Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

…Vystupte na horu, přivezte dříví a budujte dům… Pachtíte se za mnoha věcmi a máte z toho málo… Ageus 1.7.-9.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "…Vystupte na horu, přivezte dříví a budujte dům… Pachtíte se za mnoha věcmi a máte z toho málo… Ageus 1.7.-9."— Transkript prezentace:

1 …Vystupte na horu, přivezte dříví a budujte dům… Pachtíte se za mnoha věcmi a máte z toho málo… Ageus 1.7.-9.

2 Na světě se nabízí tolik lákavých věcí, které bychom chtěli stihnout.

3 Mnohdy máme dostatek sil, schopností, prostředků i chuti to všechno zvládnout.

4 Mnohdy máme dostatek sil, schopností, prostředků i chuti to všechno zvládnout. Ale tak často chybí čas – neuchopitelná kategorie, která s tímto světem vznikla a s ním i zanikne.

5 Dovedete si představit, jaké by to bylo, splnit si všechna pozemská přání?

6 Dovedete si představit, jaké by to bylo, splnit si všechna pozemská přání? Jeden člověk, kterému se to podařilo, nám o tom podává zprávu: Předsevzal jsem si, že moudře propátrám a prozkoumám vše, co se pod sluncem děje – Kaz. 1.13

7 A výsledek? Pojal jsem nenávist k životu, zošklivilo se mi, co se pod sluncem děje. To vše je pomíjivost a honba za větrem. Kaz. 2.17.

8 A co my? Přejeme si být šťastni? Děláme pro to hodně? Je vždy výsledek úměrný námaze? Kazatel to již vyzkoušel! Pachtíte se za mnoha věcmi a máte z toho málo. - Ageus 1. 9. Svět toho tolik nabízí! Dovedeme si to vůbec bez té honičky představit?

9 Co nás to pořád žene? Někdy i strach – o zdraví, o práci, o své blízké - o tom Kazatel tolik nemluví, o tom ale mluví Ježíš – bez něho bychom byli odkázáni opravdu jen na sebe a na tento svět: … Hledejte především Boží království a spravedlnost a všechno ostatní vám bude přidáno. Nedělejte si tedy starost o zítřek; zítřek bude mít své starosti… Mat. 6.25.-34.

10 Smysl našeho bytí je v něčem, co není z tohoto světa, co nás přesahuje, co stojí mimo čas. Díky Ježíši Kristu k tomu máme přístup!

11 Závěr všeho, co jsi slyšel: Boha se boj a jeho přikázání zachovávej, na tom vše u člověka závisí. Kaz. 12.13. Závěr všeho, co jsi slyšel: Boha se boj a jeho přikázání zachovávej, na tom vše u člověka závisí. Kaz. 12.13.


Stáhnout ppt "…Vystupte na horu, přivezte dříví a budujte dům… Pachtíte se za mnoha věcmi a máte z toho málo… Ageus 1.7.-9."

Podobné prezentace


Reklamy Google