Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ANOTACE Materiál seznamuje žáky s charakteristikou, vzhledem a využitím lípy srdčité. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽák se seznámí s lípou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ANOTACE Materiál seznamuje žáky s charakteristikou, vzhledem a využitím lípy srdčité. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽák se seznámí s lípou."— Transkript prezentace:

1 ANOTACE Materiál seznamuje žáky s charakteristikou, vzhledem a využitím lípy srdčité. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽák se seznámí s lípou srdčitou a jejím využitím. Rozliší lípu od dubu a buku. Pro koho je materiál určen žák ZŠ, 4. ročník Autor Mgr. Monika Chudárková Datum vzniku 11.11.2013 Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Lípa srdčitá Přírodověda, 4. ročník VY_32_INOVACE_417 21. sada, Přírodověda

2 Lípa srdčitá Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

3 Dlouhověký strom ( 300 – 400 let) – pamětní strom. plody lípy

4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Hluboký kůlovitý kořen, srdčité listy, vonný květ. srdčité listy lípy

5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Lipový med. Dřevo – k vyřezávání, výroba tužek.

6 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Stoletá lípa je vysoká asi 25 m.

7 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Obvod kmene starých lip je 10-14 m.

8 Přiřaď : Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková buklípa dub

9 Fotografický materiál: soukromý archiv Moniky Chudárkové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Použité zdroje:


Stáhnout ppt "ANOTACE Materiál seznamuje žáky s charakteristikou, vzhledem a využitím lípy srdčité. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽák se seznámí s lípou."

Podobné prezentace


Reklamy Google