Tři prasatka Autor: Josef Hrůša.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak jezdí trpaslíci na prázdniny Vytvořil : Zdeněk Janků.
Advertisements

Kateřina Čiháková Ekocentrum Říčany Rýdlova 271/14 Říčany
Upozornění: Tuto prezentaci je možné pouze prohlížet a používat k soukromým účelům. Prezentace nesmí být bez souhlasu autora veřejně prezentována ani jakkoliv.
Tesák Vlkodlaka Veronika Synková.
Výletek kolový 17. června LP Tak jsem se odpoledne rozhodl, že se projedu na kole, v terénu, o kterém jsem již delší dobu uvažoval. Auto jsem nechal.
PODSTATNÁ JMÉNA ( ČESKÝ JAZYK - 8. ROČNÍK )
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
VII.A Lipník nad Bečvou Asi po hodině cesty ne moc rychlým vlakem jsme se dostali do městečka Lipník nad Bečvou, odkud jsme šli dále na hrad Helfštýn.
FIRMEN – CONSULTING… nVe Vaší firmě dojde v blízké době k několika důležitým změnám… nV následujících 3 lekcích se naučíte, jak tyto změny můžete snadněji.
Moje Firma Zvěrolékařka Dobrý den.Mé jméno je Veronika Borbášová.
Adaptační kurz
Hoaxy? Neboli jak se budí panika…… Kateřina Procházková.
Naše milovaná Jollynečko Byla jsi pro nás láska na první pohled, zamilovali jsme se do Tebe jakmile jsme viděli fotku z 1. dne Tvého života. 8 týdnů čekání.
ČTYŘI SVÍČKY.
Když je nejhůř Když je nejhůř. Byly 2 žáby Žily spolu.
Dejmlová Karolína Příběh o dívce a jejích přátelích.
Práce s pohádkou - poznej podle úryvku
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, až se jednou provdáme a nebo oženíme, budeme mít děti atd. Pak jsme otrávení, že naše děti nejsou dost velké.
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Výlet do Brna 6.třída Zveme vás na super výlet do Brna, pojedeme vlakem cesta bude trvat 1:20 h. Půjdeme se podívat na Špilberk do věznic, pak na.
Cyberbullying Neboli kyberšikana.
Rodina byla nepohostinná a odmítla anděly nechat v místnosti pro hosty
Polámal se mraveneček Polámal se mraveneček, ví to celá obora,
V životě lidí mohou nastat neočekávané situace
Jak to bylo doopravdy Tereza Kohoutová.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
Pohádka O červené Karkulce
O poslušných kůzlátkách
Nejlepší historka z rybolovu všech dob!. Mnohé rybářské historky jsou tak trochu těžko uvěřitelné, ale tenhle člověk má fotky jako důkaz... Slyšel jsem.
O Karkulce Autor: Kroupa Michal 1.Kapitola V jedné rodině žila jedna hodná a milá dívenka. Každý jí měl rád, ale maminka s babičkou jí milovaly ze všech.
Červená karkulka Lucie Novotná.
Zájmena Mgr. Renata Nogolová
Červená Karkulka Autor:Michaela Rohlíková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_334_Zájmena AUTOR: Mgr. Šárka Kubáčková ROČNÍK, DATUM: 7.,
O pohádce Červená Karkulka
Dejte slovo do věty II Translate the words in parentheses into Czech. Use the appropriate form of the word. Vzor: My žijeme v dvacátem (apartment). My.
…obrazy se budou měnit automaticky…
Vyhledete Pu a určete jejich druhy:  Velmi se mi u vás líbilo.  Dveře byly zavřeny na klíč.  Šli jsme hledat lepší místo.  Slabostí se mu podlamovaly.
Jezevčí vrch 2.díl.
O Budulínkovi O Budulínkovi Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Buď jako ten oslík ! Hudba z filmu Xanadu Jednoho dne rolníkův oslík spadl do jámy. Hlasitě naříkal, zatímco rolník se ho bezúspěšně snažil vytáhnout.
Projekt:Vzdělávací internetové kluby Jméno:Jakub Michálek Téma:Příroda a já.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Příběh pro všechny tvrdě pracující
Bajka. Do dalšího krásného dne se probudilo prasátko Norbert.
Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_36_Pravopisná cvičení Téma:
Dobrý den, děti, jsem skřítek Lesánek. Zde bydlím. Starám se o lesní zvířata a mám velkou radost, když se jim dobře daří. Ale často jsem smutný. To když.
O Budulínkovi Autoři: Vraný,Špitálník. 1. kapitola  Byl jeden dědeček a jedna babička a ti měli Budulínka.
Zazelenit: fasády, zábradlí u mostů Zabránění erozi: stromy, rybníky.
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
Jestli chceš uskutečnit svůj sen, probuď se!
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
PřIjímací řízení na GJŠ
O Budulínkovi O Budulínkovi Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
O třech prasátkách Autor: Jiří Jarolímek.
Kostel sv. Prokopa Pověst III. Jak se stavěl kostel v Pochvalově.
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Prohlédni si pohádku o Karkulce. Pokus se sám povídat podle obrázků
Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
SOUŘADNĚ SPOJENÉ VĚTY VEDLEJŠÍ
Tři muži na výletě došli k velmi prudce tekoucí řece,
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Počítáme na prstech jedné ruky podle pohádky
Jak začínají hádky ? středa, 2. ledna :27
ATMO MUSIC- VLNY skupina: Kryštof Peuker a Ondřej Turták Singl Andělé byla 2 nejhrávanější v ČR alba: Anděle X Démoni, Sen.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor:
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_09_Kocůrková
Transkript prezentace:

