Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Alena ráda jezdí vlakem. Vždycky říká, že je to daleko lepší, než cestovat autobusem. Ve vlaku může člověk zažít hodně zajímavých věcí pak je na co vzpomínat.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Alena ráda jezdí vlakem. Vždycky říká, že je to daleko lepší, než cestovat autobusem. Ve vlaku může člověk zažít hodně zajímavých věcí pak je na co vzpomínat."— Transkript prezentace:

1

2 Alena ráda jezdí vlakem. Vždycky říká, že je to daleko lepší, než cestovat autobusem. Ve vlaku může člověk zažít hodně zajímavých věcí pak je na co vzpomínat. Vlaky jezdí pořád, ráno, v poledne i večer, jen v neděli ne. Člověk se může i projít a třeba chvíli zůstat stát na chodbičce. Na nádraží je nejdříve potřeba si koupit jízdenku, protože zadarmo se nejezdí. Paní v okénku se Aleny vždycky zeptá: „ Tak, kam to bude?“

3 Alena odpoví, že do Berouna, zaplatí a dostane jízdenku. Pak jde na nástupiště. Počká, až přijede vlak a nastoupí. Nejradši je, když najde místo u okénka. Je odtud dobře vidět ven, na místa, kudy se projíždí, a také včas pozná nádraží, na kterém musí vystupovat. Ráda si povídá s lidmi, kteří také někam cestují. Nejčastěji se jí lidé ptají, kam jede, a když odpoví, zase jí na oplátku prozradí, kam cestují oni. Nikdy ale sama hovor nezačíná. Ve vlaku cestují i takoví lidé, kteří si povídat nechtějí a raději si čtou nebo pospávají.

4 Alena si dokonce ve svém autobusu kamaráda. Je to pes a jmenuje se Alex. Jezdí se svou paničkou často stejným směrem, jako ona. Někdy jen tak leží u nohou své paní, jindy na Alenu dotírá. Ona se psů nebojí, a tak ho i pohladí. Jednou zase společně jeli odpoledním vlakem. Alena se dívala na Alíka, jak spokojeně leží, ten ale najednou vyskočil, začal silně štěkat a už už by své paničce utekl. Do vlaku totiž nastoupila starší paní, která měla v tašce kočku.

5 To Rexe tak rozčílilo, že se chtěl za paní rozběhnout a s kočkou se asi poprat. Ten psí štěkot vystrašil i Alenu. Byla ráda, že z okénka zahlédla nápis Chomutov a že už bude vystupovat.

6  Jezdí vlaky i v neděli?  Do kterého města Alena jezdí? Kam si kupuje jízdenku?  Jakým dopravním prostředkem Alena jezdí?  Jak se jmenuje její pes?

7 ížardán íčdohzor omradaz épuk ětšiputsán

8  si autobusu ve našla svém Alena kamaráda dokonce.  Alena si dokonce našla ve svém autobusu kamaráda.  ale rozhovor Nikdy nezačíná sama.  Nikdy ale sama rozhovor nezačíná.  Rex pes a Je jmenuje to se.

9 METODICKÝ LIST Učitel postupuje dle pokynů v prezentaci. Doporučuji předem vytisknout text, někdo pracuje u tabule, ostatní v lavici do listu. Z druhé strany mohou žáci psát další úkoly.

10 Citace: Text: Dyslexie, Marie Černá, Iva Strnadová, nakl. Fragment 2006, str. 38 Úkoly: Dyslexie, Marie Černá, Iva Strnadová, nakl. Fragment 2006, str. 40, 41 Obrázky dle pořadí v DUM: 1. Dostupné z http://www.svethowrse.estranky.cz/img/original/4/pes-a-kocka.jpg dne 11.11. 2012http://www.svethowrse.estranky.cz/img/original/4/pes-a-kocka.jpg dne 11.11 2. Dostupné z http://dopravni.net/wp-content/uploads/2009/06/jenec.jpg den13.11. 2012http://dopravni.net/wp-content/uploads/2009/06/jenec.jpg den13.11 3.Dostupné z http://spz.logout.cz/gif2006/753_708_707ho_rilu.jpg dne 13.11. 2011http://spz.logout.cz/gif2006/753_708_707ho_rilu.jpg dne 13.11 4.Dostupné z http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/12/2007_Teicha_02.jpg/220px- 2007_Teicha_02.jpg dne 13.11.2012 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/12/2007_Teicha_02.jpg/220px- 2007_Teicha_02.jpg


Stáhnout ppt "Alena ráda jezdí vlakem. Vždycky říká, že je to daleko lepší, než cestovat autobusem. Ve vlaku může člověk zažít hodně zajímavých věcí pak je na co vzpomínat."

Podobné prezentace


Reklamy Google