Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Co a proč Radka Mužíková. Co stojí v centru mého zájmu? Co hýbe mým srdcem? To je tím CO, tím hlavním CO v mém životě: Život, bytí, existence Člověk jako.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Co a proč Radka Mužíková. Co stojí v centru mého zájmu? Co hýbe mým srdcem? To je tím CO, tím hlavním CO v mém životě: Život, bytí, existence Člověk jako."— Transkript prezentace:

1 Co a proč Radka Mužíková

2 Co stojí v centru mého zájmu? Co hýbe mým srdcem? To je tím CO, tím hlavním CO v mém životě: Život, bytí, existence Člověk jako systém Život, bytí, existence jako systém Vztahy (v systémech, mimo systémy)

3 Jak to myslím s tím pojmem „vztahy“ Představte si, že jste bod. Jste tento bod:

4 Dále si představte Že neexistuje – není – nic jiného než Vy, jako tento bod:

5 A teď si zkuste zodpovědět tuto otázku: Jak poznáte: jak jste velcí ? jak jste malí ? jakou máte barvu ? kdo vlastně jste ? Můžete jako bod v „nepřítomnosti ničeho dalšího“ vůbec něco „poznat“? Co k poznání potřebujete?

6 Potřebujete druhý bod, a potřebujete se VZTÁHNOUT K NĚČEMU (NĚKOMU): A teď na základě toho, že se VZTÁHNETE KE DRUHÉMU BODU, tak se dozvíte něco o sobě: jsem menší než mám jinou barvu než jsem na jiné straně než je mezi námi vzdálenost fialové šipky

7 A tak vznikají vztahy…. CÍTÍME MYSLÍME VNÍMÁME UPŘEDNOSTŇUJEME ZAVRHUJEME SOUHLASÍME NESOUHLASÍME JSME

8 Lidská existence je založena na vztahu, na vztahování se….. Po příchodu na tento svět se vztahujeme k matce A začneme si myslet něco otci o sobě Rodině o druhých o vztazích Vznikají naše emocionálně – myšlenkové vzorce. Vytváříme systém našeho JÁ. A jak rosteme, tak je to ……..atd., atd…… Celý život se VZTAHUJEME. To je to hlavní, co tu děláme. Někdy jsme z toho šťastní, jindy smutní, nešťastní, vzteklí, radostní……..

9 Celý život se vztahujeme, to je to hlavní co tu děláme….. A to je odpověď na moji otázku v úvodu PROČ Ve vědomí předchozího je KLÍČ K otázce našeho života K otázce toho, kdo jsme a co tu děláme K otázce toho, co je pro nás nejlepší K otázce, jaká práce je pro nás nejlepší K otázce jaký partner je pro nás nejlepší K otázkám co dělat nebo nedělat ve svém životě K otázkám jak vytvářet harmonii Ke všem praktickým otázkám našeho života: proč nemám štěstí, proč mám málo peněz, proč jsem sám(a), …….. Atd., atd……..

10 Pokud vás předchozí zaujalo…. a máte odvahu k vnitřně svobodnému životu Pak se porozhlédněte po stránkách : www.semnou.webnode.czwww.semnou.webnode.cz Těším se na další možné setkání.


Stáhnout ppt "Co a proč Radka Mužíková. Co stojí v centru mého zájmu? Co hýbe mým srdcem? To je tím CO, tím hlavním CO v mém životě: Život, bytí, existence Člověk jako."

Podobné prezentace


Reklamy Google