Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výlet do Brna 6.třída 2014. Zveme vás na super výlet do Brna, pojedeme vlakem cesta bude trvat 1:20 h. Půjdeme se podívat na Špilberk do věznic, pak na.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výlet do Brna 6.třída 2014. Zveme vás na super výlet do Brna, pojedeme vlakem cesta bude trvat 1:20 h. Půjdeme se podívat na Špilberk do věznic, pak na."— Transkript prezentace:

1 Výlet do Brna 6.třída 2014

2 Zveme vás na super výlet do Brna, pojedeme vlakem cesta bude trvat 1:20 h. Půjdeme se podívat na Špilberk do věznic, pak na hvězdy do Planetária, nahrávácí studio Lávka a nakonec Bubble Tea, zmrzlina a nákupy. Vezměte si s sebou pohodlnou obuv, jídlo a pití, sportovní oblečení, pláštěnku nebo deštník.

3 Informace Kdy? 29. května Jak? Vlakem V kolik? 6:57 odjezd 19:30 příjezd Doba cesty? 1h. 20min. Cíl? Brno

4 Zde se blížíme k nahrávacímu studiu Lávka a Jolana dostává hlad, ale není jediná kdo dostal chutě - i Tereza.

5 Studio Lávka je super, protože dokáže lidi sjednotit, aby spolupracovali jako tým, kapela.

6 Ti, co si myslí, že studio Lávka je most, tak se mýlí. Studio Lávka je malý domeček uprostřed přírody.

7 Planetárium

8 Planetárium jsme si užili - tolik hvězd a ještě více souhvězdí Orion, Velká medvědice a Jarní trojúhelník a Letní trojúhelník.

9 Se Špilberkem jsme se také rozloučili, ale moc se nám pryč nechtělo, protože to tam bylo moc hezké.

10 Tady vidíte krásný pohled na Brno a na kostel sv. Petra a Pavla.

11 Zde vidíte Brno z nejlepšího úhlu.

12 Toto je věznice kam se zavírali masoví vrazi, kteří byli velmi nebezpeční pro bezpečnost lidí. Měli různé metody, jak přinutit zločince k řeči pomocí mučících nástrojů.

13 Místa, kde vězňové měli spát, byla velmi chladná. Ti vězni, kteří byli připoutáni a měli postel pod oknem s mřížemi, to měli velice špatné - při špatném počasí na ně pršelo a sněžilo. A když potřebovali na záchod, tak jim to stráže dovolili nebo to museli věznové vydržet.

14

15 Tímto způsobem mučili ženy, co byly drbny nebo byly nevěrné svému muži.

16 Zde vidíte díry ve zdech, kam se zazdívaly ženy, které byly rovněž nevěrné nebo drbny. Ženy byly zazděny do zdi a ze zdí na ně kapala voda jak se to stále opakovalo – žena, co byla ve zdi, se zbláznila.

17

18 Natáhnutí na skřipec - také účinná metoda, jak donutit zločince k přiznání - když se nepřizná včas, ruce i nohy mu vypadnou z kloubů.

19 Zde vidíte propadlo, kam házeli vězně, kteří dělali potíže - mříž byla dána pryč a vězňové hozeni dolů a necháni na pospas osudu. Stráži bylo jedno, jestli měl vězeň zlomený vaz nebo nohu a ruku.

20

21 Vězňové na cihličku, kterou opracovali, vyryli své jméno, aby stráže věděly,koho potrestat, když cihlička byla nějak nekvalitní.

22 V Galerii Vaňkovka byl blázinec, ale hodně krásného zboží. Až na jednu příhodu - ztratil se nám Martin, ale po dlouhém hledání a telefonování se zase s námi shledal.

23 Bubble tea nám také chutnalo.

24

25 DĚKUJEME ZA POZORNOST


Stáhnout ppt "Výlet do Brna 6.třída 2014. Zveme vás na super výlet do Brna, pojedeme vlakem cesta bude trvat 1:20 h. Půjdeme se podívat na Špilberk do věznic, pak na."

Podobné prezentace


Reklamy Google