Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Advertisements

Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Dozor Dozor nad výkonem samostatné působnosti obce krajský úřad MV
Odbor právní a Krajský živnostenský úřad
Správní právo Pojem správního práva.
Veřejná moc a veřejná správa
O samosprávě Pohádkový příběh tak, jak jsem je odposlechl z bájných vyprávění starců a vykoukal z prachem zapadaných kronik, doprovázený různými kejklemi.
Samospráva 1 SP1 Přednáška.
Přenesená působnost Přenesená působnost svěřená právními předpisy a)obci správní území – území obce b)pověřenému obecnímu úřadu správní území –území obcí.
Právní předpisy obcí Seminář S1 Jiří Kučera
Územní uspořádání ČR Česká republika se člení na
FEL ČVUT v Praze Právo pro podnikatele II Mgr. František Šejnost
TEST 1. Může Skrblík Ječmenovi proplatit pokutový blok jako výdaj tábora – střediska? Proč? 2. Byly splněny podmínky pro blokové řízení? 3. Může se Baghíra.
Legislativní proces J.Kožiak.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
JUDr. Marek Starý, Ph.D. Praha, 2011
ŘEŠENÍ PROTISOUTĚŽNÍCH OPATŘENÍ ZE STRANY VEŘEJNÉ MOCI Pohled Ministerstva vnitra.
Normotvorba obcí a krajů Dozor nad činností samospráv
Řízení o přestupcích.
Právní aspekty podnikání
Vypracovaly: Gabriela Janečková Radka Janků
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská nauka Ročník:
Základy správního práva
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Kontrola veřejné správy I.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Územní samospráva Kraje
Petra Palátová Lucie Paulusová Michaela Oravová 15. listopadu 2010
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Legislativní uchopení VS
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
Normotvorba samospráv Dozor nad činností samospráv
Zákon o obcích Zlín 2015 Mgr. Michal Abrahámek Odbor právní a Krajský živnostenský úřad.
Správa místních poplatků
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
MÍSTNÍ SPRÁVA III. ..
Hlavní město Praha.
Územní samospráva Obce
1 Referendum Jitka Bělohradová. 2 Referendum Projev přímé formy demokracie –Jeho zvláštní projevy: plebiscit, veto –Další formy přímé demokracie: lidová.
Územní členění státu a právo na samosprávu v ČR
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Úvod do práva.
ZÁKLADY TEORIE PRÁVA III. Normativní právní akty Právní normy I.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
SPRÁVNÍ ŘÁD V PODMÍNKÁCH POŽÁRNÍ OCHRANY JUDr. Leona Ošlejšková Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje ČERVENÝ KOHOUT 2007, České Budějovice
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
JUDr. Václav Urban Odbor živností Tržní řády Zákonné zmocnění k vydání 11 TRŽNÍ ŘÁDY.
Problematika exekucí ve veřejnoprávních smlouvách Ing. Michal Obrusník.
Monotematický den ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVA 2 Postavení a působnost Ústavního zákona č. 1/1993 Sb. Zákon o krajích č. 129/2000 Sb. Ústřední deska Zborovská.
Teorie a praxe rozvoje měst a obcí
Územní samospráva a její organizace
Veřejnoprávní smlouvy
Novela zákona o místních poplatcích
Obecní zřízení – úvodní test
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra oddělení dozoru Brno Poznatky z dozorové činnosti ve vztahu k tvorbě obecně závazných vyhlášek.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2017
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra
Mikroregion Bystřicko - CSS
Transkript prezentace:

Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015 JUDr. Marie Krupová Dozor nad výkonem přenesené působnosti obcí

Obsah prezentace 1. Právní předpisy obce 2. Pojmy právní úpravy 3 Obsah prezentace 1. Právní předpisy obce 2. Pojmy právní úpravy 3. Zveřejňování právních předpisů 4. Evidence právních předpisů 5. Sankce za porušení právních předpisů 6. Změny a zrušení právních předpisů 7. Dozor nad vydáváním a obsahem nařízení obcí

