Anglie – 2005 anglické Vánoce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Jak jezdí trpaslíci na prázdniny Vytvořil : Zdeněk Janků.
Německo září – 4. října.
Albánie - Bjishkët e Nemuna – Každá cesta začíná přesunem. Nádherné kaňony cestou z Bělehradu do Podgorice.
ANGLIE U ZNÁMÝCH Veronika Staňková studentka sekundy.
Můj životopis aneb Proč do mně všichi stále kopou?
Nejprve si Přečtěte pozorně text
New York City mistrovství světa v tanci TEREZA SEKAVOVÁ studentka primy.
Jakubov rok poté   Jakubov a Peklo  pomoc členům pozemkového spolku  byl to podzim podzimní.
Pěkně vyčertěné Vánoce na skanzenu 2009 přímo v nepřímém přenosu.
JÁ A MOJE ŽENA.
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
Gymnázium U Balvan Lenka Gregorová III.A Leden 2011.
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, jakmile se oženíme nebo vdáme, až budeme mít první dítě, potom další. Pak jsme otrávení, protože naše děti.
Jarní prázdniny ve školní družině
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
Adaptační kurz
Výlet do Anglie Josef Chrpa 2007 – Student Septimy.
Jak to vlastně bylo. Nikola Petráková.
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Mýma očima New York City a W.D.C
Vánoce ve Velké Británii.
Geologická exkurze ve Vysokých Tatrách. Čtvrtek Večer jsme odjížděli z Blanska vlakem do Brna a z Brna rychlíkem do Ostravy. Zde následovalo jedno-hodinové.
Sluneční hodiny Zajímavost
Malá srandička pro “3. věk” …, *** když se blížime k šedesátce anebo jsme se přes ni již přehoupli!
Dopis od Boha.
 Většina Kanaďanů si na Štědrý večer (24.12) otevře jen jeden dárek a zbytek si otevřou až na Štědrý den ráno (25.12).  Někteří Kanaďané si na Štědrý.
LYŽÁK A + KVI. Jak to začalo... -Náš lyžařský výcvik byl zahájen Všichni jsme se usadili do autobusu a vyrazili směr Benecko. -Po příjezdu.
Turecko místo mých snů Václav Starý 4. Ročník
Jak to bylo doopravdy Tereza Kohoutová.
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
Všechny naše lumpárny První minuty Tak, už se vzdalujeme od rodičů! SKVĚLÝ!!! Tak, už se vzdalujeme od rodičů! SKVĚLÝ!!!
KrkonošeKrkonoše Přestěhovali jsme se do našeho nového domu v Krkonoších. Bože, jak je zde krásně! Už se nemohu dočkat až majestátné horské vrcholy pokryje.
Krkonoše.
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.
SNĚHULÁCI PRO AFRIKU ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA MALEČOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Housky z nebe. *1922 ve Vlkoši 2 starší sourozenci - Milena a Karel otec - přednosta na stanici matka - práce na statku.
Kdy se vlastn ě slaví? Španělé mají 24. prosince pouze štědrovečerní večeři, u které se sejde celá rodina a jsou všichni pospolu. Většinou se na stříbrném.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy
SLOVENSKO 2016.
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Vánoce na Haiti Linda Teclová 8.A.
Můj životopis aneb Proč do mně všichi stále kopou?
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_16_ Vánoční prázdniny
Můj životopis aneb Proč do mně všichi stále kopou?
SLOVENSKO 2018.
Můj životopis aneb Proč do mně všichi stále kopou?
Jak začínají hádky ? středa, 2. ledna :27
Krkonoše.
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Když se blížime k šedesátce jsme se přes ni již přehoupli!
Krkonoše.
Transkript prezentace:

Anglie – 2005 anglické Vánoce Jakub Švec sexta

Cesta do Anglie 23.prosince 2005 jsem se opět ocitl v letadle směr Bristol. Tentokrát už mi špatně nebylo. Ovšem hůře mi bylo na pasové kontrole, kde mě začala lustrovat nějaká úřednice a vyptávala se mě na různé věci - jako jestli letím sám nebo kdo na mě čeká na letišti atd. Aspoň tohle jsem jí rozuměl. Ale asi tak po čtvrt hodině jsem jí nakonec uspokojivě odpověděl na všechny otázky a ona mě pustila do Anglie. Jako v létě jsem se šťastně shledal s Pepou Chrpou a jeho tátou a po krátkém přivítání jsem se opět vydal na cestu (směr Yeovil) do mě už trochu známé části Anglie.

