Olympic Tereza Galušková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Advertisements

Kytarový post-punk / experimental rock. Historie  První hoře vzniklo roku 1998 v Jičíně na troskách místních punkových kapel. Průměrný věk skupiny byl.
Co je to divadlo, kde se hraje, zpívá a tančí?
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv15/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Předchozí členové kapely Lloyd Grant, sólová kytara na prvním demu Dave Mustaine, kytara, vyhozen před nahráváním Kill 'em All Ron McGovney,
The Rolling Stones.
VÝVOJ ČESKÉ POPULÁRNÍ HUDBY
Linkin Park.
Historie české hudby.
Nyní má kapela čtyři členy.
HUDEBNÍ STYLY, KTERÉ ZAZNÍ NA VÝCHOVNÝCH KONCERTECH
Vývoj populární hudby v ČSSR v letech
Moje oblíbená punková a rocková skupina
VYPRACOVAL: Filip Olejník
AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Skupina Kabát byla založena v roce 1983 v Teplicích
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
Název Divadlo Semafor Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie
VY_32_INOVACE_3D.9.12 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Název Folková hudba Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo HV 7
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Moderní populární hudba
,,Konceptové umění je předně umění, jehož hlavním materiálem jsou myšlenky a koncepty, stejně jako například materiálem hudby jsou zvuky.‘‘ Harry FLYNT.
Písničkáři 2. poloviny 20. století
Základní informace  Je to australská pop punková a pop rocková skupina  Pochází ze Sydney  Aktivní jsou od roku 2011  Členové: Luke Hemmings, Michael.
By FedeX. Brad Delson a Mike Shinoda se znají už asi deset let, spolu chodili už na školu v Californii. Tam Delson taky potkal Roba Bourdona, budoucího.
Blahová Pavlína, Kvarta
FLORIDA JEHO ZAČÁTKY  Narodil se ve městě Carol City, státu Florida, okolo roků 1979 a 1980, přesné datum je nejasné, ale vychází se z 16 prosince.
Mikuláš Francán.
Pink Floyd je anglická hudební skupina založená v roce 1964, která se dostala do povědomí díky svému psychedelickému rocku. Postupem času se kapela žánrově.
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_13_ROCK Dějiny hudby 8. ročník 8. února 2013 Materiál obsahuje výklad učiva o rocku. Součástí jsou poslechové ukázky.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Dufková Název : VY_12_INOVACE_30_Rock.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv21/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Původní český muzikál Autor: Mgr. Petr.
Anotace Prezentace seznámí žáky s vývojem českého big beatu a s jeho interprety. Uvědomí si jeho návaznost na světovou hudbu. V průběhu si nově získané.
SEMAFOR VY_32_INOVACE _427_SEMAFOR Mgr. Jablečníková Jarmila ZŠ Nádražní 683 Horní Slavkov III/2.
 kanadský rockový zpěvák, skladatel, fotograf s britskými kořeny  od 15 let se věnuje hudbě  pracoval jako dřevorubec  charakteristický nakřáplým.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA 30. a 40. léta 20. století TEST.
N ÁZEV ŠKOLY : Z ÁKLADNÍ ŠKOLA N ETVOŘICE A UTOR : M GR. L UDMILA V ODEHNALOVÁ N ÁZEV : VY_32_INOVACE_13_ Č. PROJEKTU : OP VK 1.4 T ÉMA : 90. LÉTA V ČESKÉ.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA Pojem populární a rocková hudba.
České národní obrození (ČNO). ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost – České.
ANOTACE: Motivace k nácviku písně. Určeno žákům 1. stupně ZŠ. Prvotní seznámení se vznikem rocku, se jménem E. Presley, se skupinami Beatles, Olympic.
Adam Václav Michna
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
ČESKÉ HUDEBNÍ BAROKO. BAROKO - ÚVOD -je název uměleckého slohu ovlivňujícího všechny druhy umění -v hudbě se uplatňovalo od konce 16. do poloviny 18.století.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Leon Hahn NÁZEV:VY_32_INOVACE_17:Hudební výchova 9.ročník TÉMA: konec 80. let ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
Vznik Hard-rock bez blues Metal není hard-rock
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Sekce: základní
POP Ventrubová Eva Kvarta.
Název školy: Základní škola Netvořice
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
70. A 80. léta v rocku AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
LINKIN PARK SLIPKNOT STRÁNKY O LINKIN PARK STRÁNKY O SLIPKNOT VIDEO:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
- vlastním jménem Sonny John Moore -je americký producent elektronické hudby, DJ a bývalý frontman kapely From First to Last - narodil se 15. ledna.
PRAŽSKÝ VÝBĚR AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Heavy metal léta Ramones Heavy metal (zkráceně rovněž „metal“) je druh hudby, [1] který se jako vymezený hudební styl objevil na přelomu 60. let.
Our Last Night Post-hardcorová hudební skupina. O skupině Our Last Night je Americká hudební skupina Založena roku 2004 Skupina je stále aktivní, d ě.
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Mgr. Jana Doubková Dějiny hudby listopadu 2012
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Olympic Tereza Galušková

Olypmic Olympic je česká rocková skupina. Skupinu založil v roce 1963 s původním názvem Karkulka (KARlínský KULturní KAbaret) Miloslav Růžek. Původní členové patří mezi zakladatele české rockové hudby, debutové album Želva je považováno za jedno z přelomových alb českého bigbítu. Po slabším období, kterým si skupina prošla v první polovině 70. let minulého století, pak nastává další z vrcholů tvorby v podobě konceptuální albové trilogie Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř. Tu už nahrává baskytarista Milan Broum, který do skupiny vnesl nejen moderní vidění rockové hudby, ale hlavně skvělé instrumentální výkony, o kterých přesvědčil už na svém prvním albu v sestavě Olympiku, kterým byl Marathón (1978). Později skupina koketovala i s heavy metalem, ale její nejsilnější polohou jsou melodické rockové písně s kvalitními texty a nápaditými aranžemi. Texty dodávali zejména Zdeněk Rytíř a Pavel Vrba (v období 1965 - 1969 byl téměř výhradním textařem Pavel Chrastina).

Olypmic