Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením."— Transkript prezentace:

1 Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením Téma:Počítačová grafika – AutoCAD 8. Panely nástrojů, výběr objektů Ročník:1. – 4. Datum vytvoření:listopad 2013 Název:VY_32_INOVACE_14.3.11.ICT Anotace: Práce v aplikaci pro kreslení technických výkresů – zobrazení panelů nástrojů, výběr objektů pro modifikaci. Inovativnost digitálního učebního materiálu spočívá zejména v jeho názornosti, které bylo dosaženo využitím nástroje Výstřižky operačního systému Windows 8. Díky animaci a grafické dokumentárnosti je žák tématem provázen krok za krokem, což u náročného grafického softwaru AutoCAD napomáhá lepšímu porozumění tématu. Metodický pokyn: Prezentace primárně slouží pro výklad v hodině, ale díky své názornosti může být využita i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání. Kontrolní otázky na konci tématu ověřují, jak žáci danou problematiku zvládli, a po vytištění je lze použít i pro písemné ověření jejich znalostí. Materiál vyžaduje použití multimediálních prostředků – PC, dataprojektoru, popř. interaktivní tabule.

2 POČÍTAČOVÁ GRAFIKA AutoCAD 8 AutoCAD 8 PANELY NÁSTROJŮ, VÝBĚR OBJEKTŮ

3 Panely nástrojů Nastavení panelů nástrojů KKlikneme pravým tlačítkem myši na ikonu některého příkazu a z místní nabídky vybereme zaškrtnutím příslušný panel nástrojů.

4

5 VVybrali jsme panel nástrojů Modifikace a myší ho přesuneme tažením za horní okraj na pravou stranu.

6  Vybrali jsme panel nástrojů Modifikace a myší ho přesuneme tažením za horní okraj na pravou stranu.

7 Modifikace objektů MMáme-li vložen příslušný panel nástrojů pro modifikaci, můžeme upravovat objekty editací či modifikací.

8 KKaždému provádění příkazu pro modifikaci objektu musí předcházet výběr tohoto objektu. VVýběr objektů je možno provádět třemi způsoby: nnastavením kurzoru myší na příslušnou entitu objektu a kliknutím

9  Každému provádění příkazu pro modifikaci objektu musí předcházet výběr tohoto objektu.  Výběr objektů je možno provádět třemi způsoby:  nastavením kurzoru myší na příslušnou entitu objektu a kliknutím

10 kklikem myší vlevo od objektů požadovaného výběru a tažením vpravo nahoru nebo dolů s následným klikem, vytvořené okno ohraničuje vybrané objekty uvnitř

11  klikem myší vlevo od objektů požadovaného výběru a tažením vpravo nahoru nebo dolů s následným klikem, vytvořené okno ohraničuje vybrané objekty uvnitř

12

13 kklikem myší vpravo od objektů požadovaného výběru a tažením vlevo nahoru nebo dolů s následným klikem; vytvořené okno ohraničuje vybrané objekty uvnitř okna a zároveň objekty protnuté vytvořeným oknem (čárkovaně)

14  klikem myší vpravo od objektů požadovaného výběru a tažením vlevo nahoru nebo dolů s následným klikem, vytvořené okno ohraničuje vybrané objekty uvnitř okna a zároveň objekty protnuté vytvořeným oknem (čárkovaně)

15

16 KONTROLNÍ OTÁZKY JJJJak zobrazíme požadovaný panel nástrojů (např. Modifikace)? PPPPopište způsoby výběru objektů pro modifikaci.

17 Použité zdroje:  LIŠKA, Jan a Jaroslav SCHWARZ. AutoCAD LT 2000 CZ: podrobná příručka. Vyd. 1. Praha: Computer Press, 2000, x, 289 s. CAD. ISBN 80-722-6241-6.  Autorem všech částí tohoto učebního materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jiří Gregor. Většina obrázků je zhotovena skenováním (nástroj „Výstřižek“).


Stáhnout ppt "Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením."

Podobné prezentace


Reklamy Google