Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
SOCIÁLNÍ INTEGRACE V LIBERECKÉM KRAJI grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu České republiky na léta Priorita.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
Ing. Stanislava Správková
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Společný regionální operační program Obchodní akademie, Česká Lípa, nám. Osvobození 422, příspěvková organizace.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Využití Společného regionálního operačního programu pro podporu IT projektů v regionech Jihlava 17. února 2004.
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
Priorita 2 Regionální rozvoj infrastruktury 3. kolo výzvy – do
Regionální operační program NUTS II Severovýchod 2007 – 2013
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Město Nové Město na Moravě Projekt Regionální informační síť iNOVOMĚSTSKO
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Krajský úřad Libereckého kraje
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Jednoduché úvahy Ronald Raszka Nezačínáme na zelené louce n Nezačínáme na zelené louce, navazujeme na práci předchůdců a kolegů n Využíváme.
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Integrovaný regionální operační program
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Michal Šperling - EUREDIS
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Aktuální dotační příležitosti IROP
Ing. Stanislava Správková
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu

podpora projektů v oblasti informačních a komunikačních technologií (IKT) pro obyvatelstvo a pro regionální a místní veřejnou správupodpora projektů v oblasti informačních a komunikačních technologií (IKT) pro obyvatelstvo a pro regionální a místní veřejnou správu součást - podpora aktivit spojených s veřejným přístupem k internetu pro občanysoučást - podpora aktivit spojených s veřejným přístupem k internetu pro občany knihovnyknihovny komunitní centrakomunitní centra školyškoly zajištění IKT pro regionální a místní veřejnou správuzajištění IKT pro regionální a místní veřejnou správu

DŮRAZ podpora zavádění nejlépe širokopásmového připojení (min. 256 kbps (kilobitů za sekundu)), zejména ve strukturálně postižených a hospodářsky méně vyvinutých územích regionů soudržnostipodpora zavádění nejlépe širokopásmového připojení (min. 256 kbps (kilobitů za sekundu)), zejména ve strukturálně postižených a hospodářsky méně vyvinutých územích regionů soudržnosti zajištění veřejného přístupu občanů v obci nejlépe k širokopásmovému internetu,zajištění veřejného přístupu občanů v obci nejlépe k širokopásmovému internetu, zajištění interaktivnosti a dostupnosti služeb veřejné správy (na místní a regionální úrovni), pokud možno prostřednictvím širokopásmového internetuzajištění interaktivnosti a dostupnosti služeb veřejné správy (na místní a regionální úrovni), pokud možno prostřednictvím širokopásmového internetu

UPOZORNĚNÍ Projektem musí být vytvořeno místo s veřejně přístupným internetem (PIAP nebo IC )! Ve výběru projektů bude dávána přednost těm, které budou příspěvkem k rozvoji veřejných služeb, sociální integrace a rozvoji infrastruktury pro využívání IKT!

UPOZORNĚNÍ Projekty musí uspokojivě řešit problém bezpečnosti přenosu dat a autentizace softwaru! Nesmí docházet k vytváření nových regionálních a lokálních komunikačních sítí v oblastech, kde existuje stávající, funkční, adekvátní infrastruktura, která může být projektem využita z hlediska srovnatelných technických požadavků a provozních nákladů!

DŮLEŽITÉ Pokud bude místo s veřejným přístupem k internetu nebo informační centrum kromě veřejnosti využíváno i dalšími specifickými uživateli žadatele (např. žáky v rámci výuky, zaměstnanci úřadu, knihovny atd.), musí žadatel zajistit, že bude umožněno využití těchto IKT technologií širokou veřejností minimálně ve stejném rozsahu jako specifickými uživateli (např. 6 hodin výuky žáků a 6 hodin otevřenosti učebny pro veřejnost).

ROZDĚLENÍ FINANČNÍCH ZDROJŮ zavádění internetuzavádění internetu vybudování regionálních či místních komunikačních sítívybudování regionálních či místních komunikačních sítí nákup počítačů, speciálního software a základního příslušenství k PC, pokud jsou nezbytné k využívání přístupu na internetnákup počítačů, speciálního software a základního příslušenství k PC, pokud jsou nezbytné k využívání přístupu na internet popř. tvorba nových IKT služeb aplikací pro občanypopř. tvorba nových IKT služeb aplikací pro občany Stavební obnova místností s veřejně přístupným internetem nesmí překročit 15% celkových uznatelných nákladů projektu!

TYPY PODPOROVANÝCH PROJEKTŮ  Zavádění širokopásmového internetu  Budování míst veřejného přístupu k internetu (PIAP) se zajištěním přístupu pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace.  Rozvoj regionálních a lokálních komunikačních sítí včetně nových IKT služeb a aplikací pro občany (včetně osob s omezenou schopností pohybu a orientace).

KONEČNÍ UŽIVATELÉ A PŘÍJEMCI Obce (svazky obcí)Obce (svazky obcí) KrajeKraje Nestátní neziskové organizace (NNO)Nestátní neziskové organizace (NNO) Organizace zřizované nebo zakládané kraji či obcemiOrganizace zřizované nebo zakládané kraji či obcemi Hospodářská komora ČR a její složkyHospodářská komora ČR a její složky

PODPORA EU (ERDF) 75% uznatelných nákladů ČR (MMR,obec,kraj)25% uznatelných nákladů

DOPORUČENÁ STRUKTURA FINANCOVÁNÍ (%) ŽADATELCELKEMVEŘEJNÉ CELKEM EU (ERDF) STÁTNÍ ROZPOČET KRAJEOBCESOUKROMÉ NNO OBEC KRAJ NNO ,522,5--10

Minimální přípustná výše celkových uznatelných nákladů na 1 projekt je uznatelných nákladů na 1 projekt je Kč!

DĚKUJI ZA POZORNOST