Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

METODICKÝ LIST Předem natiskneme a rozdáme text pohádky. Žáci čtou z tabule nebo z listu. Do textu jsou vložena slova, která tam nepatří a nedávají smysl.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "METODICKÝ LIST Předem natiskneme a rozdáme text pohádky. Žáci čtou z tabule nebo z listu. Do textu jsou vložena slova, která tam nepatří a nedávají smysl."— Transkript prezentace:

1

2 METODICKÝ LIST Předem natiskneme a rozdáme text pohádky. Žáci čtou z tabule nebo z listu. Do textu jsou vložena slova, která tam nepatří a nedávají smysl. Proč, to se dozví z úkolu, který následuje. Žáci si znovu čtou a podtrhávají tato slova. Po kliknutí se objeví řešení a dvě otázky. Jsou to části lidského těla a žáci mají vymyslet dalších 5. V následujícím okně je mají složit podle abecedy- mohou pracovat na papír a poté zkontrolovat s tabulí. Na závěr jsou připraveny 3 úkoly vyhledávání v textu. Tyto úkoly jsou bez řešení.

3 PUTOVÁNÍ SE VČELÍMI MEDVÍDKY
STRAŠIDLOVÁ

4 Čmelda s Brumdou slyšeli mockrát o strašidlech
Čmelda s Brumdou slyšeli mockrát o strašidlech. Z vyprávění nos znali všechny bubáky, ale opravdické strašidlo ještě neviděli. Největší strach měli před loupeživým strašidlem Pučmeloudem. Je to ucho nejhorší čmeláčí nepřítel, loupežník a kradač. Jednou se vypravili čmeláčci s maminkou za medovým práškem na celý den. Letěli k poli, co bylo růžové do dálky a květy na něm jako míčky. Kluci si krk vesele pobzukovali a poletovali z bambulky na bambulku. Pili sladký nektárek a sbírali medový prášek. Den jim při práci hezky ubíhal a než se nadáli, sluníčko se schovalo.

5 Domů se vraceli s večerem a ruka prohýbali se pod nákladem medového prášku. Když přiletěli k chaloupce, leželo kolem noha šero a večerní ticho. Čmelda dal vztyčený prst k puse a šeptal: „Psst! Poslouchejte!“ Maminka s Brumdou poslouchali a slyšeli buchy buchy. Někdo dupal v jejich chaloupce. Opatrně nahlédli okýnkem- a hrůza břicho hrůzoucí! Uvnitř chodil veliký, zarostlý, černý Pučmeloud. Lízal med z hrnečků a strašidlově bručel.

6 NAJDĚTE JE A ČERVENĚ PODTRHNĚTE.
URČITĚ JSTE SI VŠIMLI, ŽE SE NÁM DO VĚT VLOUDILA MALÁ STRAŠIDLA, KTERÁ TAM NEPATŘÍ…. NAJDĚTE JE A ČERVENĚ PODTRHNĚTE. JE JICH CELKEM ŠEST.

7 DOKÁŽETE JE SEŘADIT PODLE ABECEDY?
NOS 1. BŘICHO UCHO 2. KRK 3. NOHA KRK 4. NOS RUKA 5. RUKA NOHA 6. UCHO BŘICHO DOKÁŽETE JE SEŘADIT PODLE ABECEDY?

8 VYJMENUJTE DALŠÍCH PĚT ČÁSTÍ LIDSKÉHO TĚLA
JAK JIM ŘÍKÁME? VYJMENUJTE DALŠÍCH PĚT ČÁSTÍ LIDSKÉHO TĚLA Jsou to ... ČÁSTI LIDSKÉHO TĚLA.

9 1. NAJDĚTE V TEXTU VĚTU, KDE SE PÍŠE O BAMBULCE
NA KONEC 3 ÚKOLY: 1. NAJDĚTE V TEXTU VĚTU, KDE SE PÍŠE O BAMBULCE PŘEČTĚTE JÍ. 3. VEZMĚTE SI PAPÍR A PO DOBU JEDNÉ MINUTY NAPIŠTE CO NEJVÍCE STRAŠIDEL. KDO JICH MÁ NEJVÍC? 2. NAJDĚTE DVĚ VĚTY, KDE SE OBJEVUJE STRAŠIDLO PUČMELOUD A PŘEČTĚTE JE. .

10 CITACE Kahoun Jiří, Příhody včelích medvídků, Praha 2005, str.14
Obrázky: Dostupné z otevřené galerie[


Stáhnout ppt "METODICKÝ LIST Předem natiskneme a rozdáme text pohádky. Žáci čtou z tabule nebo z listu. Do textu jsou vložena slova, která tam nepatří a nedávají smysl."

Podobné prezentace


Reklamy Google