Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Namalujte si ikonu Pokud se podíváte na pracovní plochu,uvidíte na ní mnoho malých obrázků(říkáme jim ikony), o kterých víme,že zastupují programy.Zkusíme.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Namalujte si ikonu Pokud se podíváte na pracovní plochu,uvidíte na ní mnoho malých obrázků(říkáme jim ikony), o kterých víme,že zastupují programy.Zkusíme."— Transkript prezentace:

1

2 Namalujte si ikonu Pokud se podíváte na pracovní plochu,uvidíte na ní mnoho malých obrázků(říkáme jim ikony), o kterých víme,že zastupují programy.Zkusíme si v programu malování vytvořit svoje vlastní.

3 Spusťte program Start-programy-Příslušenství-malování

4 Nastavení parametrů. Z nabídky obraz vyberte položku atributy.Objeví se okno.Zde musíme nastavit parametry obrázku tak,aby odpovídaly parametrům běžné ikony.Nastavte jak na obrázku a potvrďte OK.

5 Velikost Ikony V okně malování se objeví čtvereček bílé barvy ,na který budeme malovat ikonu.

6 Zvětšení plochy Protože do čtverečku by se špatně malovalo,je třeba si tuto plochu zvětšit.To uděláme kliknutím na tlačítko lupy a poté na zvětšení 8x .Teď stačí jen namalovat pěkný obrázek vaší ikony.

7 Uložení hotového obrázku
Až budete mít obrázek hotový,uložte ho pod jménem,který on charakterizuje.Obrázek ukládejte do adresáře nejlépe s názvem ikony.

8 Zdroje Google – Gify Nena


Stáhnout ppt "Namalujte si ikonu Pokud se podíváte na pracovní plochu,uvidíte na ní mnoho malých obrázků(říkáme jim ikony), o kterých víme,že zastupují programy.Zkusíme."

Podobné prezentace


Reklamy Google