Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Cvičení na nástroje v „Malování“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Cvičení na nástroje v „Malování“"— Transkript prezentace:

1

2 Cvičení na nástroje v „Malování“
Kapátko + štětec

3 Funkce nástrojů Nástroj Štětec kreslí čáry rozdílných velikostí. Nám již dobře známé políčko pod pruhem umožňuje zvolit různé tvary hrotu štětce: kruhový, čtvercový a kaligrafický hrot. Nástroj Kapátko odsává barvu z toho místa obrázku, kam umístíte jeho špičku a nastavuje jí jako barvu popředí. Kapátko se hned po použití vypne a nastaví se předchozí nástroj.

4 Cvičení Proveďte si toto cvičení:
1.) Otevřete obrázek palety, který jste si v jedenácté lekci uložili do formátu 24bitový rastr. 2.) Práci si zvětšete na maximum a zobrazte mřížku. 3.) Obrázek palety si nastavte tak, abyste měli viditelnou oblast kolem otvoru pro palec. Přes tento otvor leží dvě zkřížené násady od štětců. 4.) Vezměte nástroj Kapátko a naberte barvu palety. 5.) Vezměte nástroj Štětec, zvolte první nastavení a zamalujte násady barvou palety tak, aby vypadaly jako zasunuté pod paletu. Nepřetahujte přes paletu, pozor aby nezměnila tvar, to by nebylo žádoucí. Tuto práci vám právě ulehčí zvětšení palety a použití mřížky. 6.) Změňte hrot štětce na potřebnou velikost a přimalujte násadám štětičky. 7.) Nakonec namalujte na paletě barevné skvrny. 8.) Práci opět uložte dvojím způsobem. Do formátu JPEG, a do formátu, který nekomprimuje, to znamená do 24 bitového rastru. V některé z dalších lekcí budeme s obrázkem opět pracovat.

5 To, co jsme právě namalovali se nazývá klipart
To, co jsme právě namalovali se nazývá klipart. Kliparty jsou malé obrázky, nebo jiné grafické objekty v digitalizované podobě. použijeme je na různé pozvánky, blahopřáníčka, letáky. Dají se doplnit vtipným textem a přidat jako doplněk k fotografiím.

6 Zdroj : Google – Gify Nena
Časopis „ Jak na počítač“


Stáhnout ppt "Cvičení na nástroje v „Malování“"

Podobné prezentace


Reklamy Google