co je to?“ Malý Jenda se ujme.
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Centrum pro katechezi v Olomouci  Jeho modlitba vede k naprostému sebedarování svému Otci.  V něm je modlitba plně zjevena a plně uskutečněna.
Univerzitní křesťanské hnutí Národní modlitební týden 7. – 13. dubna 2008.
Modlitba v domě Hospodinově: Anna, Samuel, David Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
Sborová oznámení Sbor Církv e bratrsk é v Ostravě - OTEVŘENÁ RODINA SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební.
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
Inspirace ke zvěstování od ranné církve – aneb jak se s tak malým vybavením dá tolik získat???
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
1. Jak dobré je žít, Pane, z tvého slova, | jež mezi námi tvoří pouta nová | a ve všech vztazích je nám pomocí | i ve zdraví i v každé nemoci. | Dej, Otče.
1. „Pojďte ke mně!“ V odpočinku svatý čas | velké, malé zve sám Ježíš zas a zas. | Slyšte můj lásky hlas! Ze srdce se radujte, | když volám vás! Slyšte.
Duchovní je obecné označení osoby, která je prostředníkem mezi věřícími a Bohem (což ovšem neznamená, že kontakt s Bohem nemohou věřící navázat přímo,
Žalmy Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
Centrum pro katechezi, Olomouc 2013
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
Karel Řežábek 1988Rosa, Celým srdcem 43 Otče náš nebeský, posvěť se jméno Tvé, přijď Tvoje království, buď vůle Tvá.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Středem a vrcholem mše svaté je eucharistická modlitba. Eucharistická modlitba Centrum pro katechezi.
Sborová oznámení Sbor Církv e bratrsk é v Ostravě - OTEVŘENÁ RODINA SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební.
Modlitby - červen 2015 A tak bratři, modlete se za nás, aby se Slovo Páně rychle šířilo…
Příprava k přijetí svátosti biřmování
Spirituální teologie 10. VZÁJEMNÉ PŘEBÝVÁNÍ. Úvod „Vy však buďte dokonalí, jako je dokonalý váš nebeský Otec.“ „Buďte velkorysí a milosrdní k druhým,
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
HAPPY END …no comment... KRIZE SVĚTOVÉHO EKOSYSTÉMU.
MISIJNÍ VÝJEZDY Pokračují i v roce Kdo pojede?
 Narodil se roku 1815 v Castelnuovo d'Asti (dnes Castelnuovo Don Bosco) v Itálii  Zemřel roku 1888 v Turíně  Byl italský katolický kněz, světec, vychovatel,
MENE TEKEL UFARSIN 3. POSLOUPNOST 1.Bůh 2.Rodina 3.Církev 4.Zaměstnání 5.Národ 6.Obnova společnosti.
Evangelizace doma.
Zázrak komunikace s Bohem
Bibličtí objevovatelé (Discovery Bible Study)
Naše zkuše nosti: #2 Pokoj především KDE A JAK NALÉZT POKOJ? POKOJE
MĚSTSKÝ ÚŘAD.
Transkript prezentace:

Síla modliteb Modlitební procházky

Jako věřící jsem povolaní do vztahu s Otcem nebeským a tedy v neposlední řadě k modlitbám. Modlitbou rozumíme rozhovor s Bohem, naslouchání Jeho hlasu, prosby za různé potřeby, sdílení našich momentálních pocitů, naše reakce na různé situace a podněty, ale také prohlašování Božího Slova a Jeho vůle. Následující prezentace ať je brána jako inspirace k tomu, jak jako jednotlivci, rodiny a různá společenství můžeme využívat dovolených, výletů, procházek, atp. k šíření Božího království skrze modlitbu.

Už při plánování dovolené nebo výletu je dobré se (společně) modlit. - při společných modlitbách se můžete modlit za celý výlet, můžete nad mapou mluvit o tom, co se v té oblasti nachází, co všechno chcete vidět a prožít. - modlitba nad mapou je obecně velmi dobrá pro modlitby za národy. - můžete si připravit nějaké obrázky, videa, atp. z míst, kam chcete jet. - můžete si předem naplánovat kde a za co se chcete na výletě modlit.

Jít na rozhlednu nebo na místo s rozhledem po městě či krajině, je výborná příležitost k modlitbě. Můžete žehnat lidem, kteří tam žijí, modlit se za Boží navštívení, aby lidé byli otevření pro evangelium, aby rostlo Boží království.

Modlitby ve městě: Když procházíme městem, můžeme se vžít do role "Božích zvědů". Jako Jozue vyslal zvědy do zaslíbené země, my se můžeme nechat vést Duchem svatým a modlit se za různé věci. Zde jsme se modlili za smíření na místě, kde v Temešváru, v Rumunsku, bylo zabito při revoluci mnoho lidí. U památníku Jana Blahoslava (překladatel Bible) v Ivančicích jsme se s holkama modlili, aby se zde znovu šířilo Boží slovo, atp. Náměty k modlitbám: - školy (za děti, mládež, učitele) - nemocnice (za uzdravení lidí) - policejní stanice (za spravedlnost, proti zločinnosti a násilí) - radnice (za vedení města) - soudy (za spravedlnost) - dětská hřiště (děti, rodiny) - pomníky (za uzdravení ran minulosti, smíření, atd.) - synagogy (proti antisemitizmu, žehnání Izraeli) - kostely, církve (za věřící)

Chválení Boha je mocnou modlitbou, která přináší změnu atmosféry a Boží přítomnost. Na některých místech může vyniknout její prorocký rozměr, kdy se otevírají dveře pro budoucí Boží navštívení.

Před odjezdem do zahraničí jsem se naštval na rozbitou silnici. Prohlásil jsem: Nevrátím se, dokud ta silnice nebude opravená. Dva týdny před mým příjezdem silničáři položili nový asfaltový povrch ;-) Modlil jsem se, aby z našeho domu zmizela herna Admiral. Herna zmizela a budeme tam mít cukrárnu ;-)

Na svých cestách buďte citliví na Ducha svatého a buďte připraveni se modlit za tento svět!!!