Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

,,Konceptové umění je předně umění, jehož hlavním materiálem jsou myšlenky a koncepty, stejně jako například materiálem hudby jsou zvuky.‘‘ Harry FLYNT.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: ",,Konceptové umění je předně umění, jehož hlavním materiálem jsou myšlenky a koncepty, stejně jako například materiálem hudby jsou zvuky.‘‘ Harry FLYNT."— Transkript prezentace:

1

2 ,,Konceptové umění je předně umění, jehož hlavním materiálem jsou myšlenky a koncepty, stejně jako například materiálem hudby jsou zvuky.‘‘ Harry FLYNT Touhou konceptuálního umění bylo demystifikovat proces tvorby uměleckého díla a povznést umělce i diváka nad umělecký trh.

3 Konceptuálnímu umění patří přelom 60. a 70. let
Konceptuálnímu umění patří přelom 60. a 70. let. Vrcholem je pak polovina let sedmdesátých. Velká část konceptuálního umění má podobu filmů, scénářů, dokumentů, video nahrávek, psaných návrhů, map, instalací, fotografií, fotografických souborů nebo dokonce matematických vzorců.

4 J. Beuys, Stádo

5 55 P.Manzoni, Umělcovo hovno č. 066

6 Představitelé: Piero MANZONI Joseph KOSUTH Joseph BEUYS Sol LeWITT
Šusaku ARAKAWA Michael CRAIG-MARTIN aj.


Stáhnout ppt ",,Konceptové umění je předně umění, jehož hlavním materiálem jsou myšlenky a koncepty, stejně jako například materiálem hudby jsou zvuky.‘‘ Harry FLYNT."

Podobné prezentace


Reklamy Google