Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3288 Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3288 Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3288 Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace Šablona: III/2Sada: 01 Ověřeno ve výuce Datum: 04.11.2011Třída: 5.B

2 Malování – přesouvání objektů Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět: Informatika Ročník: V. Klíčová slova: přesouvání, objekt, text, obrázek Jméno autora: Mgr. Tomáš Jerje Metodické zhodnocení: Žáci na začátku vyučování správně odpovídali na zadané otázky. V průběhu seznamování s novým tématem postupně s vyučujícím plnili jednotlivé kroky, které vedly k zvládnutí nové látky. Na pracovní úkol měli 45 minut, po kterých měli všichni žáci práci splněnou a připravenou k odevzdání.

3 Opakování Než začnu v malování pracovat, dbám na: Lupa na 100%, v nabídce zobrazit měl(a) zaškrtnuta políčka Panel nástrojů, Panel barev, Stavový řádek. Zjistil jsem, že nemám aktivní psaní textu, kde jsem na začátku udělal(a) chybu? Lupa nebyla nastavena na 100%. Jak zvětším aktivní bílou pracovní plochu? V pravém dolním rohu pracovního okna, po držení levého tlačítka myši, upravím velikost pracovního okna.

4 Přesouvání objektů Nakreslíme smajlíka: Smajlíka označíme: (klikneme na, v pracovním okně stisknutím levého tlačítka myši a tažením označíme požadovanou oblast) Nyní, když přejedeme kurzorem myši na označený objekt, označí se kříž, po stisknutí levého tlačítka myši můžeme objektem pohybovat po pracovní ploše.

5 V případě, že chceme přesunout objekt na jiný, můžeme zvolit možnost, aby se bílá plocha přesouvaného objektu jevila jako neprůhledná nebo průhledná. Příklad: neprůhledné pozadí průhledné pozadí Přesouvání objektů - úskalí

6 Ztvárni budík, který by sis přál(a), aby tě ráno budil. Budík umísti na dřevěný stoleček. Pracovní úkol


Stáhnout ppt "Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3288 Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec."

Podobné prezentace


Reklamy Google