Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

č. 2 – Hranice státu ČR a Evropa

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "č. 2 – Hranice státu ČR a Evropa"— Transkript prezentace:

1 č. 2 – Hranice státu ČR a Evropa
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 druh učebního materiálu
název Hranice státu ČR a Evropa anotace V prezentaci žáci získávají základní znalosti o České republice. Součástí této prezentace je pracovní list. očekávaný výstup ZV – LMP Člověk a příroda – 2. stupeň Z – určit zeměpisnou polohu a rozlohu České republiky a její sousední státy druh učebního materiálu Prezentace druh interaktivity Výklad ročník 6. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 Česká republika (Srdce Evropy)
Sever Západ Východ Jih Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 Česká republika (Srdce Evropy)
ČR se dělí na Čechy (Bohemia) ,Moravu (Moravia) a Slezko (Czech Silesia). ČR je plně obklopena státy v centru Evropy bez přístupu k moři. ČR je demokratický stát s hlavním městem „Praha“ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 Česká republika (Symboly)
Státní symboly České republiky jsou: velký a malý státní znak státní vlajka standarta prezidenta státní pečeť státní barvy státní hymna - Kde domov můj?. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 Česká republika (Symboly)
Vlajka Státní znak Korunovační klenoty Česká hymna: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Odkazy Všechny uveřejněné odkazy [cit ] dostupné pod licencí Public domain – na ČR (Obrysová mapa) – Vlastní výroba ČR (Bohemia Moravia) - ČR (Vlajka) - ČR (Státní symbol) - ČR (Korunovační Klenoty) - Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "č. 2 – Hranice státu ČR a Evropa"

Podobné prezentace


Reklamy Google