Život podle Božího slova Jak si mladík udrží svou stezku čistou? Musí se vždy držet tvého slova. Žalm 119.9.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podle Motu Prorio Benedikta XVI. PORTA FIDEI
Advertisements

Neboj se mít zájem o druhé!. Neboj se mít zájem o druhé „…na strach musí být dva, jeden, který strach nahání a druhý, který se bojí…“ (jeden nestačí)
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Integrita bezúhonnost
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
Já i dům můj budeme sloužit Hospodinu - Jozue 24:15.
Ostrava Lukáš 18 7Což teprve Bůh! Nezjedná on právo svým vyvoleným, kteří k němu dnem i nocí volají, i když jim s pomocí prodlévá? 8 Ujišťuji.
Přijď Duchu svatý.
Rozjímání Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu 1. neděle adventní/část 1.
Slovo života listopad 2012 „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo a můj Otec ho bude milovat a přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek.“ (Jan.
Boží Zjevení Mnohokrát a mnohými způsoby mluvíval Bůh k otcům ústy proroků; v tomto posledním čase k nám promluvil ve svém Synu. (Žid 1,1n)
Poznávat Boží moudrost a charakter
Islám Petr Machala.
Nic v životě křesťana nepůsobí takový nepokoj, jako odbývaná modlitba. (Jan XXIII.)
naslouchání Bohu.  Je naslouchání Bohu. Ježíš často také při své modlitbě mlčí naslouchá Otci. – naslouchá Otci.
Obstát na bitevním poli
Teologický rozměr majetkového vyrovnání. Co je církev Existuje mnoho pohledů na církev.  Instituce s hierarchickými i demokratickými prvky  Kristovo.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Místo modlitby Centrum pro katechezi Olomouc 2013.
Ř. 5/12-14 Ř. 5/ ADAM: 1. byl stvořen – z prachu země 2. k prachu země se navrátí – je smrtelný 3. tvořen jako tělo 4. Bůh s ním uzavřel smlouvu.
Písmo svaté Bůh mluví v Písmě svatém prostřednictvím lidí lidským způsobem, proto chceme-li pochopit, co nám Bůh chtěl sdělit, musíme zkoumat, co měli.
MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY II. Rekapitulace Mojžíš měl svůj životní plán, ale zklamal. Musel začít od znova. Naučil se žít v samotě a do této samoty přichází.
Vím, že Pán můj o mě péči má, je dobrý k nám, je dobrý k nám. Na všech cestách on mě chrání sám, on též mé srdce zná.
Hledání ztracené pravdy 1.Pravda Boží – zjevená v Písmu...já jsem cesta, PRAVDA i život. 2.Pravda jako skutečný stav věcí (pozemských)
Věřím v CÍRKEV.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Slovo života Červenec 2011 „Bděte a modlete se, abyste nepřišli do pokušení. Duch je sice ochotný, ale tělo je slabé.“ (Mt 26,41) „Bděte a modlete se,
Věřím v Boha, Syna.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal.
1. Bože náš, Otče náš, do ruky tvé s důvěrou klademe teď štěstí své: | Dítě, jež z lásky své i nám jsi přál, | od tebe život má, veď je i dál, | Dítě,
Poselství starozákonní svatyně
Věřím v Ducha.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Každý vstup ke mši svaté je obřadním a slavnostním vstupem. Každé.
Kniha JOB Podněty k meditaci 2. část. Úvod  Co se vám vybaví při slově „nářek“?  Z jakých důvodů naříkají často lidé, s nimiž se setkáváte nebo pravidelně.
1. Ó svatý Bože, slyš naše hlasy, | když k tobě lkáme za národ svůj. | Vrať jemu opět ty blahé časy, | kdy nad ním zářil obličej tvůj. | Ach, Pane drahý,
Ve tvých nádvořích je lépe než kdekoliv jinde Proč by mělo být křesťanům (člověku) lépe v Hospodinových nádvořích, než kdekoliv jinde ? Jak to vypadá.
1. Ó věrní srdcem, | povstaňme a na to se rozpomeňme, | čeho potřebí nám nyní stolu Páně k užívání, |
Vliv rodiny na víru a život. 2. Timoteovi 1,5 Připomínám si tvou upřímnou víru, kterou měla už tvá babička Lóis a tvá matka Euniké, a kterou máš, jak.
1. Slyš, jaká překrásná píseň | rozléhá se po nebi! | Andělů to svaté sbory | Pána Boha velebí. | Je to píseň o radosti | dané všemu stvoření: | Sláva.
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
Věřím v Svatých obcování
1. Mám v nebi Otce a dobrého Pána, on sám lidské strachy a bolesti zná. On dává mi sílu hned každého rána a já šťasten jdu, kam mne Pán posílá. Já mám.
Má láska jen 1. Má láska jen, Pane můj, ať každý den chudé hledá, nuzné zvedá, ať je Tvá. Mou lásku vem, s pokorou, než skončí den, všem ať svítí, všechny.
Ref.: Nám, Pane, dal jsi Slovo své, Ducha svého dej nám též.
Žalmy Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
1 Korintským 12:1-7 Pokud jde o duchovní dary, bratři, nechci, abyste zůstali v nevědomosti. 2 Víte, že jste ještě jako pohané chodili k němým modlám,
1. Bohu dík buď, sláva, čest, | věrný svým že slibům jest, | nad námi se smiloval, | hříšným Spasitele dal.
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
Centrum pro katechezi, Olomouc 2013
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
Markovo evangelium. Autor a datum vzniku Marek 50. – 60 po. Kr.
2. List Korintským. Autor a datum vzniku Pavel - na své 3. misijní cestě - v roce po Kr. - pravděpodobně z Filip.
Bůh je silou mou 1. Není to náhoda, že život mám, Bůh je silou mou. (2x) Ref: Chci s Vámi být každý den, chci s Vámi být každý den, chci s vámi být každý.
Spirituální teologie 5. DOBRÁ A ŠPATNÁ MOC. Úvodem  Celou Biblí prochází kritika moci  Dobrá moc je jen ta, která chrání slabé  Násilní lidé potřebují.
ZÁKLADNÍ KAMENY DUCHOVNÍHO ŽIVOTA II. CHVÁLA A UCTÍVÁNÍ.
BIBLE = KNIHY STARÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON
JAK SI UŽÍVAT? Jak žít, ať z toho něco mám? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? 7x VÍC.
1. Jezu Kriste, Synu Boží, plný nebeského zboží, rač přítomen býti, dary svými obdařiti, Slovo své nám předkládaje, duši nasycuje.
Zázrak komunikace s Bohem
Máš dost síly plavat proti proudu?
Ježíš.
Slovo života Listopad 2012.
Židům 1. kapitola Bůh mluví a ANDĚLÉ.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Karmelitánský Řád.
Bibličtí objevovatelé (Discovery Bible Study)
Transkript prezentace:

