Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ANOTACEPrezentace obsahuje základní informace o internetu, o historii a možnostech prohlížení internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ANOTACEPrezentace obsahuje základní informace o internetu, o historii a možnostech prohlížení internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci."— Transkript prezentace:

1 ANOTACEPrezentace obsahuje základní informace o internetu, o historii a možnostech prohlížení internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci se naučí ovládat prohlížeč. Znají základní pojmy, chápou internet jako spojení počítačů, umí správně psát internetovou adresu. Pro koho je materiál určen Žáci 4. ročníku ZŠ Autor Ing. Jana Homolková Datum vzniku 2. 4. 2013 Vzdělávací oblastInformační a komunikační technologie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková Seznámení s Internetem ICT, 4. ročník VY_32_INOVACE_194, 10. sada, ICT

2 Seznámení s Internetem ICT – 4. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

3 Co je to Internet? Internet propojuje počítače tak, aby mohly posílat zprávy, obrázky, texty a videa z jednoho konce světa na druhý. K Internetu jsou připojeny počítače, mobilní telefony, iPAdy, tablety, … Když jsme připojeni k internetu můžeme se podívat do jiného počítače a stáhnout si to co nás zajímá. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

4 Otázky 1.Co dělají na internetu tvoji rodiče? 2.Co děláš na internetu ty? 3.Znáte někoho kdo na internetu pracuje? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

5 Historie původ Internetu v USA nejdříve vojenská síť, pak na univerzitách; v ČR – od roku 1992 [1] Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

6 Prohlížíme internet Prohlížeč (browser) – program, který nám umožní prohlížet webové stránky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

7 Internetová adresa -každý počítač připojený k internetu má svoje jedinečné „jméno“ neboli „adresu“ -adresa se skládá z několika slov, která se oddělují tečkou -adresa se píše bez diakritiky -podle adresy můžeme poznat, ve které zemi se počítač nachází -např. www.zoznam.sk, www.ski.dewww.zoznam.skwww.ski.de Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

8 Zadání internetové adresy píšeme ji pomocí klávesnice do adresního řádku a stiskneme klávesu ENTER, stránka se začne načítat Internetová adresa v adresním řádku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

9 Ovládání webové stránky stránku posouváme otáčením kolečkem na myši nebo pomocí posuvníkové lišty na pravé straně okna pomocí tlačítka Zpět se vrátíme na stránku kde jsme byli před chvílí; můžeme se vrátit o mnoho stránek zpět odkaz (podtržené slovo, obrázek) – když na něj najedeme myší, změní se kurzor na ručičku při kliknutí na odkaz se načte nová stránka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

10 Vyhledávání -k vyhledávání používáme různé internetové vyhledávače např. www.seznam.cz www.google.cz www.centrum.cz www.bing.com www.jahho.net Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

11 Úkoly 1.Co všechno se dá dělat na internetu – vymysli nějakou činnost, o které si myslíš, že se dá dělat na internetu. 2.Prohlédni si webové stránky naší školy – www.zstgmdrasov.cz www.zstgmdrasov.cz 3.Prohlédni si webové stránky naší obce – www.drasov.cz www.drasov.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.

12 Použité zdroje Historie internetu. Wikipedia: the free encyclopedia. [online]. 2001- [cit. 2013-04-02]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Historie_internetuhttp://cs.wikipedia.org/wiki/Historie_internetu -vlastní zkušenosti -obrázky z archivu autora – Print Screen – Ing. J. Homolková Literatura: VANÍČEK, J. Informatika pro 1. stupeň základní školy. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2012. ISBN 978-80-251-3749-9. s. 60 - 61 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková.


Stáhnout ppt "ANOTACEPrezentace obsahuje základní informace o internetu, o historii a možnostech prohlížení internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci."

Podobné prezentace


Reklamy Google