Výchovné a vzdělávací strategie - disponuje vědomostmi a dovednostmi, které mu umožňují samostatně volit a užívat prostředky pro umělecké vyjádření Kompetence.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vůdcovská zkouška – Gemini 2010 •Změna •Aktivnější zaměření programů, praxe •Potřeby Castorů –rozdílné znalosti (úroveň ČK) –různorodé oddíly –možné zaměření.
Advertisements

Základní umělecká škola V. Petrželky, Edisonova 90, Ostrava – Hrabůvka
NIPOS TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA z pohledu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu 1) výzkum 2) vzdělávání 3) příklady.
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Žánry a formáty Žánr (druh, rod, způsob, styl, sloh) je obecné pojmenování pro všechny materiály (díla) se společnými znaky žánrové oblasti např. v literatuře.
Co je estetika?  věda o podstatě a formách tvorby podle zákonů krásy  základ osvojení světa jako tvůrčí,cílevědomé činnosti lidí-estetické osvojování.
Studentská inovace praxí Jana Mina ř íková, 5. NŠ-NJ.
Řeč, jazyk, mluva.
©c.zuk ©c.zuk Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Reforma v základním uměleckém vzdělávání
Výukový program SmartMusic Studio, nástroj moderního vyučování hudby na ZUŠ SmartMusic Studio v dokumentech Školního vzdělávacího programu.
Didaktická média v dějepisném vyučování
Pedagogická rada
Klíčová aktivita:32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada číslo: Výstup číslo:04 06 Autor:Petr Lukáš Vzdělávací oblast:Fyzika Výuková hodina:Charakteristiky.
Základní umělecká škola Sologubova 9/A, Ostrava – Zábřeh, příspěvková organizace Studijní zaměření: Výtvarný obor Návrh textu ŠVP.
Hodnocení klíčových kompetencí ZŠ Jablunkov 2009/102010/11.
Galerijní animace [1]. Názvem galerijní animace označujeme totiž aktivity kombinující praktické a teoretické činnosti, využívané v galeriích i muzeích,
Maturita 2015.
Skype Music Server Vojtěch Ouška. S kype M usic S erver Cíl projektu ● Návrh a implementace veřejného hudebního serveru ● Přenos zvukových dat pomocí.
Studijní zaměření: hra na klavír
1.r.2.r.3.r.4.r.5.r.6.r.7.r. Hra na klavír Hudební nauka Skupinová interpretace 1111 Učební plán hry na klavír hudebního oboru ZUŠ.
ŠVP a můj předmět Výtvarná tvorba
Vyučovací předmět Počítače Seznámit žáky s moderní informační a komunikační technologií a poznat její možnosti - PC, internet, mobilní telefon Umožnit.
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
a rámcové vzdělávací programy pro základní vzdělávání
FIGURÁLNÍ KRESBA Figurální kresba Co je figurální kresba?
Výchovné a vzdělávací strategie
 Pro hodnocení není žádný jednoznačný předpis či návod, žádná kuchařka.  Existují principy, metody, formy a prostředky a také specifické podmínky školy.
Typologie vyučovacích hodin v ekonomickém vzdělávání, použitá kritéria a závěry pro zvyšování kvality výuky © prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
VÍTÁME VÁS u přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Praktická škola jednoletá Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková.
Motivace ve výuce přírodopisu
Školní vzdělávací program, Hra na klavír
HUDEBNÍ FORMY Pokud budete pracovat v základním nastavení PowerPointu, potom vždy po splnění úkolu přepněte do režimu „ Prezentace “ a přehrajte zvukovou.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Maturita 2010 Společná část –2 zkoušky Profilová část –3 zkoušky.
Klíčová aktivita:32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada číslo: Výstup číslo:04 02 Autor:Petr Lukáš Vzdělávací oblast:Fyzika Výuková hodina:Podstata.
Klíčové kompetence, výchovné a vzdělávací strategie Náměty a zkušenosti, jak pracovat s KK a VVS.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Klíčová aktivita:32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada číslo: Výstup číslo:04 07 Autor:Petr Lukáš Vzdělávací oblast:Fyzika Výuková hodina:Princip.
Průřezová témata klíčových kompetencí
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Katedra didaktiky ekonomických předmětů VŠE v Praze DIDAKTICKÁ SLOŽKA STANDARDU UČITELE ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ Miloslav Rotport Kostelec nad Černými lesy 27.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola, Nemyčeves, okres Jičín. Abychom mohli uplatňovat plánované výchovné a vzdělávací strategie, bylo zapotřebí propracovat didaktický postup.
ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Maturita 2011 Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zábava na internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/28 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Obce v pohybu? Na webu! Vybrané poznámky k tvorbě videofilmů Seminář Parádní web 2013 úterý 21. ledna 2014.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_28_10_HV7_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Tanec a pohyb Základní škola Libina, příspěvková.
UMĚNÍ, VÍRA A NÁBOŽENSTVÍ
Výtvarné umění I. Tematická oblast
Hudební výrazové prostředky
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
1. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia
PROFESE UČITELE Radek Šír.
Význam matematiky v hudbě
Louis Armstrong AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Didaktika TV; Martina Matúšková
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1
Stylizace kresby figury a detailů
Životní zájmy Tematická oblast
Prezentace a obhajoba zadaného tématu
KMT/DIZ1 Příprava na vyučování Příprava na vyučovací hodinu
Prezentační a komunikační dovednosti
HYGIENA sebeobsluha.
VOŠ A SPŠ ŠUMPERK V PROJEKTU MOV
BAROKO - OPAKOVÁNÍ Anotace: Prezentace je určena žákům osmého ročníku
Transkript prezentace:

