Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

5 tipů pro zjednodušení práce

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "5 tipů pro zjednodušení práce"— Transkript prezentace:

1 5 tipů pro zjednodušení práce
Vítá vás PowerPoint 5 tipů pro zjednodušení práce

2 Díky Designeru přesně vystihnete, co chcete říct
PowerPoint Designer vám na základě obsahu na snímcích navrhne profesionální design vaší prezentace. Nástroj Designer je k dispozici jenom u předplatných. Pokud máte předplatné Office 365, na dalším snímku se dozvíte, jak to funguje v nové prezentaci.

3 Jak používat PowerPoint Designer
Jak na to: 1 Otevřete novou prezentaci tak, že přejdete na Soubor > Nový > Prázdná prezentace. 2 Na prvním snímku přidejte obrázek: Přejděte na Vložení > Obrázky nebo Vložení > Online obrázky a vyberte požadovaný obrázek Tip: Při přidávání obrázku musíte být online. 3 Když vás PowerPoint požádá o svolení k získání návrhů designu, vyberte Pojďme na to. 4 V podokně úloh Návrhy designu vyberte návrh, který se vám líbí.

4 Morfing Morfing umožňuje do prezentace zařadit plynulé animace a pohyb objektů. K provedení animace se použijí dva podobné snímky. Z pohledu diváků to pak vypadá, jako by se akce odehrála na jediném snímku. Přehrajte si video vpravo a uvidíte krátký příklad. Funkce Morfing je k dispozici jenom u předplatných. Pokud máte předplatné Office 365, můžete si ji vyzkoušet podle postupu na následujícím snímku.

5 Nastavení funkce Morfing
Vyzkoušejte si to sami s těmito dvěma jednoduchými „planetami“: 1 Duplikujte tento snímek: Klikněte pravým tlačítkem na miniaturu snímku a vyberte Duplikovat snímek. 2 Ve druhém z těchto stejných snímků podle potřeby upravte obrazce vpravo (změňte třeba jejich umístění, velikost nebo barvu) a pak přejděte na Přechody > Morfing. 3 Vraťte se k prvnímu z těchto dvou snímků, stiskněte tlačítko Prezentace a vyberte Přehrát – uvidíte, jak kruh projde morfingem. Tip: Nabídka Možnosti efektu vám dává ještě víc možností pro práci s morfingem.

6 Spolupráce v reálném čase
Když prezentaci sdílíte s ostatními, ihned uvidíte, jak zároveň s vámi provádějí úpravy Jak na to: 1 V horní části pásu karet vyberte Sdílet (můžete také použít klávesovou zkratku Alt-YU) a pozvěte tak ostatní ke spolupráci (v tomto okamžiku můžete prezentaci uložit do cloudu). 2 Pokud s prezentací pracují další lidé, značka ukazuje, kdo je u kterého snímku… 3 …a kterou část upravuje.

7 S polem Řekněte mi jste expertem
Pole Řekněte mi vám najde správný příkaz ve chvíli, kdy ho potřebujete. Tím ušetříte čas a můžete se soustředit na svoji práci Vyzkoušejte si to: VYBERTE MĚ 1 Vyberte obrázek robota vpravo. 2 Zadejte do pole Řekněte mi slovo animace a zvolte Přidat animaci. 3 Vyberte si efekt animace, třeba Zvětšení, a sledujte, co se stane.

8 Prozkoumávání bez nutnosti opustit snímky
Inteligentní vyhledávání přináší zdroje informací přímo do PowerPointu Vyzkoušejte si to (příklad v angličtině): 1 Klikněte pravým tlačítkem na slovo office v následující frázi: office furniture 2 Zvolte Inteligentní vyhledávání a všimněte si, že výsledky odpovídají kontextu dané fráze a netýkají se Aplikace Microsoft Office. 3 Jen tak pro zábavu si vyzkoušejte Inteligentní vyhledávání znovu tak, že kliknete pravým tlačítkem na slovo Office v kroku 2.

9 Máte k PowerPointu další otázky?
Vyberte tlačítko Řekněte mi a napište, co chcete vědět. Navštivte blog týmu PowerPointu (pouze v angličtině) Přejděte na bezplatné školení k PowerPointu Pokud chcete přejít na odkazy, vyberte v režimu Prezentace šipky. V REŽIMU PREZENTACE VYBERTE ŠIPKU


Stáhnout ppt "5 tipů pro zjednodušení práce"

Podobné prezentace


Reklamy Google