© Cristino Elena Usilujme o to, aby se Salesiánská rodina stala širokým hnutím osob pro spásu mládeže Usilujme o to, aby se Salesiánská rodina stala širokým.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Don Bosco Youth-Net IVZW
Advertisements

Bylo nebylo… Žil, byl jeden sedlák…...
Autor: Pavel Černý Cíle ERC v ČR Možnosti spolupráce ekumenického hnutí v ČR.
Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
Křesťanská iniciace pokřtěných dětí s odkazem na aktuálnost dekretu Quam singulari.
Toto jsou priority, které stanovila valná hromada ASI-CS pro následující období:  Vzdělání: Podpora dalších druhů vzdělávání v oblasti různých misionářských,
Vychovávejme srdcem Dona Boska, Heslo hlavního p ř edstaveného na rok 2008 k všestrannému rozvoji života mladých, zvlášt ě t ě ch nechudších a nejvíce.
Poslání, principy a metoda skautingu
P. Alois Frydrych, SDB. Narodil se v Hustopečích nad Bečvou. Rodný dům Rodný dům Serafína Frydrychová Serafína Frydrychová - maminka otce.
2x ročně 3-5denní minikonference vzdělávání v oblasti prezentace evangelia, jak zasáhnout naše města, multimedia, tanec … vzdělání v oblastí vůdcovství.
ASOCIACE KNIHOVEN VYSOKÝCH ŠKOL ČR SLAVÍ 10. NAROZENINY BARBORA RAMAJZLOVÁ
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
21. října A.D. 2006P. Mgr. Martin Šmíd1 Formace trvalých jáhnů Diecéze ostravsko opavská Zpracováno podle dokumentu: ZÁKLADNÍ NORMY PRO FORMACI STÁLÝCH.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Plánování sociálních služeb v Třinci. „Pověz mi a já zapomenu, ukaž mi a já si vzpomenu, ale nech mne zúčastnit se a já pochopím.“ Konfucius.
Symboly v obřadech křesťanské iniciace
z pohledu pedagogiky a katechetiky
Salesiáni spolupracovníci ASC
Pastorace mládeže v katolické církvi
Kurzy Alfa – stručné představení
MINISTRANTi …Já jsem malý ministrant s vélikánskou sukní, kostelnice směje se, pokaždé, když du kolem ní...
Bratrská jednota baptistů
Teologický rozměr majetkového vyrovnání. Co je církev Existuje mnoho pohledů na církev.  Instituce s hierarchickými i demokratickými prvky  Kristovo.
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
Jitka Navrátilová, PhD..  Přímá práce v rodině – home visiting (nástroj podpory rodiny.  Profesionální, či poloprofesionální pomoc rodině.
Malá křesťanská společenství PĚT ETAP RŮSTU CÍRKVE.
Za dobrovolnickými příběhy na severní Moravu do Slezské diakonie.
DUCHOVNÍ ŽIVOT. MŮŽEŠ UDĚLAT COKOLIV, ALE MUSÍŠ VĚDĚT PROČ… …do světa vedou tisíce cest.
SOS dětské vesničky.
Oblastní charita Strakonice Dům klidného stáří sv. Anny Sousedovice.
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
Komunitní a otevřená škola
Modleme se k Pánu žně! - duben. 3 modlitby za misii pro měsíc duben V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1. za pronásledované bratry a sestry.
Iniciativa kurzů Alfa podzim 2013 Týden modliteb za kurzy Alfa 15. – 22. září 2013.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako doplňující výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika.
Pastorace rodiny, dětí a mládeže
Sbor Církve bratrské v Ostravě-Porubě První shromáždění v sále Domova důchodců Slunečnice,
CAGLIERO - salesiánský volontariát „Dělej, co můžeš, a Bůh udělá ostatní...“ Don Bosco = program pro přípravu a vysílání mladých dobrovolníků do salesiánských.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
© Elena Cristino Hlavní představený P. Pascual Chávez Villanueva.
Slovo života Slovo života Prosinec 2011 Prosinec 2011.
VZDĚLÁVACÍ POLITIKA.
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině
Strategie ASC do roku Sdružení salesiánů spolupracovníků - Česká provincie ______________________________________________________________ Proč strategie?
Žít život sloužící Životu.  „Vidět“: Vnímat a porozumět situaci  „Soudit“: Reflektovat ve světle evangelia  „Jednat“: Navrhovat další praktické kroky.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Prezentace Exkurze do Benediktbeiernu Salesiáni. Zakladatel Jan Bosco.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Mezinárodní den sester květen 2009
Problematika doprovázení manželů
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Síť Mateřských center o.s.
Teorie a metodika výchovy
Moje práce na Broumovsku
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Karmelitánský Řád.
TÉMA: Církev mluví srozumitelně a je misijně otevřená
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
TÉMA: ŽIVÝ SBOR ► Klíčový význam sboru jako místního společenství křesťanů v protestantském pojetí ► Základní úkol / poslání / funkce sboru (volně podle.
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Bibličtí objevovatelé (Discovery Bible Study)
Naše zkuše nosti: #2 Pokoj především KDE A JAK NALÉZT POKOJ? POKOJE
Transkript prezentace:

