1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období 2007 - 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
AKADEMIK 06 - ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI 1 STRUKTURÁLNÍ FONDY EU Jaroslav Šíp Západočeská univerzita v Plzni Zahraniční vztahy – Oddělení.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
ESF V ČR OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
NRP a NSRP 2007–13 Operační program „Výzkum a vývoj pro inovace“ a navazující Národní program výzkumu III Doc.ing. Karel Šperlink, CSc. prezident AIP ČR.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Národní program výzkumu III Konference SCHP Praha 23.ledna 2007.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace, úzká vazba na OPPI Pavel Komárek poradce ministryně školství, mládeže a tělovýchovy.
Úvodní slovo předsedy MV OPPI Vystoupení zástupce DG Regio Informace ŘO o plnění úkolů z minulého jednání výboru Informace o aktuálním stavu OPPI Informace.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
VaVpI – pracovní skupina 2 FINANCOVÁNÍ A METODIKA Schůzka , MŠMT MAKROSKOPICKÝ MODEL UDRŽITELNOSTI PROBLÉMOVÉ OKRUHY, KTERÉ BUDOU DÁLE ŘEŠENY.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
Návrh operačního programu „Výzkum a vývoj pro inovace“ - strukturální fondy EU 2007 – 13 a Hodnocení VaV a jeho výsledků 2006 Dr. Marek Blažka Sekretář.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Výzkum, vývoj a vysoké školy Mgr. et Mgr. Tomáš Hruda.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
2. Seminář krajských S3 manažerů Praha, 26. června 2013.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Příprava operačních programů
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Transkript prezentace:

1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období

2 Podpora inovací a znalostní ekonomiky OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) - ESF, řídící orgán MŠMT OP Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI) - ERDF, řídící orgán MŠMThttp:// OP Podnikání a inovace (OP PI) průmyslový VaV - ERDF, řídící orgán MPO

3 Vazba OP VK, VaVpI, PI OP VaVpI je vzájemně provázán se dvěma dalšími OP na léta OP Vzdělání pro konkurenceschopnost OP Podnikání a inovace Vzdělává- ní Cílený výzkum Aplikova -ný výzkum Neprůmy- slový výzkum Vývoj mimo průmysl Neprůmys- lové Inovace Průmyslo- vý výzkum Průmyslová vývoj Průmyslové inovace vč. řízení Podnikání Opatření pro VaVOpatření pro podnikání OP Vzdělávávní OP Výzkum a vývoj pro inovace OP Podnikání a inovace

4 Specifické cíle  posilování výzkumného, vývojového a pro-inovačního potenciálu, zajišťujícího růst, konkurenceschopnost a vytváření pracovních míst v regionech, prostřednictvím vysokých škol, výzkumných institucí a dalších relevantních subjektů,  vybudování nových moderních kapacit ve veřejném sektoru,  vybavení moderními technologiemi k zajištění vhodných pracovních podmínek vědců,  přilákání špičkových odborníků ze zahraničí za účelem předávání zkušeností,  zvýšení prestiže vědy,  přilákání mladé generace talentů k výzkumné činnosti.

5 Operační program VaVpI Prioritní osy: 1. Rozvoj kapacit výzkumu a vývoje. 2. Rozvoj kapacit pro spolupráci veřejného sektoru se soukromým ve výzkumu a vývoji. 3. Posilování kapacit vysokých škol pro terciární vzdělávání. 4. Technická pomoc.

6 Prioritní osa 1 - cíl  Cíl: posílit kapacity a know-how výzkumu a vývoje založených na budování dislokovaných pracovišť tak, aby v dalších regionech vznikly podmínky pro využívání výsledků VaV Výše dotace až 100% Žadatel: Veřejné výzkumné instituce, veřejné vysoké školy.  Akce: Rekonstrukce a rozšíření kapacit – obnova VaV laboratoří a jejich vybavení moderní přístrojovou technikou. Výstavba nových kapacit – vybudování nových výzkumných laboratoří, ústavů a institucí, výstavba nových objektů a jejich vybavení technikou.

7 Prioritní osa 1 Oblasti podpory: 1.1 Rozvoj sítě výzkumných pracovišť v regionech s rozvojovým potenciálem. 1.2 Rozvoj špičkových evropských center excelence pro EVP. 1.3 Rozvoj kapacit cíleného výzkumu a vývoje v regionech.

8 Prioritní osa 2 - cíl  Cíl: zvýšit počet institucí výzkumu a vývoje ve veřejném sektoru s doloženým vstupem do spolupráce na technologiích s podnikatelskými subjekty. Dotace až 100% Příjemce: Všechny typy vysokých škol, výzkumné instituce, neziskové subjekty.  Akce: Rekonstrukce a rozšíření kapacit – obnova výzkumných a vývojových laboratoří v souvislosti s budoucím vývojem nových technologií

9 Prioritní osa 2 Oblasti podpory: 2.1. Rozvoj kapacit technického výzkumu v regionech Ochrana duševního vlastnictví na univerzitách a výzkumných institucích Zvýšení cílené informovanosti o VaV a jeho výsledcích pro inovace.

10 Prioritní osa 3 - cíl  Cíl: zvýšení nabídky absolventů vysokých škol v oblastech se značným potenciálem růstu přispívajících ke zvýšení úrovně regionů respektujících celospolečenské požadavky na lidské zdroje. Dotace až 100% Příjemci: Vysoké školy  Akce: Rekonstrukce a rozšíření kapacit pro terciární vzdělávání  Podmínky: Zaměření na studijní obory, u kterých je v regionu nedostatek pracovníků ve VaV. Vypracovaný Dlouhodobý záměr VŠ v prioritním směru.

11 Prioritní osa 3 Oblast podpory 3.1. Rozvoj kapacit vysokých škol v terciárním vzdělávání.

12 Prioritní osa 4 - cíl  Cíl: přispět ke zlepšení kvality prováděných opatření, tj. zajistit efektivní řízení operačního programu, jeho propagaci, hodnocení a navrhování a realizace korekčních opatření. Dotace až 100%  Akce: náklady na přípravu, výběr, implementaci, hodnocení a monitorování; náklady související se zasedáními hodnotitelských komisí a Monitorovacího výboru OP; náklady na zpracování dat; náklady na audity a kontroly prováděné na místě; náklady na odměňování zaměstnanců, kteří se podílejí na přípravě, výběru, hodnocení a monitorování programu, auditech a kontrolách; financování seminářů, workshopů, výměn zkušeností a informací, propagace, implementaci a monitorování; apod.

13 Finanční alokace dle oblastí podpory Priorita/oblast mil. EUR , , , , , , , , ,8 4 48,7