Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nástroj guma Guma se používá k odstranění barvy z aktivní vrstvy, výběru nebo obrázku. Pokud je Guma použita tam, kde není podporována průhlednost (v kanálu,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nástroj guma Guma se používá k odstranění barvy z aktivní vrstvy, výběru nebo obrázku. Pokud je Guma použita tam, kde není podporována průhlednost (v kanálu,"— Transkript prezentace:

1

2 Nástroj guma Guma se používá k odstranění barvy z aktivní vrstvy, výběru nebo obrázku. Pokud je Guma použita tam, kde není podporována průhlednost (v kanálu, masce vrstvy nebo na vrstvě pozadí bez alfa kanálu), je vygumovaná barva nahrazena barvou pozadí nastavenou v Panelu nástrojů. V ostatních případech mazání Gumou vytvoří částečně nebo zcela průhledné oblasti, v závislosti na nastavení nástroje.

3 Guma a barevná guma: Maže při překreslování obrázek, nahrazuje jej barvou pozadí. V dolní části pruhu nástrojů je pak možnost volby tloušťky hrotu gumy, který je vždy čtvercový.

4 „Malování“ 1.) Otevřete program Malování a upravte velikost kreslící plochy na rozměry: Šířka 410 pixelů Výška 560 pixelů 2.) Zapněte Barevnou paletu tak, aby byla viditelná v okně programu. 3.) Vezměte nástroj Plechovka 4.) Nejdříve klikněte pravým tlačítkem myši na žlutou barvu na paletě barev. Bude to barva pozadí. Pak klikněte levým tlačítkem myši na zelenou barvu, to bude barva popředí. 5.) Vylijte plechovku na kreslící plochu. Nejprve pravým tlačítkem pozadí, pak levým tlačítkem myši popředí. 6.) Uchopte gumu a vygumujte do zelené barvy popředí hrušku. Gumováním nahradíte barvu popředí barvou pozadí. Na stopku a list použijte menší hrot gumy. 7.) Změňte barvu pozadí na modrou vylitím nové plechovky do obrázku mimo hrušku. Přidejte gumováním do obrázku modrou švestku.

5 Barevná guma“ „Barevná guma“ – při gumování levým tlačítkem myši gumujeme vše, při použití pravého tlačítka myši gumujeme pouze tu barvu, která je nastavena jako barva popředí. Můžeme si nastavit i velikost gumy, případně si upravované místo přiblížit pomocí nástroje Lupa

6 Vymazání obrázku nebo jeho části
Pokud nástrojem Výběr nebo Výběr libovolného tvaru vybereme část obrázku, můžeme tento výběr smazat stiskem klávesy Delete. Celý obrázek smažeme pomocí nabídky Obrázek – Vymazat obrázek.

7 Zdroje : Google – Gify Nena Malujeme v malování


Stáhnout ppt "Nástroj guma Guma se používá k odstranění barvy z aktivní vrstvy, výběru nebo obrázku. Pokud je Guma použita tam, kde není podporována průhlednost (v kanálu,"

Podobné prezentace


Reklamy Google