Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Program MALOVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Program MALOVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím."— Transkript prezentace:

1 Program MALOVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Program Malování Žáci se seznámí s uživatelským prostředím programu Malování Mgr. Iva Hanáková

2 ANOTACE Žáci se seznámí s uživatelským prostředím programu Malování
Předmět: Informatika Ročník: 4 Obrázky jsou vytvořeny autorkou DUMu z programu MS PowerPoint.

3 Otevřete si program Malování.
Jednoduchý grafický program, který je určený k tvorbě obrázků nebo k editaci již vzniklého obrázku. Kde hledáme program? Program Malování je součástí příslušenství systémů Windows. Start → Programy → Příslušenství → Malování Úkol č. 1 Otevřete si program Malování.

4 Okno programu Malování
Panel nástrojů Panel nabídek PLÁTNO

5 Panel nástrojů Nástroje a tvary umožňují vytvářet vlastní, či editovat již vniklý obrázek Umožňuje upravovat dále obrázek Panel barev Umožňuje vybrat šířku vybraného nástroje

6 Seznamujeme se s programem
Zjistěte, co znamenají jednotlivé nástroje. TUŽKA Umožňuje nakreslit od ruky čáru s vybranou šířkou. VYPLNĚNÍ BARVOU Vyplňujeme barvu popředí nebo pozadí. TEXT Vloží do obrázku text. GUMA Vymaže část obrázku a nahradí je barvou pozadí. VOLBA BAREV Umožňuje vybrat barvu obrázku a použít ji pro kresbu. LUPA Změní zvětšení části obrázku. ŠTĚTCE Umožňuje kreslit různými druhy štětce.

7 Úkoly: Vyzkoušejte si, jak fungují jednotlivé nástroje.
Namalujte si obrázek dle své vlastní fantazie. Obrázek uložte pod názvem ABSTRAKCE. Soubor →uložit jako → obrázek ve formátu bmp → vaše složka


Stáhnout ppt "Program MALOVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím."

Podobné prezentace


Reklamy Google