HRÁTKY A HŘÍČKY. HRÁTKY A HŘÍČKY METODICKÝ LIST ZLOBIVÁ PÍSMENKA- motivační básnička, po kliknutí úkol k textu na další stránce. Žáci vypisují chybějící.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘÍDAVNÁ JMÉNA. PŘÍDAVNÁ JMÉNA PŘIDÁVAJÍ se k podstatným jménům, proto jsou PŘÍDAVNÁ. Na přídavná jména se ptáme otázkami JAKÝ? KTERÝ? ČÍ? PŘIDÁVAJÍ.
Advertisements

METODICKÝ LIST Tato prezentace je zaměřená na pravopis vlastních jmen.
METODICKÝ NÁVOD SLOVNÍ HRÁTKY- žáci hádají popletená jména, mění ve slovech písmena tak, aby vzniklo jméno. Slova jsou celkem 4. PŘIROVNÁNÍ- postupně se.
METODICKÝ LIST Tato prezentace navazuje na výuku vlastivědy, proto
Nejprve si Přečtěte pozorně text
VY_32_INOVACE_13,čj. ZU__ D CHLU_ _ 1 P B HRA__ N.
Alena ráda jezdí vlakem. Vždycky říká, že je to daleko lepší, než cestovat autobusem. Ve vlaku může člověk zažít hodně zajímavých věcí pak je na co vzpomínat.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
METODICKÝ LIST MEDARDOVÁ-Žáci si čtou pohádku z tabule, doporučuji předem natisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU..- úkolem je.
METODICKÝ LIST UBREČENÁ- žáci čtou text z tabule, doporučuji také předem vytisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU- žáci mají za.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
METODICKÝ LIST Žáci si přečtou text- společně, po jednotlivcích, samostatně… Doporučuji text vytisknout předem každému. Žáci zaškrtávají v textu slova,
Metodický list V prezentaci se objevují pouze básničky . První- MEDVĚDÍ BRATŘI… má 9 slok a žáci místo čísel dosazují slova tak, aby dávala smysl. Doplňujícím.
METODICKÝ LIST Předem natiskneme a rozdáme text pohádky. Žáci čtou z tabule nebo z listu. Do textu jsou vložena slova, která tam nepatří a nedávají smysl.
Podstatná jména Pád podstatných jmen. Podstatná jména Pád podstatných jmen.
METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme.
SZŠ a VOŠZ Zlín ® předkládá prezentaci Kabinet MAT Mgr. Vladimír Pančocha.
METODICKÝ LIST DOPLŇ VĚTY- žákům vytiskneme PL a doplňují vhodná slova do vět. Někdo píše n tabuli, ostatní do listu. Po kliknutí se objeví řešení. UHODNI.
Advent máme, svíce plane…
Metodický list HRAJEME SI SE SLOVÍČKY- postupně se objevuje povídání o kočce, čteme a žáci vhodně doplňují zdůrazněnou slabiku-3 okna, můžeme natisknout.
Základní škola, Husova 276, Podbořany, okres Louny
Človíčku na slovíčko ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_5,čj.
PŘEČTI SLOVA POZPÁTKU URČI SLOVNÍ DRUH A SPRÁVNĚ ROZDĚL
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_3,čj.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Jenda jezdí moc rád k tetě a strýčkovi na návštěvu do malé vesnice, která se jmenuje Lhota. Je to nedaleko od jeho domova. Pěšky tam ale dojít nejde,
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_1,čj.
Malovaná abeceda Vypracovala: Mgr. Hana Toflová, dne ICT2/1/3/3.
VY_32_INOVACE_14,čj. má Rex blechy. Malá Eliška krásně maluje. Pes Kluci hrají fotbal. padá listí. Na podzim Včera lupiči vykradli banku.
Opakování slovních druhů. Opakování slovních druhů.
METODICKÝ LIST V úvodu se postupně objevují měkké slabiky.
CIRKUS PŘEČTĚTE SI POZORNĚ POVÍDKU. Ráno na zelené louce za městem ještě nic nebylo. Rostla tam jen tráva, kterou nikdo nesekal. Když ale šel Jirka.
CITOSLOVCE Vyjadřují city, nálady, výzvy nebo hlasy a zvuky lidí, zvířat a věcí. Označujeme je číslem 10.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_6,čj.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem A, a
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
Publicistický styl ? OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Publicistický styl ? OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-M
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníkvěten 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_4.
Název školy : ZŠ Pardubice-Spořilov Autor : Marcela Pilná Název : VY_32_INOVACE_INFORMAČNÍ_GRAMOTNOST_08 Téma : Český jazyk- porozumění textu(obrázkový.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_01 ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY.
Písmeno G Autor: Mgr. Irena Sofínová VY_32_INOVACE_01_Český jazyk Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem N, n
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 17 Český jazyk 1.ročník
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 6_01
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
Čtení s porozuměním - básničky Vybírání vhodné ilustrace k textu.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2011
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Útvary souměrné podle osy, osa úsečky, osa úhlu
SLOVNÍ ÚLOHY PRO PRVŇÁČKY
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Karla Klíče Hostinné AUTOR: Mgr
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Český jazyk a literatura 3. ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Jméno autora Datum vytvoření Ročník Vzdělávací Téma – název Anotace
Transkript prezentace:

HRÁTKY A HŘÍČKY

METODICKÝ LIST ZLOBIVÁ PÍSMENKA- motivační básnička, po kliknutí úkol k textu na další stránce. Žáci vypisují chybějící písmena, ze kterých složí tajenku: BERTA PEKLA ČERTA Z PEKLA. Ta se objeví v dalším okně. Další básnička je spojená s kreslením, žáci potichu čtou a malují dle básničky kočku. Své výkresy potom porovnají, měly by vypadat stejně. Na konec doplňující otázka.

ZLOBIVÁ PÍSMENKA Občas paní Abeceda svá písmena šetřívá. Do slova je prostě nedá, hlavně když jsou zlobivá. ÚKOL: Najdi ztracená písmena a zapiš je na papír v přesném pořadí. Objevíš novou větu.

ouřka, bl-sky, h-omy, racho- a d-lší –říšerně strašid-lné zvu-y se ozýva-y z les-. Kluci po-kali, n-ž h-omy us-anou, a j-ko o –ávod ak p-lášili – m-ynářovu st-vení.

BERTA PEKLA ČERTA Z PEKLA

ČTI SI POTICHU BÁSNIČKU A ZKUS PODLE NÍ NAKRESLIT…. KOČKU

Kulatá je hlavička a na ní dvě . Pod nosem má fousky malé, se směje stále. Tondo, Věrko, Eliško, nezapomeň na ! Má být velké akorát, ať si s námi může …..!

Chytří , holčičky kreslí 4 tlapičky. Na nich drápky jako břit- tak to vždycky musí být.

maličký vlevo, navrch . K němu druhý vpravo přijde. Ať jsou stejné, to si hlídej!

Jsou to totiž , které jí moc sluší. Už to trochu poznáváš? Krásnou tady máš!

Otázka na konec: CO CHYBĚLO KOČCE? ocásek

Citace text Zlobivá písmenka, Zuzana Pospíšilová, Hádanky a hříčky nejen se slovíčky, nakladatelství Portál 2006, str. 79 text Kočka, Zuzana Pospíšilová, Hádanky a hříčky nejen se slovíčky, nakladatelství Portál 2006, str.34 obrázky dostupné z otevřené galerie [www.cmis.cz/dum/] dne 3.4.2012