Malování lupa. Malování lupa Lupa: Provádí zvětšení pohledu na obrázek. Políčko pod pruhem udává možné násobky zvětšení a zmenšení. Zvětšení obrázku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Advertisements

Informační a komunikační technologie 5. – 7. ročník
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Používání hlavního panelu
Práce s okny.
Cvičná prezentace Úkoly k procvičení.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání • Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
VY_32_INOVACE_E3-13 KRESLÍME RASTROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ZÁŘÍ 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY RASTOVOU.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Vysvětlení panelu nástrojů v „Malování“
Návod na složení jména z písmenkových log
Lupa Tlačítko Lupa umožňuje zvětšit část obrázku. Klepněte na tlačítko Lupa a vyberte úroveň přiblížení pod panelem nástrojů. V obrázku se lze pohybovat.
Inovace bez legrace CZ / /01
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA ÚPRAVA FOTOGRAFIÍ – ZÁKLADNÍ ÚPRAVY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Nástroj guma Guma se používá k odstranění barvy z aktivní vrstvy, výběru nebo obrázku. Pokud je Guma použita tam, kde není podporována průhlednost (v kanálu,
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Power Point– popis prostředí
Propojování tabulek Vytvořte tabulku obsahující součty a průměry dávek státní podpory z let 1996 – 2000.
Základy ovládání operačního systému II Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Namalujte si ikonu Pokud se podíváte na pracovní plochu,uvidíte na ní mnoho malých obrázků(říkáme jim ikony), o kterých víme,že zastupují programy.Zkusíme.
Malování – popis programu
Malování.
Vytvoření grafu v programu Excel 3. Osnova Vytvoření grafu Úprava grafu Konečná úprava.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Cvičení na nástroje v „Malování“
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Barva popředí a pozadí Nastavení barev popředí/pozadí najdeme v Panelu nástrojů. Barvu popředí používáme především při kresleni s nástroji jako Tužka,
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vytvoření hypertextového odkazu
Téma: Úvod do Corelu Photo Paint -11. díl
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4. Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 PROGRAM MALOVÁNÍ Seznámení.
Ing. Bohuslava Vitekerová
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
INFORMATIKA Kreslíme na počítači.
Úloha - tlačítko VY_32_INOVACE_GR_783. TLAČÍTKO Zadání - vytvořte obrázek tlačítka GIMP: Postup: 1. Vytvoříme nový soubor o velikosti 88 x 31 pixelů,
Příslušenství Kde najdeme příslušenství? Pracujeme s kalkulačkou? Malujeme? Píšeme do poznámkového bloku?
Zadání: Seznámení s programovacím prostředím pro děti Baltík
IrfanView (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Grafika - základy Co se všechno naučíme???
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Přepínání mezi režimy zobrazení 1.Přejdete myší do pravého dolního rohu okna Wordu. 2.Klepnutím myší zvolte požadované zobrazení.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
WORDPAD Textový dokument.
ZONER CALLISTO Ovládání programu
EU_12_sada1_01_Inf_Úpravy obrázků 1_Šeb
Program MALOVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_04
Booleovské operace v prostoru
5 tipů pro zjednodušení práce
(nabídka kreslících nástrojů)
Kofigurace & napájení Windows
Malování - uložení a otevření obrázku
Tlačítka pro zavírání a změnu velikosti
Postup vložení tohoto snímku do prezentace
Transkript prezentace:

Malování lupa

Lupa: Provádí zvětšení pohledu na obrázek. Políčko pod pruhem udává možné násobky zvětšení a zmenšení. Zvětšení obrázku umožňuje velmi jemné retušování a dokreslování obrázku. Lupa je nástroj na jedno použití, bezprostředně po jejím užití se obnoví předchozí nástroj.

Úprava velikosti lupy

Použití lupy Lupa umí na vašem obrázku znázornit mřížku, která vám pomáhá při velmi jemném retušování a dokreslování obrázku. Pokud klepnete kurzorem na nástroj Lupa, objeví se v políčku pod panelem nástrojů obdélníček, který udává možné násobky zvětšení a zmenšení. Při zvětšení obrázku 6x a 8x se vám otevře možnost znázornění mřížky. Při zvětšení 2x není tato nabídka funkční.

Proveďte toto cvičení: 1.) Otevřete program Malování a upravte velikost kreslící plochy na rozměry: Šířka    400 pixelů Výška  400 pixelů 2.) Kurzorem klepněte na lupu a zvolte osminásobné zvětšení obrázku. 3.) V horní části okna, na pruhu Základních nabídek, klepněte na příkaz Zobrazit a přejděte na odkaz Lupa. Zaškrtněte Zobrazit mřížku. 4.) Prázdný obrázek s mřížkou si uložte pod názvem Lupa.

Zdroje : Google – Gify Nena Jak na počítač