© Cristino Elena Usilujme o to, aby se Salesiánská rodina stala širokým hnutím osob pro spásu mládeže Usilujme o to, aby se Salesiánská rodina stala širokým hnutím osob pro spásu mládeže d. Pascual Chávez Villanueva

150. výročí založení Salesiánské kongregace P ř íprava na dvousté výročí narození Dona Boska ( )

Semeno zasazené Donem Boskem vyrostlo natolik, že se stalo košatým a silným stromem. Semeno zasazené Donem Boskem vyrostlo natolik, že se stalo košatým a silným stromem.

univerzální poslání církve přinášet spásu duchovně se spojit a účinně spolupracovat salesiánský duch prožívaný v různých životních stavech založení prvních skupin historická úloha SDB, FMA, ASC univerzální poslání církve přinášet spásu duchovně se spojit a účinně spolupracovat salesiánský duch prožívaný v různých životních stavech založení prvních skupin historická úloha SDB, FMA, ASC Charismatické semínko

Vznikají další skupiny zakládané salesiány, mezi nimi především Volontarie Dona Boska. Objevuje se povaha charismatické rodiny. Přechází se z papíru do života. Vznikají další skupiny zakládané salesiány, mezi nimi především Volontarie Dona Boska. Objevuje se povaha charismatické rodiny. Přechází se z papíru do života.

Vyhlášení p ř íslušnosti skupin Vyhlášení p ř íslušnosti skupin Vznikají nové skupiny Reflektuje se naše identita Skupiny se konsolidují Utvá ř í se společenství skupin

Problémy mládeže Problémy mládeže Zmírňovat chudobu Zmírňovat chudobu Chránit život Chránit život Rozvíjet mír Rozvíjet mír Lidská práva Lidská práva Seznamovat s Ježíšem Seznamovat s Ježíšem Volontarie Dona Boska. Společenství v poslání

Rozvíjet možnosti společného působení

Znovu postavit do středu spiritualitu

Soběstačnost jednotlivých skupin

Pružné formy spolupráce

Prohloubit salesiánskou zkušenost v laických podmínkách

Nové, viditelnější a konkrétnější úsilí v poslání

prvky naší charismatické identity naše záměry a směry působení

Nechat vyrůst „kulturu Salesiánské rodiny“

Pole společného poslání

Vokacionální nabídka Misie Salesiánský magazín Salesiánský magazín

Vokacionální nabídka Misie Salesiánský magazín

Mladí Misie Salesiánský magazín

Mladí Misie Salesiánský magazín

Mladí Misie Salesiánský magazín

Mladí Misie Salesiánský magazín

Mladí Vokacionální nabídka Salesiánský magazín

Mladí Vokacionální nabídka Misie Misie

Mladí Vokacionální nabídka Misie Misie

Salesiánská p ř ítomnost je

Studium Charty společenství a Charty poslání Studium Charty společenství a Charty poslání Umožnit každému členu SR r ů st v kultu ř e naší rodiny a znát naše hnutí Umožnit každému členu SR r ů st v kultu ř e naší rodiny a znát naše hnutí Zvolit n ě které operativní sm ě rnice ke sdílení a součinnosti ve služb ě salesiánského poslání ve svém teritoriu Zvolit n ě které operativní sm ě rnice ke sdílení a součinnosti ve služb ě salesiánského poslání ve svém teritoriu

Hledat cesty ke zlepšení již probíhajících iniciativ s v ě tší spoluprací a prací v síti. Hledat cesty ke zlepšení již probíhajících iniciativ s v ě tší spoluprací a prací v síti. Hledat nové pot ř ebné iniciativy se specifickým zapojením se r ů zných p ř ítomných skupin. Hledat nové pot ř ebné iniciativy se specifickým zapojením se r ů zných p ř ítomných skupin. Podporovat společné úsilí Podporovat společné úsilí

Místní a provinciální rada SR … …k společnému uvažování o výzvách v našem poslání …k společnému uvažování o výzvách v našem poslání …k hledání cest spolupráce pružné a organizované …k hledání cest spolupráce pružné a organizované

Animace MGS Animace a podpora salesiánského sociálního a misijního volontariátu Animace a podpora salesiánského sociálního a misijního volontariátu Podpora kněžských, řeholních a laických povolání se zvláštním úkolem v církvi a zvláště v Salesiánské rodině Podpora kněžských, řeholních a laických povolání se zvláštním úkolem v církvi a zvláště v Salesiánské rodině

mladí rodiče spolupracovníc i dobrovolníci nekřesťané …… sympatizanti dobrodinci

spolupracovníci mladí rodiče spolupracovníci dobrovolníci nekřesťané …… sympatizanti dobrodinci rodiče mladí nekřesťané …… sympatizanti dobrodinci