Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

JAK SI UŽÍVAT? Jak žít, ať z toho něco mám? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? 7x VÍC.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "JAK SI UŽÍVAT? Jak žít, ať z toho něco mám? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? 7x VÍC."— Transkript prezentace:

1 JAK SI UŽÍVAT? Jak žít, ať z toho něco mám? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? 7x VÍC

2

3 Charakteristika postmoderní společnosti: - nezájem o historii - relativita pravdy - pluralita - různost - nestabilita světa, věcí, hodnot - absence otázek po smyslu života - vyhledávání zážitků Jakou cenu platíme za osvobození od otázky po smyslu?

4 Životní hodnoty obyvatel ČR: 1. být zdravý 2. žít v míru bez válek 3. být osobně šťasten 4. žít v dobré rodině 5. mít dobré bydlení 6. mít dobré přátele 7. žít ve svobodné zemi 8. mít děti 9. mít dostatek peněz 10. prožít klidný život 11. být moudrý a uvážlivý 13. být užitečný pro druhé 14. láska, sex. vyžití

5 Všechno je dovoleno - ale ne všechno prospívá. Všechno je dovoleno - ale ničím se nenechte zotročit.

6 ŠALAMOUNOVO HLEDÁNÍ: radovánky poznání workholismus bohatství kultura sex popularita

7 Kaz 11,9: „Raduj se, jinochu, ze svého mládí, užívej pohody ve svém jinošství a jdi si cestami svého srdce, za vidinou svých očí. Věz však, že tě za to všechno Bůh postaví před soud.“ Pomíjivost = opar, vánek “Slova Kazatele, syna Davidova, krále v Jeruzalémě. Pomíjivost, samá pomíjivost, řekl Kazatel, pomíjivost, samá pomíjivost, všechno pomíjí.” ŠALAMOUNOVO HLEDÁNÍ:

8 Bible - nejprodávanější kniha na světě „Světlem pro mé nohy je tvé slovo, osvěcuje moji stezku.“ Žalm 119,105

9 Příští téma: BŮH - NO A CO? O Bohu jinak - pro všechny, kteří naslouchají. Neděle 16.2. 2003 od 18,00 hod.


Stáhnout ppt "JAK SI UŽÍVAT? Jak žít, ať z toho něco mám? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? 7x VÍC."

Podobné prezentace


Reklamy Google