Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Mgr.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Mgr."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr. Lenka Rasochová Název : VY_12_INOVACE_29_Čj_Rasochová_ H.Ch.Andersen Téma: H.Ch. Andersen Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/ Datum tvorby:

2 Anotace a metodický pokyn
Materiál určen pro žáky 8. ročníku ZŠP. Využitelný pro práci s interaktivní tabulí. Žáci se seznámí s autorem světové literatury H. Ch. Andersenem. Přečtou si jeho pohádku: „Holčička se sirkami“ (kopie pohádky pro všechny žáky). Samostatná práce - tvorba vlastního šťastného konce pohádky (slabší žáci mohou jen ústně). Důraz je kladen na hlasité čtení, tiché čtení s porozuměním a orientaci v textu.

3 HANS CHRISTIAN ANDERSEN
NAROZEN ZEMŘEL 1875 DÁNSKÝ SPISOVATEL JEDEN Z NEJVĚTŠÍCH SVĚTOVÝCH POHÁDKÁŘŮ POHÁDKY: CÍSAŘOVY NOVÉ ŠATY PRINCEZNA NA HRÁŠKU OŠKLIVÉ KÁČÁTKO MALÁ MOŘSKÁ VÍLA HOLČIČKA SE SIRKAMI

4 DOČTI SI SAMOSTATNĚ POHÁDKU

5 ODPOVĚZTE SPRÁVNĚ NA OTÁZKY
V jakém ročním období se příběh odehrává? Odehrává se příběh ráno, odpoledne nebo večer? Jaký to byl večer? Jaké bylo počasí? Co měla holčička na sobě? Měla něco u sebe? Co dělala venku? Proč nebyla doma? Jaký byl její otec? Jaká byla babička a co jí říkávala o padající hvězdě? Co se stalo? Jak dopadla pohádka?

6 VYMYSLI KONEC POHÁDKY TAK, ABY DOPADLA DOBŘE
Závěr pohádky napiš do sešitu. Na konci hodiny svůj konec pohádky všem přečti.

7 Použité zdroje www.office.microsoft.com www.datakabinet.cz
Vlastní práce


Stáhnout ppt "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Mgr."

Podobné prezentace


Reklamy Google