Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální učební materiál

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální učební materiál"— Transkript prezentace:

1 Digitální učební materiál
Autor: Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast: Elektrotechnická zařízení Tematická oblast: Údržba elektrických zařízení Téma: PLC Foxtrot – kombinační ovládání 1 Ročník: 4. Datum vytvoření: listopad 2013 Název: VY_32_INOVACE_ ELE Anotace: Vytvoření programu pro kombinační ovládání pomocí PLC Foxtrot firmy Teco. Materiál je určen pro žáky oboru Mechanik elektrotechnik. Je určen pro praktická cvičení na výukových panelech. Fotografická dokumentace, vlastní schémata a výstřižky získané pomocí nástroje Windows 8 provázejí žáka krok za krokem úzce specializovaným tématem a usnadňují jeho porozumění. Multimediální výuka se stává názornější a podporuje zájem a aktivitu i u slabších žáků. Metodický pokyn: Prezentace je primárně určena pro výklad v hodině, ale díky své názornosti může být využita i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání. Vyžaduje použití multimediálních prostředků – PC, dataprojektoru, popř. interaktivní tabule.

2 TECO Foxtrot kombinace 1 Zadání úlohy
LED1 na výukovém modulu se rozsvítí, jestliže bude sepnuto tlačítko A, nebo tlačítko C současně s D. LED2 na výukovém modulu se rozsvítí, jestliže bude sepnuto tlačítko B a současně nebude sepnuto tlačítko A. Tato úloha slouží k seznámení se s vývojovým prostředím a provedeme několik kombinančních variací.

3 TECO Foxtrot kombinace 1 Výukový modul

4 TECO Foxtrot kombinace 1 Otevřeme vývojové prostředí Mosaic.
Vybereme novou skupinu projektů.

5 TECO Foxtrot kombinace 1 Pojmenujeme skupinu projektů.

6 TECO Foxtrot kombinace 1 Skupina projektů může obsahovat víc projektů.
V tomto případě vkládáme pouze nový projekt do vybrané skupiny projektů. Pojmenujeme projekt.

7 TECO Foxtrot kombinace 1 Vybereme druh PLC, který programujeme.
Pojmenujeme program. Vybereme programovací jazyk.

8 TECO Foxtrot kombinace 1
Vývojové prostředí je připravené k vytvoření programu.

9 Použité zdroje: TECO a.s. Programování v Mosaic, Manuál [on line] [cit ]. Dostupné z: TECO a.s. . PLC Tecomat Foxtrot,, Manuál [on line] [cit ]. Dostupné z: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Peter Podoba.


Stáhnout ppt "Digitální učební materiál"

Podobné prezentace


Reklamy Google