Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Advent máme, svíce plane…

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Advent máme, svíce plane…"— Transkript prezentace:

1

2 Advent máme, svíce plane…
Když se zapálí na adventním věnci první svíčka, začínají už se děti těšit. Moc dobře vědí, že to nebude trvat déle než čtyři týdny a přijdou Vánoce. Od té doby se o každé předvánoční neděli zapaluje nová svíčka. Adventní věnec, tak jak ho známe, byl prý původně zdobený zelený svícen.

3 Bylo na něm mnohem více svíček než na dnešním adventním věnci
Bylo na něm mnohem více svíček než na dnešním adventním věnci. Tenkrát se nerozsvěcela svíčka pouze jednou týdně, ale každý den, právě tak, jako dnes děti ve svém adventním kalendáři každý den otevírají jedny dvířka.

4 Které květy kvetou jenom v zimě? Kolik svíček je na adventním věnci ?
HÁDANKY Které květy kvetou jenom v zimě? Kolik svíček je na adventním věnci ? Jak vypadal původně adventní věnec? LEDOVÉ ČTYŘI ZELENÝ SVÍCEN

5 Doplňte počáteční písmenka a dozvíte se tajenku:

6 Které dvě věty mají k sobě nejblíže?
Je v něm malá dušička. Vrhá se neohroženě do každého dobrodružství. Učitelka mu promluvila do duše. Ta hudba je jako pohlazení po duši. Moc se bojí. Anděl provázející Mikuláše a čerta je dobrá duše.

7 Vyluštěte větu složenou z přesmyček:
MEŠÍTĚ ES AN NOČVÁNÍ NYNIDÁZPR. TĚŠÍME SE NA VÁNOČNÍ PRÁZDNINY.

8 Citace: Text: Mateřídouška 12/2012, vydává nakl. Mladá fronta a.s., str.16,17 Obrázky dle pořadí v DUM: Dostupné z dne Dostupné z /adventn%C3%AD%20v%C4%9Bnec2.jpg dne Dostupné z dne image.com/studio/slides/advent-wreath-on-white-background.jpg dne Dostupné z dne

9 METODICKÝ LIST: Učitel postupuje dle pokynů v prezentaci. Je možné zpracovat úkoly písemně. Prezentace je o vánocích, proto doporučuji zvolit vhodnou dobu k zařazení prezentace.


Stáhnout ppt "Advent máme, svíce plane…"

Podobné prezentace


Reklamy Google