Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výroba knihy Národní obrození

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výroba knihy Národní obrození"— Transkript prezentace:

1 Výroba knihy Národní obrození
Václav Matěj Kramerius – nakladatelství Česká expedice - Vydával staré kroniky, zábavné knížky, ale i česky psané noviny

2 Výtvarné zpracování knihy
Ilustrace - výtvarný doprovod knihy, který má text osvětlit a vysvětlit, učinit srozumitelnějším Ilustrátor – autor ilustrací

3 Ilustrace Ilustrace – uvnitř knihy

4 Ilustrace Výtvarně zpracovaný přebal knihy

5 Revoluce Jaké obrazy se ti v hlavě objeví, když se řekne revoluce? Ne slova, ale obrazy? Co si představíš?

6 Revoluce Revoluce = rychlý, výrazný, skokový přechod, prudká změna
Jaké revoluce znáš?

7 … průvodce po revolucích
Vytvoř průvodce po revolucích. Hodnocena bude jak výtvarná (vv), tak obsahová stránka (děj). Odevzdání – nejspíš leden/únor.

8 Ilustrace uvnitř knihy
Výtvarná stránka Přebal knihy (ručně) Ilustrace k jednotlivým revolucím (mohou být i vytištěné) Kvalita A Kvalita B Kvalita C Přebal knihy Přebal je detailně propracován, má promyšlenou kompozici. Nápis je výtvarně zpracován. Přebal je barevný. Pozadí je zpracované. Kresby se týkají tématu revoluce. Přebal je propracován, je barevný a má promyšlenou kompozici. Pozadí je alespoň částečně zpracované. Kresby se částečně týkají tématu revoluce. Přebal není detailně zpracován , chybí promyšlená kompozice. Pozadí není úplně zpracované. Kresby se ne vždy týkají tématu revoluce. Ilustrace uvnitř knihy Ilustrace je propracovaná. Doplňuje informace z textu. Je popsaná. Ilustrace je částečně propracovaná. Netýká se textu. Je popsaná. Ilustrace buďto chybí, nebo není vůbec propracovaná. Chybí popisek.

9 Odborná stránka Kde? V čem? Proč? Co se změnilo?
Co přinesla pozitivního? Co přinesla negativního?

10 Kritéria – odborná stránka
Kvalita A Kvalita B Kvalita C Informace Průvodce obsahuje odpovědi na všechny otázky. Odpovědi se týkají zadání. Jsou psány ve větách. Obsahuje alespoň dvě pozitiva a negativa. Průvodce obsahuje většinu odpovědí na otázky. Odpovědi se týkají zadání. Ne vždy jsou psány ve větách. Obsahuje pouze jedno pozitivum a negativum. Průvodce obsahuje jen některé odpovědi. Ne vždy se týkají otázek. Odpovědi nejsou psány ve větách. Přehlednost a čitelnost Text je čitelný. Jednotlivé informace jsou odděleny (graficky, barevně), dobře se hledají. Text je čitelný. Některé informace se v textu špatně hledají. Text je špatně čitelný. Většina informací se v něm těžko hledá.


Stáhnout ppt "Výroba knihy Národní obrození"

Podobné prezentace


Reklamy Google