Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_."— Transkript prezentace:

1 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_ ČJ1,2_11 Téma:Čtení s porozuměním. Sběr papíru. Ročník:1. – 2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.3068

2 Anotace: Žáci si přečtou text v levé části pracovního listu. V pravé části je tento text připraven k rozstříhání na jednotlivé věty. Žáci je potom podle paměti skládají ve správném pořadí a nakonec zkontrolují. K textu náleží otázky na porozumění obsahu přečteného. Děti mohou pracovat samostatně nebo ve dvojicích. Text je možné využít v hodině Prvouky na téma přírodní suroviny a výrobky.

3 Přečti si text vlevo. Potom rozstříhej věty vpravo, rozházej je a podle paměti znovu slož. Přečti řádek s přímou řečí. Mirek a Roman mají káru. Roman nese papír. Ten je ale silák. Mirek dává pytel na káru. Jásají: „ To je kupa papíru.“ Papír je ze stromu. Starý papír je jako 1 strom. Mirek a Roman mají káru. Roman nese papír. Ten je ale silák. Mirek dává pytel na káru. Jásají: „ To je kupa papíru.“ Papír je ze stromu. Starý papír je jako 1 strom. Čtení s porozuměním. Pracovní list.

4 Čtení s porozuměním. Otázky. 1. Jak se chlapci jmenují? Jmenují se Mirek a Roman. 2. Co nesou? Nesou starý papír. 3. Kam papír dávají? Papír dávají na káru. 4. Z čeho se dělá papír? Ze dřeva. 5. Vyrábí se nový papír ze starého? Ano.

5 Použitý materiál: Office. Microsoft.com PDPhoto.org


Stáhnout ppt "Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_."

Podobné prezentace


Reklamy Google