Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TÉMA: Církev mluví srozumitelně a je misijně otevřená

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TÉMA: Církev mluví srozumitelně a je misijně otevřená"— Transkript prezentace:

1 TÉMA: Církev mluví srozumitelně a je misijně otevřená
Téma misie je pro život církve jedním z nejdůležitějších v novozákonním kontextu i v kontextu ČCE dnes. Ideálním „misionářem“ je celek živého a otevřeného křesťanského sboru, protože umožňuje prožívat a sdílet víru v různých aktivitách. Lze v něm najít intelektuální nasycení (kázání, vyučování, rozhovor ...), živou zbožnost (modlitbu, ticho, zpěv …), společenství (lidská blízkost, volnočasová setkání, sborové dovolené, výlety, tábory), možnost přidat se prací, pomáhat. Realita: mnohé sbory nabízejí jen bohoslužby a jedno další setkání týdně s ustálenou formou. Jiné jsou uzavřené, defenzivní, žijí předně minulostí. Často chybí kreativita i lidé, kteří by si dokázali představit trochu jinou, přátelštější církev.

2 LEPŠÍ/IDEÁLNÍ STAV ► Zmapujeme duchovní potřeby (žízeň, hlad) české společnosti. ► Naučíme se srozumitelně komunikovat o víře s necírkevní veřejností. ► Budeme zveřejňovat nápady, tipy pro misijní práci, sdílet příklady dobré praxe, praktické návody. ► Zřídíme web zaměřený primárně pro duchovní „hledače“ v okolí našich sborů. ► Církev / sbory budou cíleně nabízet programy zaměřené na hledače (Alfa kurzy, Základy křesťanství.…). ► Promyslíme, jak se sbory srozumitelně probírat misijní témata a také poskytovat zpětnou vazbu, když se práce daří i nedaří. ► Promyslíme, jak evangelickou mentalitu posunout více misijním směrem, a přitom nesklouznout do známých patologií.

3 NAVRŽENÉ ZMĚNY, KROKY, OPATŘENÍ ...
► Začleníme téma misie do ETF UK a vikariátu. ► Začleníme téma misie do celoživotního vzdělávání. ► Otestujeme „pilotní“ projekt založení nového sboru. ► Vypracujeme „kuchařku“ nápadů na spolupráci sboru a místní obce. ► Budeme se snažit chápat potřeby a myšlení různých skupin lidí, hledat, způsoby, jak se jim přiblížit. Budeme klást důraz na srozumitelné předávání evangelia. ► V mediálních výstupech a veřejných vyjádřeních představitelů církve budeme dbát na pravdivý obraz církve a uvádění zkreslených představ na pravou míru.


Stáhnout ppt "TÉMA: Církev mluví srozumitelně a je misijně otevřená"

Podobné prezentace


Reklamy Google