1. Právní předpisy obcí Obecně závazné vyhlášky obce   Vydávány v samostatné působnosti (pravomoc obce vydávat obecně závazné vyhlášky je zakotvena v Čl. 104 odst. 3 Ústavy ČR) Schvaluje zastupitelstvo obce a při jejich vydávání se řídí pouze zákonem (§ 84 odst. 2 písm. h) a § 35 odst. 3 písm. a) zákona o obcích) Základní zákonné zmocnění v § 10 zákona o obcích (zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku, rozpor s dobrými mravy, ochrana bezpečnosti, zdraví a majetku, zajištění udržování čistoty ulic a jiných veřejných prostranství atd.) Zasílají se Ministerstvu vnitra ČR

Nařízení obce   Vydávány v přenesené působnosti (Čl. 79 odst. 3 Ústavy ČR - orgány územní samosprávy mohou na základě a v mezích zákona vydávat právní předpisy, jsou-li k tomu zákonem zmocněny.) Zmocnění k vydání nařízení obce pouze ve zvláštních zákonech Schvaluje rada obce nebo zastupitelstvo obce, pokud není zřízena rada obce Zasílají se krajskému úřadu

2. Pojmy právní úpravy Platnost právních předpisů obcí Vyhlášení právního předpisu = vyvěšení na úřední desce (den vyvěšení na úřední desce je dnem platnosti právního předpisu - musí viset nepřetržitě min. 15 dnů)   Účinnost právních předpisů obcí Účinnost nabývají právní předpisy 15. dnem po dni vyhlášení (není-li stanovena účinnost pozdější) Nelze stanovit zpětnou účinnost! Úplné znění právních předpisů (není novým právním předpisem), slouží pro lepší informaci a orientaci občanů v právním předpise

3. Zveřejňování právních předpisů Úřední deska (§ 26 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád) Pro orgány územního samosprávného celku se zřizuje jedna úřední deska. Obsah úřední desky se zveřejňuje i způsobem umožňujícím dálkový přístup. Zveřejňování (publikace) se provádí ve smyslu § 12 odst. 1 zákona o obcích a § 65 odst. 3 zákona č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů (vyvěšovací doložka). Nařízení obce vykonávající rozšířenou působnost se zveřejní též na úřední desce obecních úřadů působících ve správním obvodu obce s rozšířenou působností (§ 12 odst. 3 zákona o obcích). Povinnost zveřejnit právní předpis obce na internetových stránkách obce (§ 5 zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů)

4. Evidence právních předpisů obce § 12 odst. 4 zákona o obcích ukládá povinnost vést evidenci Evidence právních předpisů obce obsahuje číslo a název právního předpisu, datum jeho schválení, datum nabytí jeho platnosti, datum nabytí jeho účinnosti, popřípadě i datum pozbytí jeho účinnosti. Právní předpisy obce se označují pořadovými čísly. Číselná řada se uzavírá vždy koncem každého kalendářního roku. Jednotná číselná řada pro všechny právní předpisy obce (nařízení + obecně závazné vyhlášky)

5. Sankce za porušení právních předpisů obce Ostatní přestupky proti pořádku ve státní správě - porušení povinností stanovených v nařízení obce (§ 46 odst. 1 zákona o přestupcích) Přestupky proti pořádku v územní samosprávě – porušení povinností stanovených v obecně závazných vyhláškách (§ 46 odst. 2 zákona o přestupcích) Správní delikty (§ 58 odst. 4 a § 59 odst. 2 zákona o obcích) (Obec může uložit pokutu až do výše 200 000 Kč osobě, která porušila povinnost stanovenou právním předpisem obce. Pokutu nelze uložit, jestliže zákon stanoví za porušení vyšší sankci.)

6. Změny a zrušení právních předpisů obce Vždy zachovat celý legislativní postup (nelze změnit či zrušit pouze usnesením orgánu obce) Zrušit právní předpis obce bez náhrady Nahradit právní předpis obce jiným (zrušovací ustanovení) Ustanovení o zániku účinnosti právního předpisu přímo v jeho textu

7. Dozor nad vydáváním a obsahem nařízení obcí Krajský úřad zjišťuje soulad nařízení obce se zákony, jinými právními předpisy, s lidskými právy a základními svobodami Výzva ke zjednání nápravy Pozastavení účinnosti nařízení obce Zrušení nařízení obce Ústavním soudem

Telefon: 577 043 556, e-mail: marie.krupova@kr-zlinsky.cz Děkuji za pozornost. JUDr. Marie Krupová Odbor právní a Krajský živnostenský úřad, oddělení legislativní a právní Telefon: 577 043 556, e-mail: marie.krupova@kr-zlinsky.cz