Hodina Prvouky- Rok, roční období

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rychlejší ovládání počítače
Advertisements

Kolja 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol? RL8 nová slova.
VY_32_INOVACE_ 04_ Lidé a čas Kalendář (SADA ČÍSLO 2)
Vyhodnocení velké vánoční rodinné soutěže Tak už jste se konečně dočkali! Po důkladném vyhodnocení všech zaslaných prací již známe výherce vánoční soutěže.
Pracovní pomůcky pro 1.stupeň ZŠ
Podstatná jména procvičujeme rod pád číslo vzor
TECHNICKÁ DOKUMENTACE
Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Údolí oddechu ve čtyřech ročních obdobích. Den druhý – zimní.
Setkávání žáků s SPU Setkávání žáků s SPU Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PROJEKT 5.ročník - anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Téma: Rok – měsíce – dny.
Jarní prázdniny ve školní družině
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.12 Téma: Zkratky pro Windows.
Fyzikální projekt První soukromá základní škola v Hradci Králové, s. r
VY_32_INOVACE_15_ Čtení vět s obrázky (SADA ČÍSLO 1)
Školní rok 2013/2014. Organizace výuky  Zahájení vyučování v 7:50 (ranní kruh)  Týdenní služba – tabule, květiny, sešity, pořádek ve třídě (vždy dvojice,
Sčítálek.
Spolupráce dětmi z Víru v roce 2011 Zdeňka Chaloupková.
Stokorcový les Časový rozsah: 17 hodin – 2 hodiny – sledování filmu na interaktivní tabuli 1 hodina – četba příběhu + prohlížení materiálů od žáků 4 hodiny.
Projektový den Lázně Teplice nad Bečvou Datum: Spolupracující třídy: VII. B a II. A Třídní učitelé: Mgr. Michal Rus, Mgr. Petra Králová.
Struktura Romana Straussová
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
Technologie.
22. základní škola Na Dlouhých 49 Plzeň
3. ročník, studijní obory SOU Mgr. Smékalová Dagmar „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Projektový den Bezpečný pohyb na internetu. Úvod  Na úvod nás pan učitel seznámil s programem projektu. Vysvětlovali jsme si jak by jsme se měli bezpečně.
Projektový den- kompozer. Úvod Na úvod jsme se všichni odebrali do počítačové učebny, kde jsme se rozdělili do dvojic. Pan učitel nás seznámil s dnešním.
Anglie / Školní studijní  V druhém dubnovém týdnu se někteří studenti primy, sekundy a kvarty zúčastnili studijního pobytu v jihoanglickém.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
INFORMATIKA 9 MS Excel IV. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN
Didaktika geografie.
 Formální úvod Vzdělávací oblast Průřezová témata Kompetence Stanovení VVC Pojmy opěrné Pojmy nové Dovednosti.
ORGANIZACE VÝUKY PŘÍRODOPISU
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Č í slo š ablony: Jak si žije strom po celý rok? Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené,
Téma měsíce: Kniha-můj přítel Téma měsíce: Kniha-můj přítel Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Březen Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme.
Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_80_PRV1 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Roční období NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
JARO? LÉTO? ZIMA? PODZIM? ROČNÍ OBDOBÍ
DEN ZEMĚ
Referát – památka ČR Kritéria hodnocení.
PODZIM A LIDOVÁ SLOVESNOST Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Školník Kulda je jednička
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Autor: Mgr. Radana Marelová
Vítám vás na prezentacích IX.ročníků
Školník Kulda je jednička
Autor: Mgr. Irena Nádvorníková
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ /1. 4
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
ROČNÍ OBDOBÍ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
The history of England
Moje prázdniny Markéta Školová.
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Úpravy algebraických výrazů
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Třídní schůzky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
ZÁKLADNÍ ŠKOLA TURNOV TŘÍDA 8.C
Změna teploty vzduchu v průběhu času
Transkript prezentace:

Hodina Prvouky- Rok, roční období

Na začátku hodiny jsme se společně s dětmi podívali z okna, jaké je venku počasí, co představuje, zda zimu, jaro léto nebo podzim. Po společné dohodě o výsledku si děti sedly na koberec okolo pianina a poslouchaly ukázky písní. Měly určit, co mají tyto písničky společného. To již pochopily, jaké je téma dnešní hodiny prvouky, a to „rok - roční období“. Děti se vrátilzy na svá místa, a v pracovním sešitě si nalistovaly téma Rok. Společně si prohlédly obrázky a texty, zjistily, že někde chybí tex, jinde jíslo. Samostatně chybějící doplnily. Vyučující děti rozdělila na 4 skupiny zhruba stejných dovedností a shopností. Každá skupina si určila kapitána, dostala pracovní prostor a kapitáni šly vylosovat kartu, na které bylo nadepsáno jedno z ročních období. Kapitáni měli za úkol vybrat jednoho ze své skupiny, který dostal jako první úkol: nakreslit na PC obrázek, na kterém bude něco, co je typické pro roční období, které si daná skupina vylosovala. Pak čitelka odkryla plochu na koberci, kde byly různé předměty, představující různá roční období. V čase 10 minut měla pak každá skuina za úkol přinést na svoje místo předměty, které patří právě k jejich ročnímu období. Po vypršení času nebo pokud na ploše nebyl již žádný předmět se žáci u pracovních koutků vystřídali a vzájemně si zkontrolovali správnost volby předmětů. Nakonec se skupiny postupně vystřídaly u PC, kde kontrolovali a hodnotili, jak se kresby povedly, zda jednotlivé práce patří do určených ročních období.

Ve zbývajícím čase si žáci společně přečetli v učebnici článek „Lidé a čas“- kalendářní rok. Na závěr hodiny si pak mohly děti vybrat, mezi prohlížením knih a a obrázků s tématikou ročních období nebo si další z žáků mohli zkusit nakreslit další předměty představující různá roční období na PC. Za domácí úkol pak všichni měli doplnit v pracovním sešitě poztrácené měsíce v roce. Před zazvoněním na konec hodiny si ještě stihli všichni zhodnotit, co je v hodině zaujalo, bavilo nebo naopak, pokud se jim něco nelíbilo. Společně s vyučující se shodli na tom, že i vyučování může být někdy zajímavé, např.se jim líbilo kreslení na PC i hledání předmětů.

Žáci si po doplnění chybějícího textu vyměnili v lavicích sešity a vzájemně si práci zkontrolovali. Měli možnost si zahrát na učitele; ohodnotit splnění úkolu známkou – barevnou pastelkou.

LÉTO JARO

Zase někdy nashledanou při další ukázce výuky. ☺ Interiér naší třídy Zase někdy nashledanou při další ukázce výuky. ☺