Štědrý večer v Anglii Dalšího dne jsme oslavili Vánoce pravou anglickou večeří - krocanem s nádivkou, Christmas pudinkem… Zato ale zbytek večera jsme trávili normálně jako v Čechách - rozdávali jsme si dárky pod stromečkem. Samo sebou se ale v Anglii neslaví tak jako u nás. Například na Štědrý večer se nerozdávají dárky, ale jenom se dávají při štědrovečerní večeři malé symbolické dárečky. Opravdové velké dárky se doslova hledají až druhý den ráno. Vánoční stromek mají ale také jako my. I o půlnoci chodí do kostela, a to bych řekl v daleko větším počtu, než se chodí u nás. Nejvíc mě ale zarazilo, že v Anglii a i v dalších částech Velké Británie, jak jsem později zjistil, si až kýčovitě ozdobují svoje zahrady a domy různými barevnými neony, svítícími sněhuláky, obrovskými postavami Santa Clause…

Zdolávání nejvyšší hory Skotska Následující den jsme trochu odpočívali a 26. ráno jsme vyrazili já, Pepa, jeho rodiče a jejich pes po dálnici do Skotska. Další dny našeho výletu jsme navštívili spoustu zajímavých míst jako třeba jezera Loch Lomond a Loch Ness, která byla úplně ledová, a to ještě více než ta rakouská. Také jsme vystoupali do tří čtvrtin nejvyšší hory Anglie Ben Nevis. Při tomto výstupu bylo kupodivu nádherné slunečné počasí, takže jsme měli nádherný výhled do krajiny pod námi. Pár menších problémů se nám ale stejně nevyhnulo. Totiž vystupovat po zledovatělé jeden a půl metrové stezce, která se skládala z třiceticentimetrových kamenů, a ještě přitom přidržovat na vodítku psa, který se čas od času vrhá dolů po svahu vstříc volně se popásajícím ovcím, není vůbec žádná legrace. K tomu jsme ještě měli časový deficit, proto jsme nemohli zdolat tuto horu celou. 

Zdolávání nejvyšší hory Skotska:

Hřejivá whisky Další den se ale počasí dost výrazně zhoršilo. Začalo hustě sněžit a taky celkem mrznout. Přesto jsme navštívili nádherné skotské panské sídlo (bohužel si už nepamatuji, u jakého města bylo) a nejmenší destilerii ve Skotsku. Skotská whisky nám přišla vhod, protože uměla báječně rozehřát, i když jí bylo jenom trochu po dně skleničky. Bohužel ochutnávka pravé ručně dělané skotské byla hned na začátku prohlídky a my jsme potom šli znova do toho mrazu, protože jsme museli vidět i venkovní chladící zařízení. Škoda, že pak ještě nebyla jedna ochutnávka, protože jsme znova promrzli. Ten den jsme ještě viděli noční Hadriánův val a noční nejstarší golfové hřiště v Anglii (možná i na světě, ale to nevím určitě). Noční vše bylo proto, že jsme zkrátka už nemohli dohnat tu časovou ztrátu z Ben Nevisu. Alespoň to bylo trochu zajímavější. 

Hřejivá whisky:

Další výlety Následující den jsme si prohlédli hlavní skotské město Edinburgh. Počasí nám opět nepřálo. Tentokrát začalo pršet. Přesto byla prohlídka zajímavá. Viděli jsme místní hrad a dva parlamenty - nový a starý (ten starší byl stejně hezčí). A taky jsem se konečně dozvěděl, že ta pěkná skotská kostkovaná látka se jmenuje tartan a že podle různých vzorů této látky se rozeznávají různé skotské rody. Ještě jsme při naší zpáteční cestě navštívili universitní město Oxford - taková zajímavost na konec. 

Další výlety:

Britské počasí Celkem mě ale zarazilo počasí, protože jsem si naivně myslel, že tam bude tak 12 stupňů nad nulou, a ono nic. Stejně to počasí bylo dost divné, protože někdy bylo slunce, pak hned déšť, za chvíli mrazy a sníh a pak zase jenom mráz. No co je to teda za zemi ?! Po návratu do Yeovilu jsme narychlo oslavili Nový rok. Bohužel jsem hned druhý den už odlétal zpátky do České republiky. Škoda, ze jsou ty vánoční prázdniny tak krátké!