Pracovní seminář pro obce k problematice prevence kriminality 3. 10. 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Advertisements

Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
EStrategie statutární město Ostrava Ing.Jaromír Tomala
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Koncepce prevence kriminality Moravskoslezského kraje na období
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program prevence kriminality 2012 – systém hodnocení projektů systém hodnocení projektů Pracovní seminář pro obce Zpracovala: Petra Havláková,
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pracovní jednání k problematice prevence kriminality.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Vyhodnocení Programu prevence kriminality Výzvy kola Programu prevence kriminality –1. řádné – ukončeno v únoru 2013 –2. pro obce spolupracující.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje.
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Individuální projekt OP VVV
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Výzva k předkládání žádostí
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Krajský projekt „Resocializační program MSK 2016“ Solenice, červen 2016 Petra Havláková
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ing. Stanislava Správková
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Informační systém sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Plánování sociálních služeb krajů
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Pracovní seminář pro obce k problematice prevence kriminality

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Hlavní body prezentace  Harmonogram plnění aktivit Koncepce prevence kriminality Moravskoslezského kraje (MSK) na období 2012 – 2016  Informace o výsledcích Programu prevence kriminality 2012 za Moravskoslezský kraj + shrnutí hlavních nedostatků předložených projektů

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Harmonogram plnění aktivit Koncepce prevence kriminality MSK na období

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Způsob realizování a vyhodnocování aktivit Koncepce -Jedním z hlavních záměrů koncepce je snaha o implementaci návrhů výše plánovaných aktivit do každoročně vyhlašovaných příslušných krajských dotačních programů. -Na některé z uvedených aktivit (1.1., 1.2., 1.3., 1.4., 1.5., 1.6., 1.7., 1.8., 1.9., 3.1., 3.2., 3.4., 3.5., 4.1., 4.2., 4.3., 4.4., 4.5.), se Moravskoslezský kraj pokusí získat státní dotaci také v rámci Programu prevence kriminality a to předložením vlastního krajského projektu. -Kontrola plnění jednotlivých aktivit bude svěřena do kompetencí pracovní skupiny prevence kriminality. -O plnění jednotlivých dílčích aktivit bude každoročně zpracována informační a hodnotící zpráva, která bude předložena na vědomí radě kraje. Pozn. Konkrétní aktivity podporované v rámci příslušných dotačních programů MSK v roce 2013 budou definovány v souladu s požadavky a náměty obcí, které je mají možnost zasílat do konce měsíce října.

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Komplexní přístup při řešení bezpečnostních problémů a rizik s ohledem na potřeby cílových skupin koncepce Hlavní cíl č. 1 - Komplexní přístup při řešení bezpečnostních problémů a rizik s ohledem na potřeby cílových skupin koncepce AktivitaTermín stanovený v koncepci Konkrétní termín Pozn Podpora preventivních aktivit pro děti a mládež ze společensky znevýhodněného prostředí Průběžně po dobu platnosti koncepce případně další roky Možno realizovat prostřednictvím dotač. programu MSK „Podpora neinvestičních aktivit z oblasti prevence kriminality“ Podpora preventivních programů pro osoby opouštějící zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy a nebo pěstounskou péči Průběžně po dobu platnosti koncepce případně další roky Možno realizovat prostřednictvím dotač. programu MSK „Podpora rozvoje sociálních služeb v MSK“ Podpora preventivních aktivit pro obyvatele sociálně vyloučených lokalit (SVL) Průběžně po dobu platnosti koncepce Již plněno v rámci IP na podporu poskytování vybraných soc. služeb v soc. vyl. lokalitách. + pro r plánováno vyhlášení nového dot. programu MSK na podporu komunitní práce v SVL.

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Komplexní přístup při řešení bezpečnostních problémů a rizik s ohledem na potřeby cílových skupin koncepce Hlavní cíl č. 1 - Komplexní přístup při řešení bezpečnostních problémů a rizik s ohledem na potřeby cílových skupin koncepce AktivitaTermín stanovený v koncepci Konkrétní termín Pozn Podpora aktivit vedoucích ke snižování kriminálního chování osob závislých na návykových látkách Průběžně po dobu platnosti koncepce případně další roky Možno realizovat prostřednictvím dotač. programu MSK „Podpora neinvestičních aktivit z oblasti prevence kriminality“ a „Program protidrogové politiky“ a v rámci připravovaného IP na podporu služeb soc. prevence Podpora preventivních programů pro osoby ohrožené sociálním vyloučením, vymezené v koncepci Průběžně po dobu platnosti koncepce případně další roky Možno realizovat prostřednictvím dotač. programu MSK „Podpora neinvestičních aktivit z oblasti prevence kriminality“ Podpora opatření pro oběti trestných činů Průběžně po dobu platnosti koncepce případně další roky Možno realizovat prostřednictvím dotač. programu MSK „Podpora neinvestičních aktivit z oblasti prevence kriminality“, případně v rámci celokrajského projektu.

