Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU"— Transkript prezentace:

1 IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 17 - 18
Anotace Naše obec 5. – druhy obcí Autor Mgr. Martin Nosek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci se dozví, jaké rozlišujeme sídla z hlediska samosprávního i z hlediska zeměpisného Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Obec, města, statutární město, hlavní město Druh učebního materiálu Pracovní list / Prezentace / Test / Laboratorní práce / … Druh interaktivity Aktivita / Výklad / Test / Kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost / datum 1034 kb, prosinec 2011

2 DRUHY OBCÍ OBEC (vesnice) – má obecní úřad v jehož čele stojí pan starosta Kliknutím na obrázek se dostaneš na webové stránky obce Chuderov.

3 DRUHY OBCÍ 2) MĚSTO – má městský úřad, v jehož čele stojí pan starosta. Většinou se jedná o menší města. Kliknutím na obrázek se dostaneš na webové stránky města Přibyslav.

4 DRUHY OBCÍ 3) STATUTÁRNÍ MĚSTO – V ČR je stat. městem město, které má právo si organizovat svou správu dle své vyhlášky (statutu). Může se členit na dílčí samosprávné části. Kliknutím na obrázek se dostaneš na webové stránky st. města Teplice.

5 DRUHY OBCÍ 4) HLAVNÍ MĚSTO PRAHA – je vždy jedno ve státě, má svá specifika, v ČR je v podstatě jedním z krajů. Dělí se na mnoho částí. Kliknutím na obrázek se dostaneš na webové stránky hl. města Praha.

6 Informační zdroje: Text: Copyright Mgr. Martin Nosek, rok 2011
Obrázky (dle pořadí v DUM): Dostupné z [ dne Dostupné z [ dne Dostupné z [ dne Dostupné z [ dne

7 Metodický pokyn: Dle jednotlivých slidů se bavíme o složitosti jednotlivých webových stránek dle velikosti daného sídla. Zápis do sešitu vždy žáci najdou nad příslušným obrázkem z webových stránek města/obce. Diskuse nad jednotlivými sídly.


Stáhnout ppt "IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU"

Podobné prezentace


Reklamy Google