Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině 16. 10. 2015.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině 16. 10. 2015."— Transkript prezentace:

1 KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině 16. 10. 2015

2 Základní údaje 2 Asociace Dítě a Rodina je sdružením neziskových organizací působících v oblasti péče o ohrožené děti. Vznikla v červnu 2015 jako nová platforma s cílem dosáhnout kvalitativního zlepšení systému péče o ohrožené děti. Zakládající organizace: Amalthea, o. s. Centrum podpory, o. p. s. Dobrá rodina, o. p. s. Nadace Sirius Nadační fond J&T Rozum a cit, zapsaný spolek Středisko náhradní rodinné péče, spolek

3 Seznam členů k 30.9.2015 3 Asociace

4 Poslání 4 Všestranně přispívat ke zlepšování a rozvoji systému podpory rodin tak, aby všechny děti mohly vyrůstat v rodině. Asociace vytváří společnou platformu, která bude usilovat o to: aby každé dítě mělo někoho, s kým může navázat trvalý a bezpečný vztah, aby dítě mohlo primárně zůstat ve své rodině, aby dítě, které nemůže vyrůstat ve své vlastní rodině, vyrůstalo v rodině náhradní, aby žádné dítě mladší 7 let nebylo umístěno do ústavní péče, aby byl dostatek kvalitních pěstounů specializovaných na různé specifické potřeby dětí.

5 Cíle 5 rozvoj systému péče o ohrožené děti, sjednocení systému péče o ohrožené dítě pod jedno odpovědné ministerstvo, které bude mít celou oblast ochrany práv dítěte ve své kompetenci, zvyšování kvality všech služeb v systému péče o ohrožené děti, ochrana práv dítěte, zejména právo dítěte na rodinu, podpora a rozvoj všech forem náhradní rodinné péče, tzn. rozvíjet náhradní rodinnou péči v jejích stávajících i nových formách tak, aby byla dostupná všem dětem vyrůstajícím mimo vlastní rodinu, a to bez rozdílu věku, etnické příslušnosti, zdravotního stavu či psychosociálních obtíží, podpora transformace ústavní péče v malokapacitní pobytové služby. Svým působením chce asociace všemožně podporovat především:

6 Činnost 6 Asociace uskutečňuje zejména následující činnosti: všestranná osvěta široké veřejnosti v oblasti ohrožených dětí a jejich rodin, komunikace klíčových témat k odborné veřejnosti a politikům, kteří mohou ovlivnit kvalitu života ohrožených dětí a dodržování práv dítěte, podpora organizací, které poskytují služby ohroženým dětem, které se již ocitly mimo svou rodinu nebo jim hrozí odebrání z rodiny, vyhledávání a šíření dobré praxe v oblasti systému péče o ohrožené děti realizace a pořádání kulatých stolů, diskuzních a pracovních skupin mezi odborníky a organizacemi v oblasti systému péče o ohrožené děti, realizace výzkumných projektů v oblasti systému péče o ohrožené děti, vyhledávání obdobných výzkumů v zahraniční a jejich zprostředkování v ČR, mapování stavu a vývoje systému péče o ohrožené děti v ČR - vydávání stanovisek a doporučení.

7 Děkujeme za pozornost! info@ditearodina.cz www.ditearodina.cz


Stáhnout ppt "KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině 16. 10. 2015."

Podobné prezentace


Reklamy Google