Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TURNOV TŘÍDA 8.C www.zsskalova.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA TURNOV TŘÍDA 8.C www.zsskalova.cz."— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TURNOV TŘÍDA 8.C

2

3 REPUBLICE K NAROZENINÁM
Projekt Libereckého kraje, zadání REALIZACE: září- říjen 2018 8.C – 26 žáků pracovali jsme ve skupinách (3-6 ti členných) VOLBA ZNAKU: chlapci volili znak Slovenska zaujala je jednoduchost provedení a fakt, že je pro ně Slovensko, ač nejbližší soused, přece jen už více cizinou děvčata nejvíce volila malý znak ČR – roli hrál fakt, že se v každém znaku nějak objevuje, a také estetika, prostě se jim líbil Od počátku společně diskutovali o potřebě ztvárnit stávající znak. Je současný, setkávají se s ním nejčastěji, barevný, pestrý. První pokus se nezdařil- ač skupinu stál hodně času, konečná podoba je neuspokojila. Nakonec se realizace ujala smíšená skupina a znak putuje do soutěže.

4 ČASOVÁ NÁROČNOST: 4 vyuč. hodiny VV
2- 10 h vlastního času, podle náročnosti provedení MATERIÁL: odpadový recyklovatelný materiál nejrůznější obaly od potravin, plasty – lahve, kelímky guma – prasklý hrací míč síťky na ovoce igelitové sáčky, tašky víčka od PET lahví papír textil HODNOCENÍ, REFLEXE: Pracovalo se nám dobře, oceňuju vzájemnou spolupráci. Každý donesl, co mohl, a společně jsme vymýšleli, jak to využít. Každý dělal, co umí. Bavilo nás to. Líbí se mi, že se nám to povedlo. Překvapilo mě, že fakt vypadají dobře. Jsem zvědavej, které tři vybereme. Cením si myšlenky, jak smysluplně spojit výchovu k šetrnosti, recyklaci a kreativitu s výročím republiky (vyučující).

5 100 let České republiky Ty naše republiko Česká,
na svůj věk jsi stále hezká. O dost menší než-li zkraje, neplníš představu ráje. Přesto jsi domovem mým, na kterém se podílím.

6

7 Z DALŠÍCH BÁSNICKÝCH PRACÍ VYBÍRÁME :
JEDINÁ JSI NA TOM SVĚTĚ, TO NELZE ŘÍCI V JEDNÉ VĚTĚ, PŘED 100 LETY SES NARODILA NADĚJI V ČEŠÍCH PROBUDILA NE VŽDY ZEMĚ MÍRU, KLIDU ZASLÍBENÁ SVÉMU LIDU ( Šárka )

8 ČESKÉ REPUBLIKY SI ČLOVĚČE VAŽ,
VÍCE PEČOVAT SE O NI SNAŽ. KAŽDÝ DEN NÁM DÁ, CO NEJCENNĚJŠÍHO MÁ. RŮZNÉ TYPY KRAJINY, OD VELKOMĚST PO BAŽINY. AČ SPOUSTA ČECHŮ JINDE KRÁSU HLEDÁ, NA DOMOV NAKONEC DOPUSTIT NEDÁ ( Bára )

9

10

11

12

13

14


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA TURNOV TŘÍDA 8.C www.zsskalova.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google