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Komplexní přístup při řešení bezpečnostních problémů a rizik s ohledem na potřeby cílových skupin koncepce Hlavní cíl č. 1 - Komplexní přístup při řešení bezpečnostních problémů a rizik s ohledem na potřeby cílových skupin koncepce AktivitaTermín stanovený v koncepci Konkrétní termín Pozn Podpora probačních a resocializačních programů pro pachatele trestných činů (včetně osob mladších 15 let) Průběžně po dobu platnosti koncepce případně další roky Možno realizovat prostřednictvím dotač. programu MSK „Podpora neinvestičních aktivit z oblasti prevence kriminality“, případně v rámci celokrajského projektu Podpora aktivit bránících šíření extremistických názorů Průběžně po dobu platnosti koncepce Průběžně dle aktuální potřeby Možno realizovat v rámci celokrajského projektu Zajištění dostupnosti služeb pro osoby ohrožené sociálním vyloučením na celém území kraje v souladu s procesem střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb v MS kraji Průběžně po dobu platnosti koncepce 2013 (-2016) + případně další roky Bude plněno v rámci realizace IP na podporu služeb soc. prevence s názvem „Optimalizace sítě služeb soc. prevence v MSK“.

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Podpora realizace efektivních preventivních opatření, která znesnadňují páchání trestné činnosti a zvyšují možnosti dopadení pachatelů Hlavní cíl č. 2 - Podpora realizace efektivních preventivních opatření, která znesnadňují páchání trestné činnosti a zvyšují možnosti dopadení pachatelů Pozn. Podporovány budou situační a technická opatření dle parametrů vymezených v Zásadách pro poskytování dotací ze stát. rozpočtu na výdaje realizované v rámci PPK. Jedná se o: kamerové soubory, mobilní kamerové soubory, rozšíření kamerového souboru, zabezpečovací a vyhodnocovací soubory, mříže, osvětlení rizikových míst, oplocení rizikových míst, software-grafické soubory, hardware pro preventivní a bezpečnostní účely. AktivitaTermín stanovený v koncepci Konkrétní termín Pozn Podpora cíleně zaměřených situačních a technických opatření zamezujících páchání zejména majetkových a násilných trestných činů průběžně po dobu platnosti koncepce 2012 – 2015 (po dobu platnosti Strategie prevence kriminality v ČR na léta 2011 – 2015) Bude podporováno v rámci Programu prevence kriminality.

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Zvyšování informovanosti o možnostech účinné obrany a ochrany před trestnou činností Hlavní cíl č. 3 - Zvyšování informovanosti o možnostech účinné obrany a ochrany před trestnou činností AktivitaTermín stanovený v koncepci Konkrétní termín Pozn Zvyšování informovanosti cílových skupin koncepce o účinných formách obrany své osoby a majetku a ochrany před dalšími sociálně patologickými jevy Průběžně po dobu platnosti koncepce případně další roky Možno realizovat prostřednictvím dotač. programu MSK „Podpora neinvestičních aktivit z oblasti prevence kriminality“ Podpora komunikace a spolupráce zainteresovaných subjektů (zástupců obcí a dalších institucí), působících v oblasti prevence včetně předávání příkladů dobré praxe Setkání dle potřeby, min. 2x ročně po dobu platnosti koncepce a V roce 2012 naplánovány a realizovány 2 pracovní setkání s obcemi Meziodborová spolupráce pracovníků KÚ MS kraje, působících v oblasti prevence Několik jednání ročně dle aktuální potřeby po dobu platnosti koncepce , 8. 3., 4. 4., , Setkání probíhá v rámci jednání pracovní skupiny prevence kriminality (nebo individuálně dle aktuální potřeby).

