Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Iveta Váňová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Iveta Váňová"— Transkript prezentace:

1 Autor: Mgr. Iveta Váňová
Praha IV. Autor: Mgr. Iveta Váňová VY_32_INOVACE_40_Praha IV. Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.

2 Stal se odpočinkovým místem Pražanů i tradičním dostaveníčkem milenců
Stal se odpočinkovým místem Pražanů i tradičním dostaveníčkem milenců. Na jeho svazích byly vybudovány sady a parky. Na vrcholu Petřína byla v roce 1891 postavena železná rozhledna ve stylu pařížské Eiffelovy věže. Je vysoká 60 metrů a na její vrchol vede 299 schodů. Na Petřín se můžeme vyvézt lanovkou, která jezdí od roku 1891.

3 Vyšehrad Vyšehrad je podle pověstí mytickým sídlem kněžny Libuše
a prvních přemyslovských knížat. Původní hrad byl zničen vlivem času a pravděpodobně i v důsledku útoků husitských vojsk. Dochovala se románská rotunda Svatého Martina a gotický kostel Svatého Petra a Pavla.

4 Zámek Trója Zámek Trója byl vystavěný na přelomu 17. a 18. století na
severním okraji Pražské kotliny, pod svahem osázeným vinicemi. Patří k nejkrásnějším barokním zámkům v Čechách. Je tvořen několika budovami

5 Stromovka Stromovka je oblíbené loviště českých
panovníků. Koncem 18. století byla upravena do podoby parku v anglickém stylu. V současnosti to je nejrozsáhlejší pražský park

6 Zoologická zahrada Pražská zoologická zahrada je nejstarší zoologickou zahradou v České republice. Byla otevřena v roce 1831 a je považována za jednu z nejkrásnějších v Evropě. Chová se zde asi 2000 zvířat 350 druhů, z toho 91 patří k druhům, jimž hrozí vyhubení.

7 Zdroje textů a obrázků

8 Vytvořeno jako DUM do předmětu vlastivěda na Základní škole a Mateřské škole Mladá Boleslav, 17.listopadu 1325, příspěvková organizace pro čtvrtý ročník základní školy. Materiál slouží k doplnění učiva o Praze . Materiál doporučuji prezentovat pomocí interaktivní tabule. Materiál byl vytvořen a pilotován v I. pololetí školního roku 2012/2013.


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Iveta Váňová"

Podobné prezentace


Reklamy Google