Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PŘÍDAVNÁ JMÉNA. PŘÍDAVNÁ JMÉNA PŘIDÁVAJÍ se k podstatným jménům, proto jsou PŘÍDAVNÁ. Na přídavná jména se ptáme otázkami JAKÝ? KTERÝ? ČÍ? PŘIDÁVAJÍ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PŘÍDAVNÁ JMÉNA. PŘÍDAVNÁ JMÉNA PŘIDÁVAJÍ se k podstatným jménům, proto jsou PŘÍDAVNÁ. Na přídavná jména se ptáme otázkami JAKÝ? KTERÝ? ČÍ? PŘIDÁVAJÍ."— Transkript prezentace:

1

2 PŘÍDAVNÁ JMÉNA

3 PŘIDÁVAJÍ se k podstatným jménům, proto jsou PŘÍDAVNÁ.
Na přídavná jména se ptáme otázkami JAKÝ? KTERÝ? ČÍ? PŘIDÁVAJÍ se k podstatným jménům, proto jsou PŘÍDAVNÁ. Označujeme je číslem 2.

4 ODPOVĚZTE NA OTÁZKY KTEROU barvu nosí krtek? JAKOU barvu nosí fialka? KTEROU barvu má srdce? KTEROU barvu má ve jméně růže? KTEROU barvou chutná čokoláda? KTEROU barvu se nás smějí zuby? KTEROU barvou na nás bliká sluníčko? KTERÁ barva nám přikazuje stát?

5 HÁDEJTE HÁDEJTE Jaká je ?

6 Která kostka je první?

7 Jaký může být Petr?

8 Čí je miminko?

9 Doplň do vět přídavná jména a věty znovu celé přečti
Na kraji lesa stála JAKÁ? chaloupka. Mám ráda JAKOU? barvu. Arabela otočila JAKÝM? prstenem. Tatínek je ČÍ? syn. Nemám rád JAKÉ? úkoly. Popelka si vybrala KTERÉ? šaty.

10 Na konec skloňujte tato slova:
MODROFIALOVÝ VYPELICHANÝ KROPENATÝ BABIČČIN PETRŮV

11 Citace: Obrázky /dle pořadí v DUM/ 1. Dostupný z [ dne 2. Dostupný z [ dne 3. Dostupný z [ dne 4. Dostupný z [ dne 5. Dostupný z [ dne 6. Dostupný z [ dne 7. Dostupný z [ dne 8. Dostupný z [ dne Texty: Copyright Lída Mitová, 2012

12 METODICKÝ LIST Pedagog postupuje dle pokynů v prezentaci. Žáci odpovídají na otázky, plní úkoly. Některý z úkolů je možné zadat písemně např. skloňování nebo Doplň do vět.


Stáhnout ppt "PŘÍDAVNÁ JMÉNA. PŘÍDAVNÁ JMÉNA PŘIDÁVAJÍ se k podstatným jménům, proto jsou PŘÍDAVNÁ. Na přídavná jména se ptáme otázkami JAKÝ? KTERÝ? ČÍ? PŘIDÁVAJÍ."

Podobné prezentace


Reklamy Google