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Zvyšování informovanosti o možnostech účinné obrany a ochrany před trestnou činností Hlavní cíl č. 3 - Zvyšování informovanosti o možnostech účinné obrany a ochrany před trestnou činností AktivitaTermín stanovený v koncepci Konkrétní termín Pozn Zapojení širokého okruhu subjektů (státních, samosprávných, nestátních i komerčních) do realizace preventivních opatření Průběžně po dobu platnosti koncepce průběžně dle aktuálních možností a potřeby S možností zapojení do Programu prevence kriminality byly v roce 2012 seznámeni ved. pracovníci vybraných církev. a kraj. škol. zařízení (DD, PPP, SVP) na metod.poradě dne Zkvalitnění informačního systému k problematice prevence kriminality v rámci webových stránek kraje Průběžně po dobu platnosti koncepce září průběžná aktualizace Sekce prevence kriminality v rámci web. stránek MSK byla upravena a aktualizována Připomínkování příslušných novelizací zákonů, zasahujících do oblasti prevence kriminality včetně iniciace legislativního zakotvení oblasti prevence kriminality v českém právním řádu Průběžně po dobu platnosti koncepce průběžněZ Min. vnitra nemáme žádnou aktuální informaci o tom, v jaké fázi je příprava zákona o prevenci kriminality.

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Hlavní cíl č. 4 - Zvyšování kompetencí cílových skupin koncepce a to především pracovníků působících v oblasti prevence AktivitaTermín stanovený v koncepci Konkrétní termín Pozn Zvyšování právního vědomí vybraných cílových skupin koncepce Průběžně po dobu platnosti koncepce případně další roky Možno realizovat prostřednictvím dotač. programu MSK „Podpora neinvestičních aktivit z oblasti prevence kriminality“ Zvyšování finanční gramotnosti vybraných cílových skupin koncepce Průběžně po dobu platnosti koncepce případně další roky Možno realizovat prostřednictvím dotač. programu MSK „Podpora neinvestičních aktivit z oblasti prevence kriminality“ Podpora dalšího odborného vzdělávání pracovníků působících v oblasti prevence Průběžně po dobu platnosti koncepce případně další roky Bude realizováno v rámci návazného IP kraje na podporu vzdělávání pracovníků krajského a obecních úřadů a soc. služeb, případně v rámci celokrajského projektu.

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Hlavní cíl č. 4 - Zvyšování kompetencí cílových skupin koncepce a to zejména pracovníků působících v oblasti prevence AktivitaTermín stanovený v koncepci Konkrétní termín Pozn Spolupráce s vyššími odbornými a vysokými školami při řešení vybraných aspektů oblasti prevence kriminality Průběžně po dobu platnosti koncepce dosud nestanoven (ne dříve než 2013) – dle aktuální potřeby Možné využití spolupráce při: -zpracování map kriminality II.obcí v MSK, -nastavení kritérií efektivity preventivních projektů, -realizaci výzkumu k analýze hodnocení bezpečnosti v kraji Analýza potřeb (názorů a postojů) občanů kraje v oblasti prevence kriminality včetně hodnocení efektivity preventivních opatření Do konce platnosti koncepce kraje dosud nestanoven (ne dříve než 2013/2014) - Min. vnitra v současnosti s Institutem pro kriminologii a soc. prevenci připravuje realizaci výzkumu zaměřeného na šetření spokojenosti a pocitu bezpečnosti občanů na úrovni celé ČR (výstupy budou známy nejdříve v r. 2013). - Možno použít jako podklad pro tvorbu další krajské Koncepce.

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Program prevence kriminality výsledky za Moravskoslezský kraj

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Program prevence kriminality na rok 2012 (PPK 2012) -dotační program, jehož vyhlašovatelem je Odbor prevence kriminality Ministerstva vnitra (OPK MV) -žadateli o dotaci mohou být obce nebo kraje -v rámci tohoto dotač. programu jsou poskytovány dotace ze státního rozpočtu na projekty neinvestičního i investičního charakteru -jeho podmínky se řídí Zásadami pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na výdaje realizované v rámci PPK -dotaci nelze poskytnout na: projekty z oblasti primární prevence ve školství, projekty protidrogové prevence, projekty z oblasti bezpečnosti v dopravě

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, PPK 2012 Pro rok 2012 bylo alokované ze státního rozpočtu na letošní PPK celkem cca 51 mil. Kč. Z důvodu nevyčerpání celkové výše uvedené finanční částky, vyhlásil OPK MV v květnu 2. kolo PPK. K přerozdělení pro celou Českou republiku zůstalo cca 9,8 mil. Kč (z toho 800 tis. Kč je plánováno použít k realizaci celorepublikového výzkumu na zjištění pocitu bezpečí občanů).

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, PPK 2012 V rámci prvotního hodnocení PPK 2012 získalo v MSK dotaci ve výši Kč na realizaci 25 projektů celkem 9 obcí. V rámci celé ČR bylo podpořeno 193 projektů celkovou částku Kč. V rámci MSK bylo ve 2. kole PPK 2012 podpořeno 9 projektů celkovou částkou ve výši Kč, dotaci získalo 8 obcí. V rámci celé ČR bylo ve 2. kole podpořeno 52 projektů celkovou částkou Kč.

