Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram."— Transkript prezentace:

1 Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram

2 Článek v měsíčníku MÚ Příbram

3 Po mém návratu z Bruselu jsem dětem vyprávěla, kde jsme byli a slíbila jim, že je brzy vezmu také na výlet. A tak jsme se vydali na dalekou cestu : Po mém návratu z Bruselu jsem dětem vyprávěla, kde jsme byli a slíbila jim, že je brzy vezmu také na výlet. A tak jsme se vydali na dalekou cestu :

4 Nejdřív jsme cestovali prstem po mapě a našli místa, kde jsem byla. Pak jsme si o nich vyprávěli. Nejdřív jsme cestovali prstem po mapě a našli místa, kde jsem byla. Pak jsme si o nich vyprávěli. Nejdříve jsme byli ve Štrasburku. Pouštěli jsme si na počítači fotografie a video, které paní učitelka natočila při návštěvě Evropského parlamentu a hledali jsme českou vlajku v řadě ostatních. Viděli jsme loď, která vozí lidi na vyhlídkovou jízdu i most, který se otočí, aby loď mohla proplout, pak se vrátí zpátky a mohou po něm zase jezdit auta. Naučili jsme se francouzský pozdrav BON JOUR. Nejdříve jsme byli ve Štrasburku. Pouštěli jsme si na počítači fotografie a video, které paní učitelka natočila při návštěvě Evropského parlamentu a hledali jsme českou vlajku v řadě ostatních. Viděli jsme loď, která vozí lidi na vyhlídkovou jízdu i most, který se otočí, aby loď mohla proplout, pak se vrátí zpátky a mohou po něm zase jezdit auta. Naučili jsme se francouzský pozdrav BON JOUR.

5 Pak jsme se krátce zastavili v Luxemburku Pak jsme se krátce zastavili v Luxemburku a „prošli“ se po hradbách. a „prošli“ se po hradbách.

6 No a už jsme byli v Belgii. A protože nám vyhládlo, ochutnali jsme výborné pralinky. No a už jsme byli v Belgii. A protože nám vyhládlo, ochutnali jsme výborné pralinky. Zajímaly nás velké domy ze skla a prohlédli si je i zevnitř. Ukázala jsem dětem obrázky zasedacího sálu parlamentu s mnoha křesly, povídala jim o vymoženostech v Parlamentáriu. No a na závěr cesty jsme navštívili Minievropu a Atomium a už jsme si potřebovali po cestě odpočinout. Zajímaly nás velké domy ze skla a prohlédli si je i zevnitř. Ukázala jsem dětem obrázky zasedacího sálu parlamentu s mnoha křesly, povídala jim o vymoženostech v Parlamentáriu. No a na závěr cesty jsme navštívili Minievropu a Atomium a už jsme si potřebovali po cestě odpočinout.

7 Pohodlně jsme se usadili a povídali si o tom, že když se hodně lidí spojí, mohou si vzájemně pomáhat a pomoci i dalším lidem na naší planetě. A že si pomáhají lidé z různých zemí. Teď přišla na řadu malovaná mapa Evropy s významnými znaky a také vlajkami jednotlivých zemí Pohodlně jsme se usadili a povídali si o tom, že když se hodně lidí spojí, mohou si vzájemně pomáhat a pomoci i dalším lidem na naší planetě. A že si pomáhají lidé z různých zemí. Teď přišla na řadu malovaná mapa Evropy s významnými znaky a také vlajkami jednotlivých zemí

8 . Tu českou jsme našli hned, ostatní jsme si řekli a také jsme zjistili, že některé mají stejné barvy, jenom jinak uspořádané v pruzích. Také jsme znali různé země, kde jsme byli na dovolené, tak jsme je na mapě našli.. Tu českou jsme našli hned, ostatní jsme si řekli a také jsme zjistili, že některé mají stejné barvy, jenom jinak uspořádané v pruzích. Také jsme znali různé země, kde jsme byli na dovolené, tak jsme je na mapě našli.

9 No a když se všichni sejdou, tak mají společnou vlajku, aby se poznali. Je modrá a je na ní kruh z hvězdiček – hned jsme je spočítali.Je jich 12. No a když se všichni sejdou, tak mají společnou vlajku, aby se poznali. Je modrá a je na ní kruh z hvězdiček – hned jsme je spočítali.Je jich 12. A protože setkání je slavnostní událost, hraje se na nich také slavnostní hudba, které se říká hymna. Nejdříve jsme poslouchali tu českou Kde domov můj a pak i Ódu na radost – hymnu EU. A protože setkání je slavnostní událost, hraje se na nich také slavnostní hudba, které se říká hymna. Nejdříve jsme poslouchali tu českou Kde domov můj a pak i Ódu na radost – hymnu EU.

10 To už jsme byli odpočinutí a měli sílu pustit se do práce. To už jsme byli odpočinutí a měli sílu pustit se do práce. Na stole byla připravená na vybarvení česká vlajka a také modrá vlajka, na kterou jsme lepili hvězdičky. Někomu to tak úplně nevyšlo do kruhu, někdo neumí ještě dost dobře počítat do 12 a tak hvězdiček byla plná vlajka. Ale to nevadí. Na stole byla připravená na vybarvení česká vlajka a také modrá vlajka, na kterou jsme lepili hvězdičky. Někomu to tak úplně nevyšlo do kruhu, někdo neumí ještě dost dobře počítat do 12 a tak hvězdiček byla plná vlajka. Ale to nevadí.

11 Dostali jsme všichni totiž omalovánky se všemi těmi vlajkami i s tou evropskou hvězdičkovou a také jedno veliké kulaté EURO z papíru. To abychom věděli, za jaké penízky si v létě u moře koupíme zmrzlinu. Dostali jsme všichni totiž omalovánky se všemi těmi vlajkami i s tou evropskou hvězdičkovou a také jedno veliké kulaté EURO z papíru. To abychom věděli, za jaké penízky si v létě u moře koupíme zmrzlinu. Paní učitelka by nám prý ráda dala každému to malé opravdové, ale už jí nezbylo, protože nám koupila ty pralinky. Tak jsme si dali nakonec každý ještě jednu. Paní učitelka by nám prý ráda dala každému to malé opravdové, ale už jí nezbylo, protože nám koupila ty pralinky. Tak jsme si dali nakonec každý ještě jednu. Za odměnu. Za odměnu.


Stáhnout ppt "Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram."

Podobné prezentace


Reklamy Google