Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Pražský hrad. Prezentace je určena.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Měření fyzikálních veličin – Měření teploty
Advertisements

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Seřaď obrazce podle velikosti
SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 11 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Co vím.
Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje návod jak vytvořit prezentaci, její obsah,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje přehled grafických programů, které jsou.
Dánsko Zeměpis VY_32_INOVACE_295, 15. sada, Z2
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
Liberecký kraj Vlastivěda 4. a 5. ročník.
Technické kreslení Svět práce, 7. ročník
Anotace Žák se seznámí s úvodem do ČR …. Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje obecné poznatky o ČR Speciální vzdělávací.
č. 2 – Hranice státu ČR a Evropa
4-ČR- POLOHA, ROZLOHA, SOUSEDNÍ STÁTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje příklady obrázků vytvořené v bitmapovém.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje základní funkce programu Malování. Druh.
VY_32_INOVACE_418, 21. sada, Přírodověda
ANOTACEPrezentace obsahuje základní informace o internetu, o historii a možnostech prohlížení internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Měření fyzikálních veličin – Měření délky
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Praha,
STAVBA LÁTEK – Tělesa a látky
Krajinná sféra a její části
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace seznamuje žáky se základní sestavou PC a dalšími.
Magnetické vlastnosti látek
Elektromagnetické jevy
ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zeměpisem Lucemburska, obsahuje ilustrační fotografie. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žáci se orientuje.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Měření fyzikálních veličin – Měření hmotnosti
ANOTACE PREZENTACE SEZNAMUJE S SESTROJENÍM GRAFU KVADRATICKÉ FUNKCE Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák sestrojí graf kvadratické funkce dle.
Technické kreslení Svět práce, 7. ročník
ČR – základní údaje + práce s mapou
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Měření fyzikálních veličin – Hustota
Měření fyzikálních veličin – Měření času
Částicové složení látek
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o práci s vyhledávačem Google. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci umí použít vyhledávač Google k vyhledávání.
Autor výukového materiálu:
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Zdeňka Šupková Název šablonyIII/2.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s výrobou, různými typy a využitím.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Vrcholné státní orgány Autor:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Autorkami materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Natálie Kovaříková a Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zeměpisem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Rybářová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Kružnice Matematika, 5. ročník VY_32_INOVACE_082, 5. sada, M ANOTACE
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
VY_32_INOVACE_159 Karel IV. pro 4. ročník ZŠ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
Elektrické vlastnosti látek
Bořivoj a Ludmila Přemyslovci. Bořivoj a Ludmila Přemyslovci.
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
Síla. Měření síly. Gravitační síla.
DĚJINY KULTURY Skryté památky českého umění- gotická architektura PhDr. Pavlína Mikulcová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci vymýšlejí a zapisují jména, která by podle abecedního.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Druhy čar VY_32_INOVACE_382, 20.sada, M2 Matematika ANOTACE
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Násobilka 7 VY_32_INOVACE_091, 5. sada, M ANOTACE
Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Mgr. Lenka Zedníková
VY_32_INOVACE_401, 21. sada, Přírodověda
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Měření fyzikálních veličin – Měření objemu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_81.
VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s charakteristikou, vzhledem a využitím lípy srdčité. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽák se seznámí s lípou.
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Pražský hrad. Prezentace je určena k výkladu, je doplněna obrázky k tématu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyPrezentace seznamuje žáky s historií Pražského hradu. Pro koho je materiál určen Žáci 9. ročníku ZŠ Autor Ing. Jana Homolková Datum vzniku Vzdělávací oblast Člověk a společnost Pražský hrad – reprezentační prostory Zeměpis, 9. ročník VY_32_INOVACE_293, 15. sada, Z2

Česká republika Pražský hrad Zeměpis – 9. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Pražský hrad - něco z historie  nejvýznamnější česká památka hrad byl založen kolem roku 880 knížetem Bořivojem z rodu Přemyslovců plocha téměř m² UNESCO různé architektonické slohy – románský, gotický, renesanční, barokní Přemyslovci, Lucemburkové, Jagellonci, Habsburkové, Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Reprezentační prostory Rothmayerův sál Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Španělský sál Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Španělský sál Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Zrcadlový salon Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

Zdroje Použitá literatura: 1) Holeček,Milan; Gardavský, Václav; Götz, Antonín. Zeměpis pro 8. a 9. ročník základní školy a nižší ročníky víceletých gymnázií: Česká republika. Praha : Nakladatelství Fortuna., s. [ ] Soukromý archiv – J. Homolková – Praha Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.