Výchovné a vzdělávací strategie - disponuje vědomostmi a dovednostmi, které mu umožňují samostatně volit a užívat prostředky pro umělecké vyjádření Kompetence k umělecké komunikaci

Co žák dělá, když... ? HO umí si na internetu najít barokní skladbu VO je schopen vybrat výtvarnou techniku pro absolventskou práci TO umí vyjádřit pohybem zadané hudební téma připravujeme vzorky barokních děl prakticky předvádíme typickou strukturu barokní skladby seznamujeme žáky se základními výtvarnými technikami předkládáme k inspiraci výtvarná díla bývalých žáků zařazujeme improvizaci jako pravidelnou součást vyučování umožňujeme žákům výběr hudby a pohyu; připravujeme komentáře k ukázkovým prezentacím žáků; Co pro to děláme v rámci oboru?

Co pro to uděláme v rámci celé školy? (VVS školy) připravujeme ukázky barokních děl; připravujeme mapy uměleckých internetových serverů; prakticky předvádíme typickou podobu barokních děl; seznamujeme žáky se základním využitím uměleckých technik; předkládáme k inspiraci umělecká díla bývalých žáků; seznamujeme žáky s novými uměleckými trendy; umožňujeme žákům výběr výrazových prostředků;

KKK - proniká do struktury a obsahu uměleckého díla a rozezná jeho kvalitu

Co žák dělá, když... ? umožňujeme žákovi pravidelně diskutovat vybrané sklatby; umožňujeme žákovi vyjádřovat tóny a zvuky slyšená slova; cílenými dotazy na jednotlivé části skladby mapujeme pocity žáky; seznamujeme žáka se základy anatomie hlavy a jejími proporcemi; pořizujeme vidozáznamy z vystpupení a práce žáků v hodinách; poskytujeme žákům prostor k sebehodnocení; HO dokáže komentovat odehranou skladbu VO při kreslení portrétu postupuje od celku k detailu TO umí se naučit podle videa úkol v choreografii Co pro to děláme v rámci oboru?

umožňujeme žákovi pravidelně diskutovat vybraná umělecká díla; umožňujeme žákovi vyjádřovat hudbou, tancem, výtvarně nebo dramaticky slyšená slova; cílenými dotazy na vybrané části umělecké tvorby mapujeme pocity žáka; seznamujeme žáka se základy anatomie ve prospěch uměleckého vyjádření; pořizujeme vidozáznamy z věřejných prezentací žáků; poskytujeme žákům prostor k sebehodnocení; Co pro to uděláme v rámci celé školy? (VVS školy)

Ahoj!