Život podle Božího slova Jak si mladík udrží svou stezku čistou? Musí se vždy držet tvého slova. Žalm 119.9

Lidé mnohdy hledají pozemský ráj.

Lidé mnohdy hledají pozemský ráj. Ale najdou peklo!

My křesťané jsme na tom lépe. Máme vedení a ochranu. Mnohokrát a mnohými způsoby mluvíval Bůh k otcům ústy proroků, v tomto posledním čase k nám promluvil ve svém Synu… Žid

Proč žít podle Božího slova?

1.Pro ochranu a bezpečí Život podle Božího slova je ochranou před nezdary a neštěstím

2. Bůh je náš stvořitel, Pán, zákonodárce a soudce To je princip, proti kterému nezmůžeme nic.

3. Poslušnost je formou naplňování vztahu

3.Boží slovo je prostředek k přímému vstupování do pozemského i duchovního dění … přijměte meč Ducha, jímž je slovo Boží… Ef. 6.17

4.Božím slovem můžeme být užiteční i pro ostatní - moudrost Božího slova při řešení situace druhých - síla Božího slova při řešení situace druhých - příkladnost života podle Božího slova - aplikace Božího slova při činění učedníků

Jak žít podle Božího slova?

A.Pravidelně a opakovaně číst Bibli Je to Boží dopis nám, je to základní zdroj učení.

B.Mít víru a důvěru k Božímu slovu Je to zdroj Boží moudrosti, Bůh vidí i za horizonty, kam my nevidíme.

C.Hledat správný výklad Nejen číst, ale i přemýšlet, hledat, modlit se, jaký význam má poselství Písma do mé pozice.

D.Aplikovat Boží slovo v každodenním životě Musí každý sám za sebe. Využívat jeho moci.

Závěr: Cílem je, aby bylo Boží slovo zakotveno v srdci, aby to byla automatická a samozřejmá součást života, třeba jako jídlo… Nejen chlebem bude člověk živ, ale každým slovem, které vychází z Božích úst. Mat. 4.4