Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/77.00268 Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/77.00268 Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání."— Transkript prezentace:

1 Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/77.00268 Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání

2 A.Založit iniciativu podporující výměnu zkušeností v oblasti organizace náboru profesionálních pěstounů, které bude mít rozsah:  napříč krajinami – příklady dobré praxe od zahraničních partnerů  napříč sektory – NNO, územní samospráva, odborníci B.Rozvíjet vzdělávání:  Kurzy – pro vyšší informovanost a odbornost zaměstnanců organizací, které jsou odpovědné za nábor a výběr pěstounů  Metodika – transfer know-how, zkušenosti ze zahraničí předané formou vzdělávacích modulů a zážitkovou formou na intenzivních rezidenčních kurzech Jaké jsou cíle projektu?

3 Odborům sociálně-právní ochrany dětí (Městské a Krajské úřady) Neziskovým organizacím specializovaným na náhradní péči Metodikům krajských Úřadů práce Komu je projekt určen?

4 1.Vzdělávací semináře  Dvoudenní školení pod taktovkou odborných lektorů  Realizace ve všech krajích ČR (zahájení duben v Praze)  Čtyři základní oblasti: psychologie, legislativa, pěstounská péče v praxi, PR a komunikace 2.Kulaté stoly  Diskusní setkávání zástupců NNO, OSPOD, ÚP a MPSV (Odbor rodiny a ochrany práv dítěte) 3.Mezinárodní konference  Setkání odborníků z České republiky i ze zahraničí a prezentace výsledků iniciativy a poznatků získaných v projektu Zn. Náhradní rodič Co projekt nabízí?

5 SR Úsmev ako dar Nejstarší a největší dobrovolnická mimovládní organizace pro podporu dětí žijících v dětských domovech na Slovensku ČR Amalthea Podporuje rodiny jako jedinečné prostředí pro naplňování potřeb dítěte prostřednictvím poskytování sociálních služeb a dalších odborných a společenských aktivit. Partneři projektu PL Towarzystvo Nasz Dom Jedna z nejdůležitějších organizací řešící problémy osiřelých a opuštěných dětí v Polsku

6 O Nadačním fondu J&T  Nadační fond J&T se již přes devět let intenzivně věnuje oblasti náhradní rodinné péče a pomoci v nouzi (sanace rodiny)  Podporuje právnické osoby - organizace, které napomáhají rozvoji služeb pro práci v biologických rodinách, i ty, které poskytují podpůrné, odlehčovací a vzdělávací služby stávajícím a budoucím rodinám pěstounů  Podporuje fyzické osoby – především rodiny sociálně slabé (sanace rodiny) a pěstounské rodiny  Jen v oblasti NRP investoval fond od r. 2004 přes 54 mil. Kč  Realizátorem kampaně „Hledáme rodiče“ www.hledamerodice.czwww.hledamerodice.cz

7 Nadační fond J&T Web: www.nadacnifondjt.cz E-mail: nadacnifondjt@nadacnifondjt.cz tel. +420 221 710 374 www.nadacnifondjt.cznadacnifondjt@nadacnifondjt.cz Děkujeme za pozornost a podporu!


Stáhnout ppt "Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/77.00268 Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání."

Podobné prezentace


Reklamy Google