Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_08/3/14 Náměty pro výuku výchovy k občanství v 6. – 9. ročníku Autorský zákon Mgr. Luboš Horký Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_08/3/14 Náměty pro výuku výchovy k občanství v 6. – 9. ročníku Autorský zákon Mgr. Luboš Horký Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_08/3/14 Náměty pro výuku výchovy k občanství v 6. – 9. ročníku Autorský zákon Mgr. Luboš Horký Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Luboš Horký ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICTAnotace Žáci se seznámí s problematikou ochrany duševního vlastnictví Vypracoval Mgr. Luboš Horký Oblast Člověk a společnost

2 Autorský zákon  Chrání práva autora díla  Autor je tvůrce díla  Dílo je výsledek tvůrčí činnosti autora, je považováno za majetek, i když často nemá hmotnou podobu  Za dílo se považuje především: –Literatura (beletrie, básně, divadelní hry…) –Hudba (texty, notové zápisy, nahrávky…) –Výtvarná díla (obrazy, sochy, fotografie, film…) –Počítačové programy a jejich kódy

3 Co je zakázáno?  Bez svolení autora není možné dílo:  Kopírovat  Pořizovat jeho záznamy  Dále šířit  Nikdy není možné vydávat cizí dílo za své!!!

4 Co není považováno za porušení?  Užití se souhlasem autora  Citace (např. část textu, musí být označena, s uvedením díla a autora)  Užití pro vědecké účely (viz citace)  Dílo starší než 70 let po smrti autora  Dílo, u kterého se autor vzdal svých práv  Kopírovat dílo pro vlastní potřebu  Užití pro vlastní potřebu, bez finančního prospěchu!


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_08/3/14 Náměty pro výuku výchovy k občanství v 6. – 9. ročníku Autorský zákon Mgr. Luboš Horký Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li."

Podobné prezentace


Reklamy Google