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, PPK 2012 – shrnutí výsledků Pozn.* Požadovaná částka dotace byla snížena na základě rozhodnutí RVPPK. Název žadatele – příjemce dotace (město) Počet podaných/podpořených projektů v 1. kole (výše získané dotace v Kč) Počet podaných/podpořených projektů ve 2. kole (výše získané dotace v Kč) Celková dotace z Programu PPK 2012 (v Kč) )+ počet podpořených projektů celkem BÍLOVEC1/1 ( )1/1 ( ) (2) BRUNTÁL1/1 ( )1/1 ( ) (2) FULNEK1/01/1 ( ) (1) FRÝDEK-MÍSTEK6/5 ( )nežádali (5) HAVÍŘOV4/4 ( )nežádali (4) KARVINÁ6/4 ( )nežádali (4) ODRY1/1 ( )3/1 (32 000) (2) OPAVA01/1 (55 000)* (1) ORLOVÁ3/3 ( )5/2 (70 000) (5) OSTRAVA7/5 ( )3/1 ( )* (6) TŘINEC1/1 ( )3/1 ( ) (2) MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ - CELKEM 29/25 ( ) 18/9 ( ) (34)

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Hlavní nedostatky projektů předložených do Programu prevence kriminality 2012

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Hlavní nedostatky projektů předložených do PPK 2012 Hlavní hodnocená kritéria: A.Soulad projektu s prioritami, cíli, cílovými skupinami (a specifickými projekty) Strategie prevence kriminality v ČR na léta 2011 – 2015 a komplexnost projektu B.Rizikovost lokality (okresu/obce s rozšířenou působností/obce) C.Efektivita projektu A.Rozpočet projektu

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Hlavní nedostatky projektů předložených do PPK obsah projektu nebyl v souladu s podmínkami vyhlášeného dotačního programu (např. cílové skupiny byly jiné než uvádí Strategie, projekt byl zaměřen na primární prevenci nebo bezpečnost v dopravě), -nedostatečné zdůvodnění potřebnosti realizace projektu (nesoulad s výstupy/problémy, jež vyplynuly z bezpečnostní analýzy), -velice stručné a nejasné popisy projektů,

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Hlavní nedostatky projektů předložených do PPK plánované aktivity projektu bylo možné realizovat bez použití státní dotace (např. pracovní setkávání pracovníků, školení pracovníků), -administrativní nedostatky (nepřehledné zpracování, např. jen v Euro deskách, neočíslované stránky, špatný formulář), -zbytečně velký počet projektů za jedno město (vhodné je vybírat a priorizovat), -nekomplexnost jednotlivých preventivních opatření či projektů,

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Hlavní nedostatky projektů předložených do PPK příliš široce stanovena cílová skupina (ženy, senioři, veřejnost, komunita) bez upřesnění kritérií, na základě kterých budou vybíráni jednotliví účastníci do projektu, jak bude zajištěna jejich účast na aktivitách, -nedostatečná sociální práce s cílovou skupinou (hl. u návštěvníků sportovních hřišť), -nejednalo se o návaznou preventivní aktivitu, ale o činnosti, které jsou součástí poskytování sociálních služeb - financování provozních nákladů NNO,

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Hlavní nedostatky projektů předložených do PPK nedostatečně zdůvodnění položek rozpočtu vybraných projektů a přecenění některých nákladů (např. lektorné), -absence měřitelných kritérií efektivity projektu a jeho udržitelnosti v následujícím období, -uvedená kritéria efektivity nekorespondovala s plánovanými cíli projektu, -absence informací o tom, kdo bude aktivity projektu realizovat a jaké jsou jeho kompetence…

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Vyhlášení PPK na rok 2013 Podmínky budou zveřejněny na webových stránkách Ministerstva vnitra, v sekci Prevence kriminality. Předpokládaný termín zveřejnění: prosinec 2012/leden Nutné splnit podmínky uvedené v Zásadách pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na výdaje realizované v rámci PPK. Připomínka Prosíme o zaslání námětů a požadavků na okruhy a projekty, které bude mít vaše obec nebo organizace, působící na území vaší obce, zájem realizovat v příštím roce v rámci PPK (dot. program MV) nebo Programu na podporu neinvestičních aktivit z nejpozději do konce října oblasti prevence kriminality (dot. program MSK), a to nejpozději do konce října na

Pracovní seminář k problematice prevence kriminality, Děkuji za pozornost. Mgr. Petra Havláková odbor sociálních věcí, oddělení rozvoje sociálních služeb Krajský úřad – Moravskoslezský kraj 28. října 117, Ostrava tel.: