Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Barva popředí a pozadí Nastavení barev popředí/pozadí najdeme v Panelu nástrojů. Barvu popředí používáme především při kresleni s nástroji jako Tužka,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Barva popředí a pozadí Nastavení barev popředí/pozadí najdeme v Panelu nástrojů. Barvu popředí používáme především při kresleni s nástroji jako Tužka,"— Transkript prezentace:

1

2 Barva popředí a pozadí

3 Nastavení barev popředí/pozadí najdeme v Panelu nástrojů. Barvu popředí používáme především při kresleni s nástroji jako Tužka, Pero, Rozprašovač a jiné. Barva pozadí je použita při práci s nástroji Guma a Výběr. Nastavujeme tyto barvy dvojitým kliknutím na jednu z nich. Objeví se dialogové okno pro změnu barvy popředí/pozadí viz. obrázek

4 Nastavení sytosti,odstínu,světlosti barvy

5 Odstín - Sytost Můžeme měnit všechny základní barvy najednou nebo si vybrat hlavní barvu (jednotlivou barevnou složku) pro úpravy. Hlavní předností je možnost výběru některé barvy, v horní části okna. Vybereme- li barvu, provedené změny se aplikují pouze na ni, změny barvy vidíme v obdélníčku vybrané barvy. Prováděné změny vidíme ihned na obrázku. Horním posuvníkem Odstín nastavujeme zabarvení obrázku, tedy barevný nádech (měníme barvy). Prostřední posuvník Světlost mění jas obrázku. Sytost ovlivňuje množství barvy, udává čistotu barvy světla. Čím je sytost vyšší, tím je rozsah barevných frekvencí užší. Pokud posuneme Sytost zcela doleva, tak získáme černobílý snímek.

6 Nastav panel obrázků podle daného vzoru

7 Zdroje : Google – Gify Nena „Jak na počítač“


Stáhnout ppt "Barva popředí a pozadí Nastavení barev popředí/pozadí najdeme v Panelu nástrojů. Barvu popředí používáme především při kresleni s nástroji jako Tužka,"

Podobné prezentace


Reklamy Google