Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Metodický list V prezentaci se objevují pouze básničky . První- MEDVĚDÍ BRATŘI… má 9 slok a žáci místo čísel dosazují slova tak, aby dávala smysl. Doplňujícím.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Metodický list V prezentaci se objevují pouze básničky . První- MEDVĚDÍ BRATŘI… má 9 slok a žáci místo čísel dosazují slova tak, aby dávala smysl. Doplňujícím."— Transkript prezentace:

1

2 Metodický list V prezentaci se objevují pouze básničky . První- MEDVĚDÍ BRATŘI… má 9 slok a žáci místo čísel dosazují slova tak, aby dávala smysl. Doplňujícím úkolem, který se dá splnit i třeba na čas, je vymyslet další slova, která mají v sobě ukrytou číslovku. Př. střih, jednatel, nastoupit.. U a 5.6. je navíc úkol, který vysvětluje význam obtížnějších slov- po kliknutí. Báseň můžeme natisknout, část děti čtou společně, další část třeba samostatně na papír…….

3 Druhá- OMYLNÍČEK….má 3 sloky. Po přečtení třetí
sloky se objeví úkol pro další stránku. Žáci mají opravit chyby tak, aby text dával smysl. Nejedná se o pravopisné chyby! Po kliknutí se objeví správná verze. Opět se dá zadat přepsání, práce ve skupině, soutěž o nejrychlejšího…. Poslední- ŽIDLIČKA… má 3 sloky, žáci mohou sa- mostatně podle textu kreslit na připravený papír a poté si obrázky porovnat- měly by vypadat stejně.

4 HRAVÉ BÁSNIČKY

5 Me2dí bra3 a jejich ses3čka
Me2dice, ses3čka, je sice moc maličká, nápadů však spoustu má. Nejprv tě100 udělá. 4 bra3 me2di hádají se, nevědí, co k obědu 8aží, upečou či uvaří.

6 9sil když us3hla, 8ažit ho nestihla
9sil když us3hla, 8ažit ho nestihla. Me2di se o5 lítí: „Nechceme jíst žádné kvítí!“ 4 bra3 me2di tě100viny nejedí. Me2dice p8utněla, co si počít, nevěděla. CO ZNAMENAJÍ SLOVA DEVĚTSIL A LÍTÍ?

7 P8ěch bratrů sklidila, dále se však pídila, jak nasytí k obědu prázdná břicha me2dů.
Na mase se nemá še3t, tak poslala bratry vě3t . Me2di pak v lesním tichu chytli 100pu do čenichu. 12erák, jelen velký, u lesa dnes chytal lelky. CO ZNAMENÁ PÍDILA A CHYTAL LELKY?

8 Bra3 to zas pro1li, pak 2 stromy očesali
Bra3 to zas pro1li, pak 2 stromy očesali. Dneska chytli skvělou 100pu, domů nesou třešní kopu! „V břiše už vám kručí hlady? Proč nejdete do zahrady? Proč nejdete na třešně?“ Řekl jelen p8ěšně.

9 Když pak bra3 pospolu usedají ke 100lu, jejich sestra me2dice k jídlu už jim chystá lžíce.

10 Najděte další slova, která obsahují číslovku.

11 OMYLNÍČEK Omylníček v knize řádí, něco vyjme, něco vsadí a má z toho legraci, když písmenka převrací. Asi se mu velmi líbí z dlouhé chvíle dělat chyby. Z kostela je rázem postel, z postele má malíř pastel.

12 V NÁSLEDUJÍCÍM TEXTU OPRAVTE CHYBY.
Je to někdy ke vzteku, jakou dělá paseku. My s ním ale zatočíme, jeho chyby opravíme!

13 Zráda voněla celá mouka. Byt krásný sen.
Klub Sirka pěl dobrou nápadu, a pak neděl Rezi rozkvetlým svítím a soukal na slupko. Plavou se tu holily západy, po snes podnikne. Zrána voněla celá louka. Byl krásný den. Kluk Jirka měl dobrou náladu, a tak seděl mezi rozkvetlým kvítím a koukal na slunko. Hlavou se mu honily nápady, co dnes podnikne.

14 Na konec si namalujte obrázek podle básničky
Chceš malovat židličku? Trvá to jen chviličku. Svislou čáru shora dolů namalujeme si spolu. Pak najdeme její střed. Musí to být teď a hned! Už to máš? Tak vpravo hleď, svoji tužku rovně veď.

15 Zastavíš se za chviličku.
Žádnou smyčku, žádnou kličku, rovnou dolů pospíchej, ani přitom nedýchej….

16 Citace: Text Me2dí bra3 a jejich ses3čka, Zuzana Pospíšilová, Hádanky a hříčky nejen se slovíčky, str.12, nakladatelství Portál 2006 Text Omylníček, Zuzana Pospíšilová, Hádanky a hříčky nejen se slovíčky, str. 59, nakladatelství Portál 2006 Text Židlička, Zuzana Pospíšilová, Hádanky a hříčky nejen se slovíčky, str.33, nakladatelství Portál 2006 Obrázky : Dostupné z otevřené galerie [ dne


Stáhnout ppt "Metodický list V prezentaci se objevují pouze básničky . První- MEDVĚDÍ BRATŘI… má 9 slok a žáci místo čísel dosazují slova tak, aby dávala smysl. Doplňujícím."

Podobné prezentace


Reklamy Google