Tři prasatka Autor: Josef Hrůša

Znáte pohádku o třech prasátkách? Celý příběh s domečky začal ještě před tím, než na prasátka přišel zlý vlk. To bylo tak. Prasátka si potřebovala postavit domečky na zimu.Začalo první prasátko.Protože bylo zbrklé a domeček ještě nikdy nestavělo, posbíralo v okolí různé větve, svázalo je a stěny ucpalo senem. Domeček stál sice brzy, prasátko nepotřebovalo skoro Žádné peníze, ale výsledek se moc nepovedl. Domeček byl trochu odbytý a chatrný.

Druhé prasátko vědělo, že materiál musí být kvalitní, jinak by později mohlo mít se svým domečkem různé potíže. Nakupovalo proto pouze drahý materiál od velkých a známých firem. Ale stalo se, že nenakoupilo vše, co potřebovalo, protože už na to nemělo peníze. Domeček byl hezký, jen místo oken a dveří zůstaly prázdné pytle od brambor.Třetí prasátko bylo ze všech nejstarší a také nejrozumnější. Vědělo, že materiál sice musí být kvalitní, ale ne předražený.

Po celém dni hledání toho nejlepšího materiálu po lese, v obchodech i na internetu začalo hledat někoho, kdo by mu s tím vším pomohl. A tak našlo firmu se zkušenými odborníky, která mu dovezla přesně to, co potřebovalo. Také se k prasátku slušně chovala a v mnohém mu poradila. Prasátko tleskalo radostí, protože mělo brzy hotový domek z kvalitního materiálu a za dobrou cenu.

A pak přišel sníh a s ním vlk, kterému začala být zima A pak přišel sníh a s ním vlk, kterému začala být zima. Hned zabušil na dveře domku prvního prasátka, až to zapraštělo.Vyběhl na střechu a začal řádit. Domeček se třásl jako osika. A prasátko také. Vidělo, že domeček dlouho nevydrží, a proto sbalilo šátek s buchtami a šup, utíkalo k druhému prasátku.

Vběhlo do domečku druhého prasátka a tam se s ním srazilo právě ve chvíli, kdy zoufale zakrývalo díry v oknech prkny. Vlk, který viděl, jak první prasátko utíká, se vrhl slepě na druhý domeček, ale narazil do nejbližší stěny. Skončil na zemi s pořádnou boulí, protože stěny pěkně držely. Jak se ale sbíral, všiml si, že domeček nemá okna a dveře a skočil dovnitř! Jenomže tou dobou už byla obě prasátka přede dveřmi třetího domečku a nejstarší prasátko jim spěšně otevíralo dveře.

Vlk letěl jako vichřice za nimi a opřel se vší silou do domečku Vlk letěl jako vichřice za nimi a opřel se vší silou do domečku. Ozvalo se rána a vlk se skácel s další boulí. Jenže pak si vzpomněl na komín a začal se sápat na střechu. Zatím dvě vyděšená prasátka nevěřícně hleděla na třetí prasátko, které v klidu vařilo nějakou dobrotu na novém sporáku a usmívalo se. Nejstarší prasátko vědělo, že má v komíně kvalitní mříž proti vlkům, kterou koupilo za dobrou cenu.Vlk odešel a ještě dlouho vzpomínal na naší firmu Bétel s.r.o., která prasátkům tak moc pomohla.

KONEC