Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
AUTOR: Mgr. Jana Šváchová DATUM VYTVOŘENÍ: září 2011 NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Český jazyk 3. ročník VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace TÉMA: Pohádky Václava Čtvrtka ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Čtenářský list mají žáci v tištěné podobě. Celý měsíc žáci měli knihy V. Čtvrtka ve třídě, učitel četl ukázky, žáci se seznamovali s ilustracemi Z. Smetany a R. Pilaře . Doma samostatně vypracovali úkoly. Společně ve třídě četli pohádku o Křemílkovi a Vochomůrkovi z čítanky Didaktis. Na konci měsíce září si žáci společně kontrolují správnost úkolů k tématu „Pohádky Václava Čtvrtka“ pomocí interaktivní tabule. Na volné linky doplňují fixem. Na vytištěný pracovní list doplňují, co jim chybí.

3 Pohádky Václava Čtvrtka
Napiš jména dvou skřítků, které znáš z ukázky v čítance. ____________________________________________________ 2. Vyber a zakroužkuj jméno malíře, který tyto postavičky namaloval: Radek Pilař b) Zdeněk Smetana Žáci doplňují fixem.

4 ________________________________________________________
3. Znáš postavičky Václava Čtvrtka z knížek nebo z televize? ________________________________________________________ 4. Napiš, jak se jmenuje loupežník, jeho žena a synek z pohádky Václava Čtvrtka? ____________________________________________________ Žáci doplňují fixem. Jmenují další postavy, které v knize vystupují.

5 5. Víš, kdo je to ilustrátor? _________________________________
_______________________________________________________ Rumcajse ilustroval Radek Pilař. 6. Jakou knihu jsi v září četla/četl? Napiš také, kdo ji napsal. Doplňují fixem do 4. a 5. úkolu. Úkol 6. – každý prezentuje svou knihu ústně.

6 Zdroje Text: vlastní text autora


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3"

Podobné prezentace


Reklamy Google