Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU"— Transkript prezentace:

1 IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 17 - 45
Anotace Společenské chování 3. – šaty dělaj člověka Autor Mgr. Martin Nosek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci se seznámí se základním společenským oblekem pro pány. Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Pánský oblek, smoking, kravata, motýlek, boty Druh učebního materiálu Pracovní list / Prezentace / Test / Druh interaktivity Aktivita / Výklad / Test / Kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost / datum 1205 kb, únor 2012

2 SPOLEČENSKÉ CHOVÁNÍ 3. ŠATY DĚLAJÍ ČLOVĚKA
K pravidlům spol. chování patří i to, jak se umíme oblékat Oblékáme se přiměřeně dané příležitosti Vysvětli pojmy VKUS a ELEGANCE: ………………………. ………………………………………………………………… …………………………………… …………………………………… …………………………………… Kliknutím na obrázek spustíte pořad Etiketa - „Slavnostní oblečení“.

3 Otázky a úkoly k videu: Je vhodné si vzít do obleku košili s krátkým rukávem? Od kterých národů pochází kravata, kravaté? K jakému obleky byste si vzali světlé ponožky? Odpovědi: Není to vhodné, gentleman to určitě neudělá. Chorvaté (Kroaté) a Francouzi. Pouze ke světlému obleku.

4 SPOLEČENSKÉ CHOVÁNÍ 3. Pánský oblek – skládá se ze saka a kalhot ze stejného materiálu. K obleku se nosí košile, obvykle bílá, světle modrá atp.

5 SPOLEČENSKÉ CHOVÁNÍ 3. 2) Obuv – pánské kožené mokasíny nebo šněrovací boty.

6 SPOLEČENSKÉ CHOVÁNÍ 3. 3) Doplňky – vesta, kravata nebo motýlek, kabát a klobouk.

7 Citace: Text: Copyright Mgr. Martin Nosek, 2012.
Obrázky (dle pořadí v DUM): Obr. 1. copyright Martin Nosek, 2012. Obr. 2. dostupný z [ dne Obr. 3. dostupný z [ dne Obr. 4. dostupný z [ dne Obr. 5. dostupný z [ dne Obr. 6. dostupný z [ dne Obr. 7. dostupný z [ dne Video: Copyright Mgr. Martin Nosek,

8 Metodický pokyn: Pedagog je připojen na internet pro přehrání videa. Následně žáci odpovídají na otázky k videu Etiketa – oblékání. Slide 3 – 6 – zápis do sešitu, možnost zakreslení obrázků.


Stáhnout ppt "IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU"

Podobné prezentace


Reklamy Google